Говорят ли ни? Учени уловиха сигнал от извънземен живот

Сигналите идват от съзвездието Херкулес – на 95 светлинни г. от нас
Обновена: 30 авг 2016 12:19 | 30 авг 2016 12:14,
78
Говорят ли ни? Учени уловиха сигнал от извънземен живот
Снимка: архив Reuters

Международният екип от учени към програмата СЕТИ, която цели да открие извънземен живот, изследва мистериозен сигнал. Пикове идват от звезда в съзвездие Херкулес, което се намира на 95 светлинни години от Земята.

Необичайният сигнал е засечен на 15 май 2015 г. от радио-телескопът РАТАН-600, който се използва от Руската академия на науките. Откритието е пазено в тайно до този момент.

Звездата е с име HD164595 и според учени е много подобна на нашето Слънце. До момента е открита една единствена планета, която обикаля в орбита около нея.

Според математикът Клаудио Мачоне, който работи в програмата СЕТИ, и руският астрофизик Николай Бурсов сигналът трябва да продължи да се следи.

Според изследователския екип това отговаря на всички изисквания за умишлено предаван сигнал от извънземен живот.

От Руската академия на науките са категорични, че сигналът трябва да се следи. От скоро към тях се е присъединил екипът на СЕТИ, които са насочили голяма част от радио-телескопите си към същото място на звездното небе.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Буги Барабата преди 7 години
Всека сутрин ви четем кфо ми говорят звездите ама не вервате а?
54
0
 
3
 
! Отговори
алхимика преди 7 години
До BGЦивилизацията на нашата планета няма никакво бъдеще! Няма да надскочи още 1-2 века. Когато се изчерпят горивата ще настъпи тоталния упадък на човечеството, ужасяващата катастрофа! Сега се пилеят безотговорно оскъдните ресурси на Земята,а идните поколения горчиво ще реват с кървави сълзи и ще ни проклинат за егоизма и безхаберието ни. Изчерпването на горивата ще бъде и реалният край на човешката цивилизация. Ще се върнем до полудивото съществуване от преди 1000-2 000 години.
53
1
 
4
 
! Отговори
Елементарната логика преди 7 години
Ние земляните не трябва да установяваме контакти с други цивилизации и особено с високо развитите. Защото помислете само! Ако те живеят при комунистическа сситема едва ли ще останат възхитени от американския модел , от мизерията и експлоатацията по света. Тоест те ще се намесят и насилствено ще променят нещата. Обаче, ако те са една капиталистическа цивилизация, тогава идва страшното. Те просто ще ни превърнат в роби, които ще работят за тях,новите господари на Земята, заместили Запада глобално
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живота бил невъзможен... Дай определение за живот!
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, никой не е казал и неможе да каже от кога е сигналът. Може да е от преди 1000 години , но просто ние да не сме го засекли. А доколкото разбрах от други медии, учените заключват, че евентуалната цивилизация е много по-напреднала от нашата, защото сигналът бил "broadcast" (на български не го знам как е) сиреч се излъчва във всички посоки. Ние го правим само в конкретна посока. Т.е. постигането на мощен "brodcast" изисква голямо количество енергия, което ние неможем да осигурим още.
50
1
 
2
 
! Отговори
BG преди 7 години
Сигналът се изпраща от друга човешка цивилизация, която живее там. Радиосигналът е до нашата планета.
49
1
 
5
 
! Отговори
до ПУШ преди 7 години
1 съвет " Не отричай неща само защото не можеш да ги видиш "
48
11
 
3
 
! Отговори
пуш преди 7 години
света изпуши... няма място в лудниците и ги пуснаха да обикалят Света. само като чета коментарите разбирам, колко изперкали хора има.астрални били, държат се за ръце, обикалят в кръг, прегръщат дървета,храсти,автомобили... леле край няма. Някой чуват и гласове имат шум в ушите. ИМА ХАПЧЕНЦА ЗА ТИЯ НЕЩА, НЕНОРМАЛНИЦИ!!!
47
4
 
2
 
! Отговори
не преди 7 години
не разбрахте ли, че става дума за планета, в която живота е невъзможен???
46
1
 
0
 
! Отговори
до УМЕН ГУЩЕР преди 7 години
интересна ми е тази тематика , как да се свържа с теб?
45
1
 
6
 
! Отговори
кафе преди 7 години
Г-да това е посоката от която идва сигнала и не е задължително да е от системата на тази звезда. Може да идва от много по-малко разстояние от космически кораб в междузвездното пространство, но понеже обекта е по-малък учените се спират на звездата която поне е виждат с телескопа.
44
7
 
3
 
! Отговори
Физик преди 7 години
Няма да са по напред от нас в никакъв случаи!!! Горе доло са на нашето ниво преди 50на години сме започналида изпращаме радио сигнали в космоса !! Даже може да сме по напред , имаме си Google .
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 46Браво бе, успя да намериш какво да напишеш за любимото питие на любимата тема. Една валенция имаш! Сигурно трудно се живее с едно бръмбарче в главицата.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дебелак, ти ми върна надеждата. Не вярвах, че тук някой чете коментарите. Твоите глупости и коментарите на хората ме опровергаха. Браво, браво. Някой чете и коментарите.
41
0
 
4
 
! Отговори
МНого сме напред преди 7 години
Край Великия град Белене даже наблюдавахме как се изгражда уж пречиствателна станция под надзора на поне три вибриращи нови летящи корабчета с по осем души експерти..За разлика от по старите модели летящи тарелки новите имат отлични тоалетни и въздушни лечебни душове подава техен експерт проучващ какво още трябва ..Вероятно във връзка с приближаваща вражеска военна армада се готвят обекти з а обща отбрана с хората
40
1
 
6
 
! Отговори
BG преди 7 години
Американците репички да папат со зеле и картофки чипс подава наш експерт от Луната огледал наскоро какви яки военно полеви бази е изградил екипа на Бойко Борисов последните осем години..До 200 летящи чинии събират най малките и най скромните..
39
4
 
12
 
! Отговори
маке-ариец преди 7 години
И аз като дръпна два конопа почвам да ловя сигнали от това съзвезвдие. А след третия, почвам и да предавам...
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези докога,само ще си говорят,хайде да идват,та да направят Микре шампион!
37
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 95 светлини години растояние им пишат на руснаците да пият по-малко водка.
36
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Четох четох и прочетох руската академия на науките и спрях да чета.