Вижте Луната на 1 и 2 януари. Суперлуната!

През останалите дни на 2018-та тя ще е по-далече от Земята
Обновена: 28 дек 2017 16:02 | 28 дек 2017 14:00, Надежда Йосифова
4
Вижте Луната на 1 и 2 януари. Суперлуната!
Снимка: Pixabay

През декември 2017 години наблюдавахме явлението - суперлуна, което ще се повтори и през първите дни на Новата година. На първи и втори януари 2018 г. естественият спътник на Земята ще бъде отново огромен, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

За радост на астрономическите ентусиасти и на всички, които харесват да съзерцават необичайни природни явления, ще могат да видят Луната, която през тези дни ще бъде по-близко до нашата планета, отколкото през цялата 2018 г. - съответно на 356 565 и 356 846 километра.

Януарската суперлуна ще изглежда със седем процента по-голяма и по-ярка от типичната пълна луна. Експертите напомнят, че пълната луна се нарича суперлуна, когато този естествен спътник се намира на по-малко от 364 000 километра от Земята.

Тези, които няма да имат възможността да наблюдават огромната Луна заради лоши атмосферни условия, ще могат да гледат онлайн явлението, благодарение на проекта "Виртуален телескоп".


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 9 месеца
Преди часове от луната подадоха

МОже би ЗА Последно гледаме нашата ненагледна прекрасна земя от тука
2
4
 
0
 
! Отговори
Смел-патриот преди 9 месеца
Е тоя червен каскет от снимката ако го набарам и с ритници и юмруци ще го кача на някой лифт мизерника. Не може да додйде да види в Тиквестан какви лифтове раждаме и пак ще раждаме червени ганьовски европейци прости .
1
4
 
3
 
! Отговори
Маке преди 9 месеца
Луната ту се приближава ту се отдалечава, защото Путин е хакнал навигационния уред на дедо Господ и го e царосал за президент на Вселената Путин е виновен.