Хетеро или хомо? Зависи от серотонина

Опити с мишки повдигат тайните за сексуалната ориентация
31 мар 2011 09:00,
87
Хетеро или хомо? Зависи от серотонина
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Вероятно серотонинът е виновен и за появата на бисексуалността или високата сексуална възбуда, колебаят се все още китайски учени, изследвали ролята на трансмитера върху сексуалното поведение.

Серотонинът, или както е известен - „веществото на удоволствието“, се синтезира в мозъка. Част от медикаментите, предписани при депресия и психични разстройства, влияят именно на нивото на серотонин, а хората, които ги приемат, често имат по-ниско либидо.

За разлика от хората, мишките са изключително чувствителни на нивата на серотонин. При наблюденията си изследователите от Beijing's National Institute of Biological Sciences, отбелязват, че високите нива на серотонин водят до проблеми с ерекцията и еякулацията и обратното, при по-ниски те се връщат свръхактивни на тепиха на сексуалната игра.

Учените провеждат изследване спрямо показателите на „веществото на удоволствието“. Те успяват да създадат поколение, на което липсва ген, отговорен за синтеза на серотонин.

Експертите установяват, че мишките, при които нивата на серотонин са ниски, поставени в една клетка без значение от пола им, са най-активните в програмата. При тях се наблюдава сексуална активност около 80% от времето, прекарано в клетката. За сравнение обикновените мъжки индивиди, с нормални нива на серотонин, демонстрират особено страхливо поведение пред женските и сексуалната им активност отнема само 20–30% от времето им.

Има и други факти, които подкрепят резултатите от експеримента. Мишките, при липса на серотонин, подушват аромата на любовта еднакво добре, както при женските, така и при мъжките индивиди, и се стремят към сношение...

Не е съвсем ясно дали учените са намерили начин да „направят“ мишките бисексуални, или пък силно възбудени, а във връзка с въпроса дали методът би могъл да се използва върху хора, няма никаква светлина.

Вижте още здравни новини

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
8
 
12
 
! Отговори
cooper преди 13 години
До 60:Може би серийните убийци също СА хора, както и педофилите, спекулантите на борсата, крадците и така нататък. Да, хора са биологично, но тяхното поведение не би трябвало да се толерира. Специално за хомосексуализма-разбира се, че не го свързвам с престърния характер на горните, но е изкуствено налаган модел на поведение, а самата ориентация по никакъв начин не е обусловена от природата. С няколко думи не виждам защо трябва да се приема за нормално явление след като НЕ е по никъв параграф.
56
8
 
21
 
! Отговори
Васил преди 13 години
Пак ли ни занимавате с извратеняците в тази държава.То затова нищо не върви като хората.Мъжете се изпедерастиха,жените се невротизираха.Кой ще работи бе?Я хващайте мотиките,че аз ако хвана сопата,само на *** ще ми станете.
55
2
 
3
 
! Отговори
Хиха преди 13 години
До ГПраз: тук не става въпрос за педофилия. Пак п****ме от едната страна, от другата с топ гръмнахме.
54
13
 
10
 
! Отговори
до cooper преди 13 години
Може би защото те СА хора, и ако не ти харесва свет, в който живеем, винаги можеш да се преместиш в някоя ислямска държава.А какво ти е мнението за лесбийките - и те ли са толкова отвратителни, или минават гратис?
53
0
 
11
 
! Отговори
ах, този серотонин преди 13 години
"Вероятно серотонинът е виновен и за бисексуалността или високата сексуална възбуда, колебаят се китайски учени..."Без колебание ще ви кажа, че серотонина е виновен за депресиите....
52
1
 
8
 
! Отговори
учудена преди 13 години
ясно защо моя "приятелка" "не може с един мъж", че тя пи 4 години психични хапчета и сега се е отпорила с мъжете, чак ги събира с мъжа си да пият заедно у дома... какъв свят, Боже
51
6
 
25
 
! Отговори
cooper преди 13 години
Статистиките на Голям Праз далеч не са измислени, както и някои негови цитати.Голяма част от младите бяха облъчени от хомосексуална пропаганда през последните години, а по-ограничените незнайно защо свързват гейовете със свободомислие и превъзмогване на предразсъдъци?!?! Досега нито един не е дал някакаво смислено обяснение освен: "и те са хора, живеем в свободен свят".
50
4
 
