Пробив! 2069-а НАСА праща мисия за извънземен живот

Хора няма да бъдат изпращани, а сонди ще търсят сигнали
21 дек 2017 07:45,
35
Пробив! 2069-а НАСА праща мисия за извънземен живот
Снимка: НАСА

НАСА разглежда възможността през 2069 г. да организира първата в историята междузвездна космическа експедиция до звездната система Алфа Кентавър за търсене на живот там, предаде ТАСС, като цитира сп. "Ню сайънтист".

Замислено е мисията да съвпадне със 100-годишнината от кацането на човек на Луната. Този път обаче към космоса ще се отправят малки сонди, а не хора. Сондите ще се насочат към близка до Земята екзопланета, кръжаща около звезда, която се намира в системата Алфа Кентавър и е на разстояние около 4,4 светлинни години от нашата планета.

За да долетят до екзопланетата за повече или по-малко приемлив срок, сондите ще трябва да се движат със скорост, която се равнява на 10 процента от тази на светлината. Ако им се удаде да го сторят, експедицията ще продължи 44 години и ще достигне до дестинацията си през 2113 г., информира БТА.

Учените отбелязват, че досега не са разработени технологии, които биха позволили да се развие подобна скорост.

"Всичко е като в мъгла", призна един от авторите на проекта Антъни Фрийман от Лабораторията за реактивни двигатели на НАСА в Калифорния. Но по думите на учените, до 2069 г. има достатъчно време, за да се обмислят детайлите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПешоХората дето гладуват се плодят като ***, просто интелекта им е на такова ниво. Те не си дават сметка, че земята на която живеят не може да ги изхранва и в края на крайщата децата им и следващите поколения опоскват всичко и започват да гладуват. после започват да мигрират и да идват в ЕС И ПАК СЪЩОТОТО. Но Алах им казва, да правят много деца и така да завладеят света докато не се самоизядат и затрият всичко.
29
1
 
1
 
! Отговори
ФАКТ преди 6 години
До анонименТУКА ИМА МНОГО ПАРИЦИ ЗА УСВОЯВАНЕ
28
0
 
2
 
! Отговори
Радев преди 6 години
ЩЕ ЧАКАМ ЗАВРЪЩАНЕТО
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимник в науката. преди 6 години
Според мен това НЕ е начинът... Не трябва да се търси достигане на по-висока скорост, защото, ако допуснем, че някъде има високо развит извънземен живот, той едва ли използва такива скорости, за да пътува из Вселената. Може би трябва да се търсят начини за пречупване на пространството, и скъсяване на дистанцията между отделните системи и галактики... Иначе ще са необходими скорости в пъти по-големи от тази на светлината, за достигане на по-далечни обекти в обозримо бъдеще!
26
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Поредната глупост на НАСА.
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е те на това се вика пробив!:)))2069 ще има мисия! За извънземен живот! ПРОБИИВВВВ ! НАСА е велика!!!!ПРОБИИИИИВВВВВ!!!:)))Злати Златистия ;)))))Много сте я окъсали за трафик май. Съвсем пожълтяхте ;)))
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то до тогава държавата им може да не съществува.
23
4
 
14
 
! Отговори
Дедо Гого преди 6 години
Бог да го прости - Артър Кларк и той пишеше подобни работи, ама неговите се сбъдваха ! Тая фантастика , даже не е и научна...
22
6
 
12
 
! Отговори
Пешо мастиката преди 6 години
На село в кръчмата като пият по 2 ракии и те така почват да говорят-"като в мъгла", както авторитетно е обяснил тоя Антъни. Ако иска-може и той да дойде в хоремага , та да му дадат още по-мъгляви фантасмагории..
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пробив! До 50 години ще съм милиардер!
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв пробив бе, пробив е когато нещо току що се е случило, а не нещо, което ти обясняват , че да се случи след половин век.
19
8
 
11
 
! Отговори
Зигфрид преди 6 години
Американската наука е острието на човешката наука.Всеки учен от коя и да е област, си мечтае да отиде в американски институт, без значение на националност, най - вече китайци и руснаци.Знате ли колко много неща , особено в електричеството и електрониката са с американски произход.Схемите на тригер и мултивибратор , седящи в основата на цялатаМикро електроника са американски изобретения.Червени ***, вие не сте много , но сте продуктивни и отричащи очевадни неща и превъзнасяйкиабсурдни тези
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всяка прогноза или обещание за по дълъг период от 20 години си е чист фейк нюз :)и шанса да се случи точно около 0.1% ... да ви еааа в фалшивата медия
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора просто не могат да бъдат изпратени
16
14
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
хората по света мизерстват, те извънземни ще ходят да търсят
15
13
 
8
 
! Отговори
Доктор по физика преди 6 години
Не мога да повярвам как има хора, които още се връзват на тези евтини пропагандни трикове. Е, поне не ги плащаме ние, а американците. Милиарди долари потъват в черни сметки. И не ви говоря за "плоската земя". Това е само параван за омаскаряване на истината. Вижте в youtube за това как техника, течности, живи организми и дори човешки същества реагират във вакум и абсолютен вакум във вакумни камери. И срещу какво ракетата има тяга така че да пътува в този вакум горе?
14
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обявяват го, пък не знаят как ще стане. Аз пък ще измисля перпетуум мобиле 2050-та, хак да ви е.
13
3
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Има ли...цел,има и път.Браво на НАСА;целта е поставена и времето е достатъчно за да се изобрети космически двигател не използващ реактивната тяга.В зората на първите космически опити в средата на миналия век е изглеждало далечна...утопия пилотиран полетт до Луната с астронавти на борда.Но това става факт още 1969 година с програмата Аполо.Връщайки се назад за да се проследият тези успешни полети,лично аз съм удивен от напредъка на технологиите за късо време в този момент,позволили това.
12
8
 
4
 
! Отговори
ззз преди 6 години
В тази връзка за миналата година Китай е инвестирал 104 милиарда(!) долара само в програмата си за квантови комуникации и криптиране, която влючва и няколко изстревания на сателити. В същото време САЩ за подобна програма са дали около 400 лилиона (и да бъркам точната цифра порядъка е този).За съжаление (наше) , в момента науката се движи САМО от Китай и вероятно до някъде и Русия.А данните в горната статия са чисто бълнуване на повъркали се US учени или нагла безпочвена пропаганда!
11
9
 
4
 
! Отговори
ззз преди 6 години
"Ти можеш ли да свириш на цигулка?Може и да мога - не съм пробвал!"НАСА първо да почнат да правят ракети, а после да говорят!След като абдикираха официално от всички космически програми, а от 1996г. ползваха руски двигатели под наем, а сега най-великото им постижение е да подкрепят частни фирми-смешници, да правят ракети ... абе иазобщо в наши дни, за голямо и мое съжаление, САЩ и наука са взаимно изключващи се понятия. Ако няма далавера - няма пари!