Последен полет за "Союз": Трима астронавти се върнаха

Това е последният полет на машина от серията "Союз"
7 сеп 2016 09:30,
43
Последен полет за "Союз": Трима астронавти се върнаха
Снимка: БТА

Трима членове от екипажа на Международната космическа станция се върнаха на Земята с руския космически кораб "Союз" след шестмесечна мисия в околоземна орбита.

Със завръщането си на планетата летателният апарат се превърна в последния кораб от старата руска технологична серия "Союз", летял в Космоса.

Спускаемият апарат от космическия кораб кацна в Казахстан точно три часа и половина след разкачването му от Международната космическа станция. С него на Земята се върнаха руските космонавти Алексей Овчинин и Олег Крипочка, както и американският астронавт Джеф Уилямс. Тримата прекараха в орбита общо 172 дни.

Астронавтът от НАСА Джеф Уилямс се върна на Земята като американски рекордьор по престой в Космоса - общо 534 дни в рамките на четири мисии.

Уилямс и руските му колеги са изминали почти 73 милиона мили в Космоса и са обиколили Земята 2752 пъти, преди да се приземят в южната степ на Казахстан. Към мястото на кацането на кораба са изпратени спасителни екипи, които ще евакуират членовете на екипажа от капсулата им.

Световният рекорд по престой в Космоса остава на руснака Генадий Падалка, прекарал 879 дни в орбита.

До изпращането на нови членове на екипажа, в Международната космическа станция ще работят руският космонавт Анатолий Иваниши, японецът Такуя Ониси и американката Катлийн Рубинс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
18
 
! Отговори
Ку-Ку преди 7 години
Кака Павлова наистина се е пообъркала мома. Става въпрос на края на мисиите на старият вариант от серията кораби "Съюз". Така както е написано, е по-скоро с цел нарочно унижаване на Русия, каквито действия в нашите медии са поощрявани от собствениците им и от политиците.
13
2
 
13
 
! Отговори
Аха преди 7 години
Горе останали двама космонавти и една космонавтка! Явно горе се правят иследвания и как влияе безтегловността по време на секс! ;)
12
32
 
3
 
! Отговори
с преди 7 години
Русия отива в 20 ти век при Адолф Хитлер и Че гевара
11
4
 
29
 
! Отговори
fripp преди 7 години
NASA изплакаха вчера, че ако ракетите на Space X продължават да се представят така нестабилно, то ще се наложи да купуват още места от руснаците за полети в Космоса, а последните дигали яко цените. От 26млн.$ в началото сега плащали вече 51млн.$. за едно място. Яко ги работят завалиите.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 8Американците решиха да поверят полетите си на частни компании, като например Спейс Х. Въпреки че правят някои наистина забележителни неща (успяха да приземят ракетата си за многократна употреба) инцидентът отпреди няколко дни когато Спейса се самовзриви при тестове и унищожи спътник за 200 милиона на компанията Фейсбук, говори, за сериозни проблеми които тепърва трябва да се разрешат. Ще минат поне още 8 години преди космонавт да литне с този кораб
9
4
 
21
 
! Отговори
неук преди 7 години
А на 23 септември е планиран старт на ракета "Союз-ФГ" със кораб ТПК "Союз МС02" той този кораб от коя серия е ? Госпожо/це Павлова, явно сте превели грешно статията! Корабите "Союз" от серията МС са дълбока модернизация на предишното поколение кораби "Союз" и вече един от тях достави хора на МКС, Корабът с който са се приземили Алексей Овчинин ,Олег Крипочка и другото нещо със тях (някакъв американец) е пред-последният от старото поколение!
8
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4В момента америкашките няматкосмически кораб, с който да сикачват и свалят космонавти.това по Первьй канал ли го казаха?
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До shadyДобре де, а занапред как ще отиват и ще се прибират от космоса и руснаци, и американци и пр.пеш бе, докато американците настигнат високотехнологичните ***.
6
1
 
20
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 7 години
А да сте чували за турчин космонавт
5
1
 
8
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
дали са верни тези работи? дали земята е кръгла?
4
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента америкашките няматкосмически кораб, с който да сикачват и свалят космонавти.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е това си е новина наистина.
2
2
 
8
 
! Отговори
shady преди 7 години
Добре де, а занапред как ще отиват и ще се прибират от космоса и руснаци, и американци и пр.
1
3
 
35
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Как така нали санкции едно друго ,накрая бачкат заедно :)