Хетеро или хомо? Зависи от серотонина

Опити с мишки повдигат тайните за сексуалната ориентация
31 мар 2011 09:00,
87
Хетеро или хомо? Зависи от серотонина
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Вероятно серотонинът е виновен и за появата на бисексуалността или високата сексуална възбуда, колебаят се все още китайски учени, изследвали ролята на трансмитера върху сексуалното поведение.

Серотонинът, или както е известен - „веществото на удоволствието“, се синтезира в мозъка. Част от медикаментите, предписани при депресия и психични разстройства, влияят именно на нивото на серотонин, а хората, които ги приемат, често имат по-ниско либидо.

За разлика от хората, мишките са изключително чувствителни на нивата на серотонин. При наблюденията си изследователите от Beijing's National Institute of Biological Sciences, отбелязват, че високите нива на серотонин водят до проблеми с ерекцията и еякулацията и обратното, при по-ниски те се връщат свръхактивни на тепиха на сексуалната игра.

Учените провеждат изследване спрямо показателите на „веществото на удоволствието“. Те успяват да създадат поколение, на което липсва ген, отговорен за синтеза на серотонин.

Експертите установяват, че мишките, при които нивата на серотонин са ниски, поставени в една клетка без значение от пола им, са най-активните в програмата. При тях се наблюдава сексуална активност около 80% от времето, прекарано в клетката. За сравнение обикновените мъжки индивиди, с нормални нива на серотонин, демонстрират особено страхливо поведение пред женските и сексуалната им активност отнема само 20–30% от времето им.

Има и други факти, които подкрепят резултатите от експеримента. Мишките, при липса на серотонин, подушват аромата на любовта еднакво добре, както при женските, така и при мъжките индивиди, и се стремят към сношение...

Не е съвсем ясно дали учените са намерили начин да „направят“ мишките бисексуални, или пък силно възбудени, а във връзка с въпроса дали методът би могъл да се използва върху хора, няма никаква светлина.

Вижте още здравни новини

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
6
 
12
 
! Отговори
некъв читател преди 13 години
Затвържадава се правилото, че защитниците и последователите на хомоизвращението освен обиди и простотии, никакви други смислени доводи не могат да дадат. С което само потвърждават колко са болни и неадекватни, не, че ние това не го знаем...
36
7
 
8
 
! Отговори
Хиха преди 13 години
До 20: Синът ми, ако е щастлив, ще разбера, че съм се справила и аз ще съм щастлива!!! Стига с този егоцентризъм!!! Обичайте децата си и изборът ми, може така да обикнете и себе си. Ей, че избухнах, ще си направя кафенце :)
35
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бас ловя, че всички мачовци тук редовно лъскат на порно с лесбийки - да не би и те да са "болни" , "ненормални" и т.н.
34
9
 
11
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
Ричард Кохен е излекувал успешно над 1000 хомосексуалисти. Самият той е бивш хомосексуалист който се излекувал и има 25 години успешен и щастлив брак. "Никой не е роден гей", заявява той. "С някои научни доводи се опитват да докажат това, но не им се получава. Както виждате аз самия излязох от това като нормален и съм направил многобройни изследвания. Хората стават хомосексуалисти по много различни причини. Най-основната е когато момчетата, да речем, не създадът сърдечна връзка с баща си. На второ място, те прекомерно индентифицират себе си с майката, влизайки в прекалено близка емоционална връзка (където индивидуалното емоционално развитие се загубва)."Осъзнавайки, че малко хора са знаели как да му помогнат в неговия труден преход, той става терапевт за да помага на хомосексуалистите които желаят лечение. Той предлага ефективна терапия, много ефективна, за тези които искат да излезнат от хомосексуалните чувства и живот. По думите му,"Терапията лекува сърцето, поради това ефекта е постоянен и пълен." "Това са емоционални рани от детството, те трябва да се върнат към тях, да преживеят чувата, да ги изразят и излекуват."Във биографията на известни хомосексуалисти можем да видим точно класическия сценарии (класическите причини) за тяхната хомосексуална ориентация. Дъщеря, неосъществила необходимата връзка с майка си, я загубва на ранна възраст. През целия си живот тя копнне за тази незапълнена връзка. Когато израства тя търси да я получи от другите жени чрез сексуална връзка. Но това не е начинът. Просто никой не е бил достатъчно зрял да и помогне.Може ли Гей да бъде излекуван?Десетки хиляди се лекуват. Те се чувстват много по-щастливи и пълноценни след лечението. Ричард Кохен не е единствения който прави това успешно. Много хора с хомосексуални наклонности страдат неимоверно и търсят изход. Защо обществото продължава да ги лъже, че лечение няма? Защо въпреки фактите за хиляди излекувани и тяхното признание, колко по-щастливи и свободни ги е направило това, виждаме пихолози които бурно реагират против? Защо светът е толкова убъркан?
33
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Затвърждава се правилото, че точно най-гръмогласните хомофоби всъщност тайно искат един голям чвор в ауспусите. Личи си, момченца, личи си.
32
2
 
