Частна ракета излита тази вечер в Космоса

Изстрелването ѝ беше отложено по неизяснени причини
25 фев 2016 07:22,
27
Частна ракета излита тази вечер в Космоса
Снимка: архив Reuters

Американската компания "Спейс-Екс" отложи с едно денонощие изстрелването на ракетата-носител "Фалкон-9", която трябваше да изведе в орбита комуникационен спътник на базираната в Люксембург фирма"Ес-и-ес", съобщи ТАСС, цитирайки официален представител на "Спейс-Екс".

Стартът бе планиран за 18:45 ч местно време снощи от космодрума "Кейп Канаверал" във Флорида. Сега се очаква нов стартов "прозорец" да се открие днес в 18:46 ч (23:46 по Гринуич), съобщава БТА. От "Спейс-Екс" не посочиха причината за отлагането на изстрелването, но отбелязаха, че не става дума за технически проблеми. Шансовете за благоприятни климатични условия за старта отначало се оценяваха от компанията на 60 процента.

В предстоящия пуск "Спейс-Екс" възнамерява за пореден път да направи опит за управлявано спускане на първата степен на ракетата върху гигантска морска платформа с цел тя да бъде използвана повторно. Така компанията значително ще намали цената на търговските изстрелвания. Предишни опити за запазването на първата степен върху морска платформа се оказаха неуспешни.

През юни 2015 година същият вид ракета "Фалкон-9", превозваща товар на НАСА, избухна преди още да е напуснала орбитата на земята. Този път от "Спейс-Екс" уверяват, че са взели предпазни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 13Верно ли са платили по 30 милиона долара двигател? Ако е така ти на какво основание твърдиш, че са ***? Ти си по-умен от американците или имаш по-добър двигател от руснаците?
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...съобщи ТАСС, цитирайки официален представител на "Спейс-Екс"."А бе, Борянче, няма ли американски медии, та ми цитираш ТАСС?То бива излагация, бива... Значи ако ТАСС не съобщи за някакво събитие, то изобщо не се е случило. Така ли?
8
11
 
2
 
! Отговори
onz преди 8 години
да бе цивилни полети. за тва руснаците краднаха технологии от германците, да може в космоса да лети който си поиска. вие кво очаквате, след петрола да се сринат тройно и цените на космическите "услуги"..некъде в мазетата на кремъл плаче един малък брежнев
7
1
 
0
 
! Отговори
Solar Power преди 8 години
До АнонименПерфектен си за манипулация
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Същата тази фирма загуби дело за притежаване на руските двигатели РД-180, в спора им със S A L. И затова сега им остава да правят нескопосани опити.
5
6
 
10
 
! Отговори
Ким Ир Сен преди 8 години
Американците станаха по зле и от северно корейците в тая област.
4
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това си е направо рекламна кампания, която няма бъдеще. Да носиш гориво нагоре, че и да остане после за спирачните двигатели. Ефективност нула! Ако беше разумно, руснаците отдавна щяха да го правят. Както не заложиха на совалките. Което се оказа огромна грешка! Къде са те сега?
3
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Понеже некадърните американци все не могат да приземят степента вертикално, да вземат да я пускат да пада хоризонтално. Може и тогава да успеят.
2
4
 
18
 
! Отговори
До втория преди 8 години
Не само че Американците кацнаха на луната но излетяха и се върнаха на земята невредими! Имай предвид че гравитацията на луната е само 16,6% от земната, освен това няма атмосфера, което означава че няма ветрове, съпротивление, турболенции и др. неблагоприятни явления.Това което СпейсЕкс се опитва да направи е съвсем различно и много по трудно и сложно упражнение. Те искат да приземят огромната ракета носител върху плаваща платформа в океана! Ти представяш ли изобщо за какво става въпрос тука?
1
22
 
11
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Великата америка три пъти пронбва вертикално кацане и се не се получава. Кацането на платформата прилича на попадение на балистична ракета. А тези преди 40 години уж кацаха на Луната по този начин! Сега си пролича колко са смотани и лъжливи.