Стивън Хокинг предсказа края на света заради Хигс бозона

Физикът пише за това в новата си книга, която ще се появи на пазара през октомври
Обновена: 9 сеп 2014 21:50 | 9 сеп 2014 21:50,
67
Стивън Хокинг предсказа края на света заради Хигс бозона
Стивън Хокинг Снимка: архив, Reuters

Известният физик-теоретик и космолог Стивън Хокинг предсказва апокалипсис, който ще настъпи заради Хигс бозона, съобщиха в. "Дейли мейл" и "Хъфингтън пост", цитирани от БТА.

Хокинг е уверен, че Хигс бозонът може да предизвика изчезването на две фундаментални основи на мирозданието. Физикът пише за това в новата си книга "Starmus", която ще се появи на пазара през октомври 2014 г.

По мнението на Хокинг в рамките на експеримента в земни условия може да бъде създаден нестабилен Хигс бозон, който да се превърне в своеобразен тунел между "лъжливия и истинския вакуум".

В резултат на преминаването в полето на Хигс цялата Вселена ще премине в друго физическо състояние. При това преходът ще е мигновен.

Според изчисленията на Стивън Хокинг за тази цел е необходима енергия от 100 милиарда гигаелектронволта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
27
 
! Отговори
Феликс преди 9 години
100 милиарда гигаелектрон волта са голяма енергия за нас, но в космоса има такива катаклизми - черни дупки , свръх нови и т.н, и те са толкова безбройни , че ако е теоретически възможен такъв трик дето Хокинс описва , той отдавна да се е случил някъде (и то многократно).А тъй като все още сме тука , значи няма особенни причини за безпокойство.
33
2
 
34
 
! Отговори
Voltaire преди 9 години
За сегашното състояние на Вселената се смята, че е нестабилно. Затова е въведено понятието "фалшив вакуум". Но се смята че при маса 125127 GeV на Хигс бозона ще се прояви "истински вакуум", което на теория е по-стабилното състояние на Вселената. Въпросното явление може да се прояви по всяко време и във всяка точка на Вселената. Разпространението ще е мигновено. Като резултат Вселената ще се преобразува в друга такава с други физични закони. За интересуващите се "false vacuum".
32
0
 
23
 
! Отговори
До 27 преди 9 години
Ами айде тогава да не се интересуваме от наука, да не учим и да спрем да мислим, за да не сме слуги на тези илюминати ! Тогава ще се превърнем в необразовани роби - точно такива от каквито те имат нужда.
31
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Супер. Нямам търпение, най-накрая ще се отървем от това безсмислено съществуване!
30
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Костов е виновен!
29
2
 
16
 
! Отговори
istinata преди 9 години
Ot kude shte vzemem niakolko miliarda voltA.biahslab po fizika
28
2
 
36
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 9 години
Ееее чекай и яз да сбера тук малко афторитет в науките бе,то оня рошавият Айщайн беше рекъл,че сичко било в относителност демек може и да е тъй ама може и да ней тъй щото зависи от коя страна го гледаш и колко диоптра очила носиш,па тоз човяк горе друго кат не може да прай барем главата му работи колкоз три вагона мои,та ич неща му са бъркам ама искам го питам щото се са чуда-що кат запалиш лампата вечер става светло,па кат запалиш черна лампа денем не става тъмно...абе лаф та става бе
27
1
 
27
 
! Отговори
az tam преди 9 години
Колко много смешници и то обединени и по политически партии коментират Вселената :))А пък за комплексарите, дето и в МакДоналд не ги биха взели да изтъкват превъзходството си, защото най-разбиращия космоса човек след Айнщайн бил инвалид, просто нямам думи :)
26
0
 
34
 
! Отговори
баба Вихронрав преди 9 години
бозе айнщайновата кондензация или хигс бозона? Рано е още, човечеството не е дорасло за преход в други измерения;) ами сега! За обидните коментари- има елементарни частици, има и елемнтарни хора, всеки си е на място в мирозданието. Тези, елементарните, са най-опасните, видно от трудовете на учени,както и от коментарите по-долу ;)
25
3
 
22
 
! Отговори
фсб преди 9 години
До sergestandsти откъде знаеш, че всичко се е пръкнало от нищото, това са само теории...
24
1
 
40
 
! Отговори
fsb преди 9 години
всичко много хубаво, ама нужната енергия е толкова голяма, че реално никога няма да се получи... А за коментиралите по долу:Хокинг е правил секс, има деца...А ти като говориш за Архимед, казвай " бил казал", а не "беше казал" - в училище ходил ли си, бил ли си там като го е казал?!
23
9
 
28
 
! Отговори
не се бойте !!!.. преди 9 години
Исая 40:22 "Онзи, Който седи над кръга на земята, Пред Когото жителите й са като скакалци" ...В Библията пише, че земята е кръгла .. много отдавна ... 'Църквата' изгори доста учени, които го откриват по научен метод .... относно земята и небето пише, че ....-->Откровение 6:14 "небето биде преместено като свитък, когато се свива; и всички планини и острови се вдигнаха от местата си" и после ще има ново Небе и Земя ... това е Божие дело а не на Хигс бозона, ускорители или на който и да е ..
22
29
 
18
 
! Отговори
7 преди 9 години
Чудя се има ли още някой да вярва на физици и тем подобни лъжци?!Ох,неуки и прости ни държат,нали си е слуга човечеството на ш#б***н#те илюминати....
21
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** балкански пак показва завидни знания по физика...
20
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Беше умен човек но Болен явно болеста е взела връх жалко
19
1
 
22
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
До ! - 21Това е най-умния въпрос който съм чел тази година, хаха. Между другото точно заради цената на тока, този проект е построен в Европа а Америка се е отказала от него.
18
2
 
49
 
! Отговори
! преди 9 години
Че кой ще го плаща този ток?
17
6
 
71
 
! Отговори
Онзи преди 9 години
До 2Приятелче, не те знам кой си, не те знам какъв си, но съм сигурен, че ако имаше и 0,1% от мозъка на Хокинг нямаше питаш "Всъщност кой беше ти?"
16
5
 
94
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Коментарите по по адрес на Стивън Хокинг са отвратителни - ние сме в състояние на оплюем всеки гений.
15
1
 
47
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Всъщност това е прекрасно! Най-сетне в друго измерение... нали това искаме.