23
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
Хомосексуалист-педофил изнасили три момченца в ПловдивУжасяваща случка разтърси гр. Пловдив преди няколко дни. 34 годишен мъж е задържан за блудство с три малолетни момчета в пловдивския парк Бунарджик. *** е срещнал децата, заплашил ги е с газов пистолет, след което е изнасилил едно от тях, а с останалите две е извършил блудство (разбирайте орален секс). Името му е Андрей Андреев и в момента му е наложена най-тежката мярка задържане под стража. Той се е признал за виновен, но все пак иска да обжалва решението на съда (мярката за неотклонение) и евентуално да бъде пуснат под гаранция.Нашият екип иска да подчертае един факт, който показва, че нещата които пишем на тази страница не са измислица, а добре аргументирана истина! Не един път сме доказвали, че има връзка между хомосексуализмът и педофилията и че много от хомосексуалистите са били жертви на сексуално насилие като деца. Въпросният изнасилвач е разкрил, че е активен хомосексуалист, който обаче преди дълго време се е разделил с приятеля си и скоро не е имал полови контакти. Това сподели пред медиите служебният защитник на обвиняемия Андреян Атанасов. Хомосексуалистът-педофил се е признал за виновен и твърди, че не знае какво го е накарало да изнасили децата. Ние обаче знаем тежкото психично разстройство на сексуалната му идентичност!
49
9
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 13 години
На големият праз май му е доста малък. Обикновено такива са тези които се правят на големи хетерос.На истинските мъже не им пука кой какъв е.
48
9
 
6
 
! Отговори
j преди 13 години
до Голям Праз: ти си болен. потърси помощ.
47
5
 
19
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
# 51Аз поне имам описание за разлика от теб, анонимни мракобеснико. И понеже ти липсва обща култура, ще ти кажа че това е стих на групата "Черно фередже". Но ... защо ли се занимавам със злобни и болни хора, има си лекари за тая работа. Проблемът е, че вие знаете че сте болни, но не искате да се лекувате.
46
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Големия Праз разследва всеки случай, свързан с хомосексуалисти... за да знае къде да си търси гаджета.
45
8
 
5
 
! Отговори
До ГОЛЯМ ПРАЗ преди 13 години
Хаааахахахаха, *** ! Няма оправия за тебе! И ,като гледам, колко си интелигентен от описанието ти:"Интереси: Най-обичам лятно време да с*ра върху трева, че опит туй го зная влизат сламки във гъ*а"... Нека другите сами си вадят изводите :D
44
6
 
7
 
! Отговори
До Ряпа преди 13 години
Не, ще лекуват хетеросексуалността!
43
3
 
5
 
! Отговори
Ряпа преди 13 години
И к'во сега? Ще ни лекуват от бисексуалността ли :D:D:D:D:D:D
42
2
 
8
 
! Отговори
Библията преди 13 години
"Затова Бог ги предаде на срамотни страсти: жените им замениха естественото употребление с противоестествено; също и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разпалиха се с похоти един към други, и вършеха срамотии мъже на мъже, та получаваха в себе си отплата, каквато подобаваше на тяхната заблуда... тия, които вършат такива дела, са достойни за смърт..." (Рим. 1:18, 26-27,32).
41
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре, че е интернет, та Големия Праз да може да си избива комплексите на воля.То на хомофобчетата друго вече не им остана. ;-)Лайте на воля, деца. Докато още можете...
40
9
 
15
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
За тези, които не знаят или са забравили Червената къща е мястото превърнало се в символ на извращенията и българофобията в София, а и в България. На това място редовно се провеждат различни псевдо-конференции на българофобски теми, а и в последно време и хомосексуалистки пропагандни филм-фестове.Припомняме, че тази година, в деня на гей парада, там с излъчиха отвратителни хомосексуалистки филми пропагандиращи зоофилия и секс между роднини (в случая беше секс между две сестри близначки). Разбира се, анархистките сайтове подкрепящи открито хомосексуализма и хомофилски настроените медии, не коментираха прожекциите и не показаха на обществеността какви филми по-точно са гледали разгонените хомосексуалисти.Преди няколко дни наш читател ни информира, че там отново се е провел поредния отвратителен фестивал и след като проучихме добре въпросното събитие решихме да напишем тази кратка статия. По принцип, нямаме особено желание да коментираме филмовите фестивали на извратеняците, защото така или иначе сме сигурни, че шепа ***-либерали, разгонени *** и жени с хормонални проблеми са единствените, които ги посещават. Хомосексуалистите до такава степен желаят да си самовтълпят, че са нормални, че си измислят собствена култура. Продуцират си филми, рисуват картини, пишат разкази и извратена поезия, като се опитват да представят всичко това като ЛГТБ арт (както го наричат самите те). Но в случая просто няма как да пропуснем да коментираме един от филмите на въпросния фестивал, който ясно доказва за пореден път, че хомосексуализмът и педофилията са генетично свързани. Колкото и да се опитват да го отричат, явно дори най-умелите и обучени гей-активисти, не могат да се противопоставят на ненормалния си нагон и влечението си към малки деца.Въпросният филм се казва Съзряването на Максимо Оливерос и е заснет във Филипините. Според описанието, което дават от организацията организираща фестивала Това е най-успешния филипински филм до момента и е награден с множество награди в Германия. Стряскащото в случая е, че главният герой е 12 годишно момче, което дори е получило награда за най-добра мъжка хомо-роля!
39
4
 
