Доказателство за извънземен живот? Учени опровергават

Фреон-40 не може да се смята за знак за наличие на нещо живо
7 окт 2017 12:48, Елка Василева
20
Доказателство за извънземен живот? Учени опровергават
Снимка: архив, Reuters

Астрономи от университета в Копенхаген, Дания, опровергаха твърдението, че съществуват извънземни цивилизации, за чието наличие би могъл да свидетелства органохалогенът фреон, съобщи Лента.

Оказа се, че този газ се среща около родилите се относително наскоро звезди IRAS 16293-2422 в съзвездието Змиеносец, както и в тънката атмосфера на кометата 67Р/Чурюмов-Герасименко.

В състава на органохалогените са флуор и хлор, както и въглеродни атоми. Доказано е, че тези съединения се образуват в рамките на биологични процеси, включително на онези, които протичат в гъби и в човешкия организъм. Освен това се синтезират при производството на бои и медицински препарати.

Учените предположили, че фреонът е знак за съществуване на извънземен живот и развити цивилизации. Въпросният газ на обекти, където е невъзможно да съществува живот, бил открит с помощта на телескопите ALMA, разположени в пустинята Атакама в Чили, които били използвани за наблюдаване на отдалечената на разстояние 400 светлинни години от Земята звездна система IRAS 16293-2422.

Били анализирани също данни, получени от инструменти на космическия апарат "Розета", който бе предназначен за изследване на кометата 67Р/Чурюмов-Герасименко и за вземане на образци от атмосферата й.

По думите на учените откриването на фреон-40 в млади звездни системи и на космически обекти, където няма живот, вече не може да се смята за знак за наличие на нещо живо. Тези вещества обаче участват в процеси, които са нужни за възникването на живот.

Резултатите от изследването са публикувани в Nature Astronomy.
 

/БТА/

 


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
бай Петко преди 1 година
Ами събраните мумии през 1949 г. от къде ли са ???
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извънземните са в софее, наричат ги со ро со и ди и драскат по вестникарските форуми.
18
1
 
3
 
! Отговори
пак ли извънземни? преди 1 година
Е сгига де! Аман от медиен шум всяка седмица на тема извънземни. Питайте психиатрите има ли, няма ли малки зелени човечета и който ги вижда просто го прибирайте със санитари и толкоз. Малоумно е всяка седмица някой жу.р.наля да списва за извънземен разум и как някоя бабушке.ра на село си комуникирала с него
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има един извънземен който се прави на човек като конска муха е на име Бойко Борисов - ти го гониш то пак иде на власт и отърване няма от него. Бандата му е завладяла цялата държава обрекъл на глад и мизерия хората то и затова всички бягат от тук даже и свещените избягаха.Ако и пенсионерите можеха да бягат и тях нямаше да ги има.Централата му е в Банкя и всяка нощ в двора му кацат летящи чинии от където слизат едни зелени човечета като Цецка Цачева и Делян Добрев
16
1
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Извънземните се намират на Позитано 20. Вижте къде си провеждат митингите - в летящата чиния на Бузлуджа. Там ловят сигнали от кораба-майка, който е дислоциран в Москва. Шегата настрана. Не говориш за извънземни, а за юдеи-ционисти.
15
0
 
4
 
! Отговори
марсианец преди 1 година
Като зелените човечета не си поправят развалените хладилници виж как объркват земните звездобройци!
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ima giii, ama niama da vi se pokajat. ne vi shtat i sa si pravi.
13
0
 
8
 
! Отговори
ined преди 1 година
Щом имат климатици значи има живот при тея извънземните
12
3
 
0
 
! Отговори
шматка преди 1 година
До 5

Руснаците "изпариха"китайския взвод със системата "ГРАД".За времето си малко по модерна "Катюша"
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5

Направо са ти изпарили и малкото мозък.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ае що не се лекувате вие?
9
9
 
4
 
! Отговори
д преди 1 година
Няма извънземни .В космоса има само звезди ,радиация и прах .Толкоз.
8
8
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 1 година
ИЗВЪНЗЕМНИТЕ СА ТЕМА НА НАУЧНАТА ФАНТАСТИКА !
ТОВА Е ТЕМА ЗА ФАНТАЗЬОРИ !
ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ СЕ ГОВОРИ ЗА ТАЗИ ТЕМА И КАК ПЪК НИТО ВЕДНЪЖ НЕ ИМ ЗАСЯКОХМЕ РАДИО ВЪЛНИТЕ ИЗЛЪЧВАНИ ОТ КОСМИЧЕСКИТЕ ИМ КОРАБИ ?!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виваком софия оправете си нета бре спители
6
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние вече имаме първия Извънземен, Мумията Тони Тодоров от партията на Суджуците. Той идва от развита цивилизация, доста напреднала в гнусотиите и мръсотиите, в ровенето на документи за да се намери някоя гадорийка за някого.
5
9
 
9
 
! Отговори
за 3 преди 1 година
Зона-51 са едни празни хангари строго охравянани със макети на летящи чинии от времето на Хитлер. Руснаците не се бият в гърдите като краварите навремето изпариха цял китайски полк със секретно оръжие. По-късно Стивън Кинг написа роман Петното май се казваше. До ден днешен никой не знае къде и какво се случи с тия китайци. Тук говорим за 30-40 000 човека в Манджурия просто се изпариха.
4
0
 
23
 
! Отговори
шматка преди 1 година
Щом са открили фреон значи има и хладилници.Пробити.Значи има и хора които си правят лед в тях.Това пък значи че имат и уиски.От тук следва че Чърчил е омотано извънземно
3
4
 
17
 
! Отговори
Така е преди 1 година
Извън земни работят съвместно със САЩ от 1950г . в Зона -51 в Невада. Затова има много доказателства.Разработени са оръжия , за които не можем да си представим. Затова САЩ се перчат така. А с Руснаците не искат да контактуват.Ама не казвайте на никой.Тайна е .
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съгласен съм по принцип с колегата, ако извънземните имат технологии които да достигнат земята, то едва ли ще им е много трудно да измислят и такива, с които да заприличат на нас. Дали това действително е така, никой не може да каже, но е много странно как Хитлер е оцелял в над 40 атентата например! Сякаш ВСВ е била някаква компютърна игра, играна от някакъв висш разум!
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тези още ли не са разбрали че извън земните отдавна са между нас и даже са на властови позиции? Огледайте се ослушайте се порасъждавайте и ще разберете че ви управляват извън земни. Кой нормален човек ще унищожава държави и народи? Тези войни които се водят тези закони които се правят в противоречие на всички земни правила от къде са? Вземете за пример държавата ви! От процъфтяваща и многолюдна се превърна в пустиня със запустели градове и села. Погледнете кои ви управляват.Ами извънземни са