Архивът на Айнщайн ще бъде качен в интернет

Ще бъдат дигитализирани над 80 000 документа
Обновена: 14 мар 2011 21:23 | 14 мар 2011 21:23,
43
Архивът на Айнщайн ще бъде качен в интернет
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Архивът на Алберт Айнщайн ще бъде дигитализиран и до една година ще бъде качен в интернет, съобщи Ройтерс.

Айнщайн завещава документацията си на Еврейския университет като негов съосновател.

В архива му има над 80 000 документа - тетрадки, в които е водил записки по време на изследванията си, кореспонденция с колеги и приятели, написани от него научни, философски и политически статии.

Университетът ще създаде специален сайт, предназначен за архива.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: АйнщайнАрхивинтернет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти най-напред научи правописа,пък тогава обиждай хората по форумите! ***...
39
4
 
2
 
! Отговори
Vasil Petrov преди 13 години
Моля, моля айде мишките които само си губят времето в писане на простотий по форумите да се скрият в дупките. Ако не е бил Айнщайн сега нямаше да можете да си пишите тъпите коментари(еврей бил такъв бил) нямаше да има спътници около Земята следователно нямаше да има и интернет и какволи още не. Такаче моля мишкарите да си заврът комплексираните *** някаде:)
38
1
 
1
 
! Отговори
бЕдНяК преди 13 години
Глей'те какво правят хората, докато ние "разпиляваме" умните си деца по света и се дърпаме един-друг в "казана". Относно Айнщайн е добре да сме запознати и с историята около Милева Марич (сръбкиня) - първата жена на Айнщайн.
37
2
 
0
 
! Отговори
Г преди 13 години
Вярно ли е че, е ползвал 30 % от мозъка си?
36
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТЕЗИ ДЕТО СЛАГАТЕ МИНУСИ НЕ СТЕ СЪГЛАСНИ С МОЕТО МНЕНИЕ,НО ПЪК ЗА СМЕТКА НАТОВА НЯМАТЕ НИКАКЪВ ОТГОВОР ,ПРОСТО КАТО ПАПАГАЛИ СИ СЛАГАТЕ МИНУСИТЕ.ХАХАХА
35
12
 
3
 
! Отговори
do Крис преди 13 години
Я КАЖИ ТОЗИ ВЕЛИК УМ НА 4ОВЕ4ЕСТВОТО "СПОРЕД ТЕБЕ" КАКВО Е ИЗМИСЛИЛ.МАИ НЯМАШ ОТГОВОР.
34
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Приносът на всеки ИЗМИСЛЕН ЕВРЕИСКИ учен в всяка една област трябва да се омаловажи,защото българите сме малък народ ,но никак не сме глупави или некадърни та да ни правят на балъци.
33
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Приносът на всеки учен в всяка една област трябва да се омаловажи,защото българите сме комплексирана нация...малък народ сме,но мнооого *** за съжаление,а никак не сме глупави или некадърни.
32
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТЕ ЕВРЕИТЕ ОГРАБИХА ДЪРЖАВИТЕ И СВЕТА ,ТА ЕДИН ТРУД НЯМА ДА ОТКРАДНАТ,АМА МОЛЯВИ СЕ ...ДАЖИВЕЯТ ЕВРЕИСКИТЕ ИЗМИСЛЕНИ УМОВЕ И ИЗМИСЛЕНИТЕ ЕВРЕИСКИ ПЛЕМЕНА И ТЕХНИТЕ ЖАЛКИ НО МНОГО КРАДЛИВИ ВОДА4И.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хората качват в интернет материяли ,защото знанието е важно , а ние махаме книгите за слепи да не би да поумнеят много ако четат... Така ни е и образованието и всичко..!
30
4
 
20
 
! Отговори
Крис преди 13 години
Писна ми от всезнаещи хорица. Айнщайн е един от най-великите учени. Това какъв е по произход няма значение. Не може да се присвояват качества на цял един народ. Хора всякакви, както има подли,нагли и прости българи, така има и прости евреи,американци,французи и т.н. Разбирам че ви дразни че имат пари, но направете нещо и вие по въпроса да имате пари, а не хеитвайте по форумите. Кога ще спрете с комплексарските си коментари?
29
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И в библията пише за него незнаете ли, че ще се роди един голям,ама много голям евреиски ум ,които ще се изплези и ще остави много голями открития за науката на евреиския език.
28
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Евреина Айнщайн нищо не е измислил .просто с юдейския си манталитет ,като председател на патентната комисия открадна труда на големия немски учен Кеплер за относителността и си предписа заслугите ,нищо ново под слънцето евреин да не крадне.....
27
17
 
3
 
! Отговори
do Хм преди 13 години
*** бил, нам къв си бил... И то за един от най-великите умове на човечеството! СРАМОТА!!! .....АБЕ УМНО СЕЛЕНДУР4Е , Я КАЖИ ТОЗИ ВЕЛИК УМ НА 4ОВЕ4ЕСТВОТО "СПОРЕД ТЕБЕ" КАКВО Е ИЗМИСЛИЛ.МАИ НИЩО , САМО МНОГО ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ НА КВАДРАТ.
26
3
 
16
 
! Отговори
Хм преди 13 години
А бе тука модератори няма ли? изтрийте коментарите на болните мозъци!! *** бил, нам къв си бил... И то за един от най-великите умове на човечеството! СРАМОТА!!!
25
3
 
1
 
! Отговори
ined преди 13 години
do 24: Досието на Айнщайн отдавна го е прочел, сега чете това на Цвайщайн.
24
1
 
5
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
днес.бг да не забравите да дадете линк!
23
2
 
7
 
! Отговори
Ana преди 13 години
18добавен от: Анонимен преди 2 часа Negramoten i prost si ti.Zawisliv bezraboten hailqzin.Sram za naziata.Ot takiva kato tebe ,ni e sram da kajeme che sme balgari po sveta.Sas pravo te narichat govedo -GOI
22
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ТИ СИГУРЕН ЛИ СИ ЧЕ Е EBPEИCKO ГOВEДО Айнщайн ,.АЗ СЕ РОВЯ В НЕТА ИМА ТАКОВА НЕЩО HO E EBPEИCKA CBИHЯ CKOPEHA.
21
6
 
10
 
! Отговори
ДО 20 преди 13 години
А ТИ СИГУРЕН ЛИ СИ ЧЕ ГО Е КАЗАЛ АЗ СЕ РОВЯ В НЕТА НЯМА ТАКОВА НЕЩО. САМО ОТ БГ САЙТОВЕ СЕ СПОМЕНАВА. С ЛЪЖА НИЩО НЕ СТАВА