7
 
! Отговори
Metalex_ преди 13 години
Ама ти много нещо ги разбираш хомосексуалистите ;)
38
8
 
11
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
Днес по най-популярните интернет медии се завъртя потресаваща новина, но за съжаление и този колегите журналисти не посмяха да напишат истината. А новината е следната днес при съвместна акция служители на ГДБОП, СДВР и прокурори от СРП са задържали шестима хомосексуалисти, които са насилвали и сексуално са малтретирали тинейджъри. Защо ние казваме, че те са хомосексуалисти, а по останалите медии твърдят, че са педофили ще разберете след малко. Разбира се, както не един път сме писали хомосексуализмът и педофилията, в много от случаите, са част от едно цяло.Според информацията, единият от арестуваните е осъждан, като е излежал ефективна присъда от 1,5 г., съобщиха от пресцентъра на МВР.Акцията на органите на реда е протекла рано тази сутрин антимафиоти от сектор Компютърни престъпления ГДБОП, служители от сектор Детска престъпност СДВР, от сектора за борба с организираната престъпност ОДМВР-Сливен и прокурори от специалния отдел по компютърни престъпления в Софийска районна прокуратура са предприели действията по задържането на ***.В хода на полицейските и процесуалните действия са задържани участници в организирана престъпна педофилска група, насилвали сексуално 11-16 годишни момчета. Забележете само момчета. Според българските закони, долната законова сексуална граница е 14 години, следователно е повече от ясно, че въпросните педофили са хомосексуалисти, защото сексуалните актове с лица над 14 години не са педофилски престъпления. Преди време писахме и за това, че на последния гей-фестивал в Червената къща педерастите прожектираха педофилски филми, на един от които главният герой беше 12 годишно момче. Припомняме, че тази изродска продукция е носител на множество награди по гей фестивали в Европа и останалия свят!Как са действали хомосексуалистите изнасилвачи при първоначалното разследване е изяснено, че педофилите откривали жертвите си в български интернет-сайтове за запознанства. Скоро след това контактите се прехвърляли в скайп, където в лични разговори събеседниците на децата събирали подробности за живота и интересите им. След задочното запознанство тийнейджърите са канени на среща, после на купони в наети луксозни къщи и апартаменти в столицата. От събраната до момента информация става ясно, че в повечето случаи членовете на групата, ангажирани с набирането на нови момчета, отначало ги заблуждавали, че ги канят на партита с момичета.Но на купоните момичета все не идвали, а на момчетата са давани упойващи вещества и алкохол, след което са насилвани сексуално, като актовете били филмирани и използвани за изнудване. Под претекст, че записите ще бъдат разпространени в интернет и родителите на насилваните ще бъдат информирани, децата са принуждавани да водят и свои съученици и приятели. На по-големите тийнейджъри, които отдавна били заробени, участниците в групата плащали по 50 лв. за доведено момче от интернет познанство, от приятелския им кръг или техни съученици.При съвместните действия на разследващите са претърсени четири жилища в столицата и едно в Сливен. Задържани са шестима на възраст между 27 и 32 години. Ръководителят на престъпната група 32-годишният Г.Л.-Гергана попаднал в полезрението на ГДБОП през 2006г. като част от престъпна група, предлагала малолетни момчета за секс срещу заплащане. Той е бил задържан, но не е осъден. След операцията тогава организаторът Ф.А.-Кристина беше осъден за сводничество с непълнолетни. В хода но съдебния процес срещу него, той се е възползвал от поправката Ванко 1″ и вместо присъда от 10 до 20 г., е бил лишен от свобода за 1,5 г. При разследването през 2006г. бе изяснено е, че групата около него за три месеца е успяла да вербува над 15 момчета. Важно е да се отбележи, че днес някои от тогава привлечените момчета са с ролята на сводници в новата структура. Това недвусмислено показва как действа схемата по зарибяване на деца и превръщането им в хомосексуалисти!!!