9
 
! Отговори
mestessa ХиХа преди 13 години
И на мен не ми пречат.И аз като всяка жена се разбирам чудесно с китките,но всеки път когато се заговори за тях си давам сметка,че имам син и не е ясно как ще реагирам на едно "откровение".Не е нормално,според мен.И тази демонстрация ме дразни.Паради,сватби,осиновяване на деца.Ужасно е според мен.
31
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
100% от статистиките на Големия Праз са измислени на момента.
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доста лошо написана статия. Все пак излиза, че това да си обратен си е болест, както винаги се е знаело, докато обратните не наложиха друго мнение.
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей богу,не разбрах мишка ли трябва да стана *** ли за да извлека някаква полза от това епохално откритие,да ги е....а у г....за тези учени.
28
10
 
19
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
85% от изнасилвачите на деца са хомосексуалисти. 100 % от хомосексуалистите са преживяли психическа травма или са израстнали в ненормално семейство с родител-шизофреник.Хомосексуализмът е разстройство на психиката, подзобно на шизофренията. Това трябва да се лекува, а не да се насърчава.
27
1
 
8
 
! Отговори
хетеро преди 13 години
Нямаме нищо против хомотата. Против сме това да парадират с ориентацията си. Нека си бъдат хомо кротко и нормално, както хетерото си живеят кротко и нормлано.
26
7
 
8
 
! Отговори
некъв читател преди 13 години
До "до Големия Праз"Класически случай на промит мозък - откъде следва, че ако не се пропагандира хомосексуализъм, се пропагандира хомофобия, бе ***? Откъде следва, че ако не викам Алах акбар по цял ден и не бичим челото у земята, мразя мюсюлманите, примерно? Светът не е само черно и бяло. Много сте прости, ***, затва така лесно ви манипулират...
25
8
 
7
 
! Отговори
до Големия Праз преди 13 години
Тебе май те е яд, че са забранили любимите ти паради - нацистките.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отдавна има ГМО продукти които потискат потентността - не яжте в МАКДОНАЛДС.
23
2
 
1
 
! Отговори
do 23 преди 13 години
Ave dyrt chvor , haide si pii hapovete i obratno v legloto.
22
8
 
12
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
Тази година освен парад на извратените, трябва да се направи и парад на хероиновите наркомани, парад на изнасилвачите, парад на прокажените, парад на шизофрениците и парад на сатанистите! Оооо... защото днеска е на мода, оооо... п***растката порода!
21
11
 
9
 
! Отговори
до Големия Праз преди 13 години
Ти сигурно предпочиташ:Статия пропагандираща хомофобия,Статия пропагандираща расизъм,Статия пропагандираща религиозна омраза,Върви целувай потрета на Хитлер и си трай.
20
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аз пук сум гей
19
7
 
9
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
Важното е да се пропагандира мракобесие и ненормалното да се представя, като нещо напълно нормално. Това си е напълно в реда на демократическите ценности! Че мракобесието е гнусно, извратено, вредно и опасно обаче, на никой не трябва да му пука - нали е демокрация!
18
6
 
14
 
! Отговори
др.МЕНГЕЛЕ лекува преди 13 години
Болни които не желаят да се лекуват нямат право да парадират с болестта си чрез паради.!