В Северна Германия откриха златно съкровище от бронзовата ера

По предварителните оценки то датира от периода 2000–1200 г. пр.Хр.
Обновена: 27 окт 2011 14:52 | 27 окт 2011 14:52,
5
В Северна Германия откриха златно съкровище от бронзовата ера
Снимка: Архив, Reuters

В окръг Дипхолц - Долна Саксония, археолози откриха златно съкровище от ранната бронзова ера. Според  предварителните оценки на специалистите то датира от периода 2000–1200 г. пр.Хр. Информацията е потвърдена от министерството на науката на Долна Саксония, съобщи "Билд".

По време на разкопки археолозите са се натъкнали на златно съкровище, което вероятно е било сложено като дар в гроба на  починал виден представител на германите. Предвижда се то да бъде подложено на подробни изследвания.

През 2012 г. съкровището заедно с други находки от правените преди на това място разкопки ще бъдат показани на изложба в Хановер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Златно съкровище
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
посран българин до 3 преди 12 години
***, всичко е навързано!по-стари племена, по-стари държави, по-богат опит, по-богати и развити общества!ама ти откъде да знаеш, то се иска воля и сила да разкъсаш пропагандната пелена - част от брейнуошинг-културата на Балканите!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако имаш две ризи, дай едната на правителството, а другата .. ще ти я вземе.За кво ти е държава, ако си достатъчно сръчен и умен да се оправиш сам.. Аз като гледам държавата добре ни оправя.. Та в тоя ред на мисли - кво значение има дали са имали германците държава.. със и без - все са си добре.
3
0
 
4
 
! Отговори
fsb преди 12 години
до посрания - ***, това са племена, никой не ти говори за държава....
2
11
 
0
 
! Отговори
посран българин преди 12 години
Какви "германи" бее, Германия е на германите от вече 4000 години !?!??? О НАЙЙН - митът за "най-старата държава в Европа" на 1300 год се срути с гръм и трясък!!! Как можахте бе германци - сега ще трябва да си пръснеме промитите мозъци и да печатиме нови учебници с умалени лъжи, ай ай ай!
1
0
 
8
 
! Отговори
venko преди 12 години
ochevidno stava duma za drevni makedoni