НАСА: 20 супервулкана могат да изригнат. Милиони ще загинат!

Учените смятат, че те са по-опасни от падането на астероид
11 сеп 2017 07:07,
50
НАСА: 20 супервулкана могат да изригнат. Милиони ще загинат!
Снимка: Reuters

Експерти на НАСА смятат, че изригването на супервулкан ще доведе до по-ужасни последици от падането на астероид, съобщава "Индипендънт".

Експертите смятат, че до момента има около 20 супервулкана на Земята, които могат да се събудят всеки момент.

В същото време те отбелязват, че изригването на такъв вулкан ще доведе до "вулканична зима", в резултат на което милиони хора могат да загинат.

Като най-опасен сред всички супер вулкани учените определят вулкана в Йелоустоун, в американския щат Уайоминг.

Калдерата (вулканично образувание, получено при сриване на кратера навътре в самия него) на този вулкан е с размери 55 на 72 километра.

Сега специалистите от НАСА разработват план за предотвратяване на изригването на този вулкан. Разглежда се вариант за увеличаване на обема на водата за "охлаждане" на вулкана.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: астероидНАСАвулкани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А дано, ама надали
22
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комyнетата от 50 години чакат да изригне вулканът в Йелоустоун, за да си решат всички идеологически проблеми ама той не ще да изригне и не ще. Явно съветските учени ще трябва да помогнат на вулканът, той другарят Жириновски знае как ще стане чрез изкривяване оста на земята. Проблемът е че при това изкривяване най-любимият град на комyнетата Масква може да се окаже на мястото на Северния полюс и тогава край на всичките надежди за световно господство на Рассия.
21
11
 
8
 
! Отговори
Роналд Макдоналд преди 6 години
Време е Йелоустоун да превърне говедоидите в бифтеци.
20
1
 
12
 
! Отговори
Т преди 6 години
Какви са тези глупости? Нито един супервулкан не дава признаци, че ще изригва всеки момент. Единственият, за който се счита, че повишава активността си и има известен потенциал за изригване е Кампи Флегреи в Неаполския залив... При това се очаква изригването да е значително по-слабо, а не VEI 8.
19
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То не е просто липса на хумор това на соросоида, то е някаква параноя .Прочетат Путин и подивяват като луди . Отличителната им черта е олигофрения . Ако имаха акъл нямаше да са ***
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано не става , защото според дългогодишнш изследвания на видни учЕни от люлката на всички цивилизации е доказано че всичко по-по-най се намира западно от Пирин , включително 19 от 20-те супер -мега вулкани
17
1
 
18
 
! Отговори
Фейк Нюз преди 6 години
Тия нашите намерили някаква измишльотина в Индепендънт и взели та я преписали.Що не интервюирате (то кой ли ще ви допусне?) някой учен от НАСА да питате него, а не да преписвате измислени думи сложени в устата на Брайън Уилкокс.Нито на сайта на НАСА, нито на личната страница на Уилкокс пише нещо подобно.На сайта на НАСА единствената новина е от 2012 г. в която се казва, че няма опасност Йелоустоун да изригне скоро.А Уилкокс е инженер занимаващ се с роботика и ровъри а не с вулкани!
16
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това вече е болестно състояние - всякакви евентуални природни катаклизми да се политизират от русофилите и да се плюе по Америка. Вероятно се касае за много тежка патология.
15
3
 
19
 
! Отговори
National Geographic преди 6 години
Вулкани ще изригнат и милиони ще измрат... Това почти като реклама на популярен дезинфектант за тоалетна ;-)Предвид това, че на земята се увеличаваме и сме милиарди, някакви си милиони измрели няма да ни спънат ;-)
14
5
 
22
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До АнонименПълната липса на чувство за хумор е доживот!Естествено,че Путин няма да активира Йелоустоун,това дори не е възможно*.Просто се забавлявам с нервните реакции на шорошите,хи-хи.Всъщност има теории,че изригване на вулкан може да бъде предизвикано по изкуствен начин,но няма доказателства за това.Засега.
13
7
 
30
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
Днес стават 16 години от изфабрикуваният атентат в кулите близнаци. Нито един от работещите в кулите от еврейски произход не е отишъл на работа. Едва ли е случайност.
12
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФактАбе ти преди да пишеш мислиш ли или просто си изливаш простотията ей така за шоуто? Путин нямало да активира вулкан... я си взимайте хапчетата, че ми писна от психично болни в тази страна!
11
9
 
16
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До OMG WTFИзригването на Жълтия камък ще засегне изключително САЩ,Канада и част от Мексико.Естествено,ще има ефекти и по останалия свят,но не фатални.Но Путин не би задействал вулкана без основателна причина.Да се надяваме,че американците ще бъдат разумни и няма да му я дадат!(хи-хи)
10
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилистичните ни *** както винаги показват колко са неуки горките. Никаква обща култура.
9
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Роналд МакдоналдАко имаше поне малко акъл какъвто явно нямаш, щеше да си наясно, че ако изригне проблемите няма да са само за северна америка... ама то трябва малко да се мисли и чете.
8
9
 
13
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
Не знам кво се кефиш, като засяга цялата планета. И мужиците няма да се отървете.
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те могат да се събдят всеки момент последните няколко милиона години...
6
4
 
17
 
! Отговори
123 преди 6 години
С увеличаването на охлаждането всъщност ше стане по-зле. Ще покачат налягането в пъти.
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2 милиона години "всеки момент" го наричат?
4
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен #2що с рубли и юани ли ще плащаш :)