Google продава роботите си, били много страшни

Amazon или Toyota биха имали интерес към Boston Dynamics
18 мар 2016 15:37,
21
Google продава роботите си, били много страшни
Снимка: Boston Dynamic

Alphabet, която обединява всички продукти и звена на Google, очевидно не е щастлива с Boston Dynamics - компанията, занимаваща се с роботика, която закупи, съобщава Bloomberg. Ръководителите на Alphabet не смятат, че Boston Dynamics ще може да генерира значителни приходи в следващите няколко години и се работи трудно с нея. Интерес за покупка биха имали Amazon или Toyota, за да подобрят производствените и складовите си операции.
 
Boston Dynamics е една от компаниите, които Google закупи през 2013 г. като част от стратегията за развитие на подразделението си за роботи Replicant. Сред произвежданите от нея роботи приличат на хора или на животни, като от тогава до сега публикува доста видеа в YouTube, показвайки потенциала им.
 
Идеята зад проекта Replicant беше Google да може възможно най-бързо да започне да доставя роботи за различни индустрии. Това така и не се случи тъй като след промените в двете звена в ръководните позиции, инженерите на Google и тези на Boston Dynamics имаха доста сблъсъци, което така и не доведе до нещо продуктивно, а само до напускане на главния архитект на роботите Анди Рубин.
 
Когато Рубин стартира проекта Replicant, от поделението се очакваше да пусне първия си продукт до 2020 г., но усилията бяха напразни след неговото напускане и постигането на тази амбиция изглеждаше все по-недостижимо. Bloomberg съобщи, че Boston Dynamics просто отказва да работи с други инженери на Google само, за да изкара някакви продукти в краткосрочен план, включително и "евтин робот с 4 ръце".
 

Google е огромна компания с десетки хиляди служители и тези търкания станаха очевидни, когато частни имейли са били публикувани във вътрешни форуми. Някой от Google, който очевидно не работи по проекта Replicant или за Boston Dynamics, праща тези мейли до Брад Стоун и Джак Кларк, журналистите от Bloomberg, които съобщиха новината.
 
"Определено има вълнение от технологичната преса по отношение на видеото, което Boston Dynamics пусна, но започваме да виждаме и доста негативни коментари, че роботът е ужасяващ и е готов да вземе работните места на хората," казва директора по комуникациите на Google Кортни Хоуна в един от частните имейли, пратени до Bloomberg. "Не искам да стартираме отделна медийна тема за това какво точно прави Boston Dynamics в Google. Няма да коментираме видеото и няма да отговаряме на въпросите, които се появяват".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
xxaxaxa преди 8 години
Che v Kitaj e pylno s roboti, kazvat im se kitjsici.Proizvezdat se za 9 meseca .
12
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 8 години
докато има някои да карат курсове за компютри и да простеят така да е само едно да не забравят тая голяма фирма злобата и зависта почивен ден нямат аз ви изпращам хиляди благодарности
11
2
 
1
 
! Отговори
hehe преди 8 години
и колко труд ще замени този робот, че дори и след 2-3 поколения ? някой има ли си напредстава колко струва такъв робот ? и колко струва трудът на 2000 работници в БГ за 5 години ? а подръжката на такава сложна машина ? дрън дрън е всчико за подмяна на работните места :)
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, перфектна работа. С това чудо могат да се заменят няколко милиарда души и да се пратят на социални помощи.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименпит нада меншие
8
4
 
3
 
! Отговори
Скайнет! преди 8 години
Това е само началото! А отделно има и секретни военни програми, и много готови прототипи които са напълно автономни. Атакуват и по земя и по въздух. Даже много от прототипите тайно бяха тествани в реални условия на бойното поле, във Афганистан и Ирак в периода 2003-2006. Скоро имаше и разгорещени дебати сред политическите среди във САЩ за това дали да бъдат използвани автономни роботи със изкуствен интелект във армията защото не ясно кой носи отговорност а последствията са непредсказуеми.
7
6
 
8
 
! Отговори
До 6 преди 8 години
Като инженер по роботика въпросът ти ми се струва уникално дезинформиран. Роботи на 2 крака имат много по-висок КПД от 4-краки роботи (вършат повече работа с по малко енергия). Какво означава нестабилни ? Пазенето на равновесие зависи от нуждите за работа на робота. Двукраките роботи са с 40% по енерго ефективни, което за продължителни операции е много полезно. Заемат и по-малко пространство на 2 крака, и са значително по-леки. 2-крака е логичната следваща стъпка. Единствен недостатък е скороста
6
1
 
6
 
! Отговори
доктора преди 8 години
Споко......в кино индустрията ще ги ползват най-добре......
5
7
 
11
 
! Отговори
. преди 8 години
Това нищо не е. Вие да знаете тов. Путин какви роботи е разработил. Ехеее...
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аабе фриики са си :) особено тая част дето тоя го ръчка със стика, всеки момент очаквам на Атлас да му кипне и да му го завре отзад
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А роботите се разбунтуваха и днес сайта Гугъл ту го има ту го няма. Сигурно са обидили някой изкуствен интелект.
2
1
 
15
 
! Отговори
321 преди 8 години
Много по-симпатичен е от някои лидери от ЕС и България, които ни подлагат на тих геноцид в момента над нас, въобще над цяла Европа.
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Супер са си роботите.От Гугъл да се гръмнат.