Дъжд, огън, суша... Боледуваща планета или човешка алчност?

Ще запазим ли Земята за следващите поколения?
6 авг 2018 21:00, Анисия Иванова
23

5423 гледания   |  Още видео

Обилни валежи, непоносими жеги, дълги периоди на суша, това са само някои от симптомите за промяна на климата. Те ни показват, че земята боледува и всички ние трябва да се постараем, за да я запазим за следващите поколения.

Така еколозите се опитват да променят мисленето на хората, за да опазим природата такава, каквато я познаваме.

Метеорологичното време, което наблюдаваме в момента, е резултат от климатичните промени, случващи се в изключително дълъг период.

Влияние върху тях има и човешката дейност. Хората обаче могат и да намалят парниковите газове и да забавят някои процеси, ако променят начина си на живот.

Еколозите дават още един съвет за разумно и природосъобразно пазаруване. Да купуваме само това, което ни е нужно в момента и да намалим отпадъците, които изхвърляме.

Преосмисляне трябва да има и при използването на енергийните източници. Ако се откажем или намалим изкопаемите горива – нефт, въглища и газ ще заживеем в една много по-чиста природна среда. Препоръката е да се ползват колкото е възможно повече възобновяема енергия.

Климатичните промени влияят и на болестите. С глобалното затопляне все повече екзотични заболявания разширяват пояса, където са се проявявали преди.

Учените знаят, че ние няма да спрем климатичните промени. Те обаче ни казват, че когато безразборно действаме ние работим в посоката за неблагоприятен ефект от климатичните промени, допълва Bulgaria ON AIR.
 


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Увреждат схолограми преди 5 месеца
Извънземни жълти масови убиици обсебват лидери парламенти министерства и ведомства и прокарват вс е по нагло вредни проекто решения вкл НЕЗАКОННИ>

Принудиха стотици милиони водачи да увреждат тежко и завинаги Земята с включени фарове вкл против мъгла денем и с инсталирани милиарди холограмни оръжия вкл в сателити спутници ,автомобили и цигарени кутии ..Много опасно вредни са и холограми в телефони телевизори камери вкл инсталирани нависоко и в Космоса.
21
0
 
4
 
! Отговори
Joko преди 5 месеца
За съжаление, нашата цивилизация отдавна е преминала необратимо границата на своята гибел. Край мен виждам само: ядене, пиене, коли, GSMи в стройна стъпка към края....
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Изсичайте горите,газовете от мобиларе,ще погине майката земя не, ами ще проплаче
19
4
 
6
 
! Отговори
Землянин преди 5 месеца
Какво ли пък и пука на Земята ? Със или без атмосфера, със или без екосфера, със или без цивилизация която да я обитава тя ще продължава да си се върти около слънцето докато то угасне.
Не мога да разбера коментиращите тук и под други подобни статии какво ги кара да си мислят че на Земята ще и е много мъчно ако паразитиращите я биологични видове, в случая - хората измрат .
От нас зависи .
18
1
 
12
 
! Отговори
Хм преди 5 месеца
Правим си майтап с природата , но накрая тя ще си направи майтап с нас както е в вица “Господ казал на Ной : прави бекъп ,защото ще форматирам”!
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До *** - ЛИЗАТОР

Звучиш, като завистливо, малко човече :D

Ограничени круизи и хотели ... ХХАХАХАХХАХАХХА. Това откъде дойде. Имал си позната, която може да спи в хотели, който са по 250+ лева на вечер. Ти такива познати нямаш, не лъжи.
16
2
 
14
 
! Отговори
3D принтирана рикия преди 5 месеца
до 15 и 16

Боже, колко си прoст. Ами искай да ти изведат и формулата на любовта, за да ти докажат че съществува :) И това "затоплисти"...как такива неграмотници се научихте да ползвате компютрите и наводнихте нета, просто е безкрайно тъжно. Едно време само геймъри и интелигентни хора имаше. Сега всичката безработна паплач, пенсионери и откровени глупаци като теб заливате нета с тъпoтията си
15
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Изгарянето на метан, нефт и въглища е един много нужен глобален процес на рециклиране на биомаса. Живот на планетата има от 1,000,000,000 години. Не може да очакваме да се отаяват километри варовик по дъното на океаните и да се трупат милиарди кубични метри нефт и това да може да продължи до безкрай. Ние помагаме на планетата като изгаряме тези горива. А затоплистите са прости хора.
14
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От 20 години ми се налага да чета подобни неща. И никога не видях теза изведена докрай с формули и сметки с конкретни числа. Само общи приказки. Като търся в интернет - също. Като питам затоплист да ми обясни - още по лошо: "Ей зарад такива кат тебе земята ш погине!". Та това е новия религиозен фанатизъм - затоплистиката и кряскащите и фенове.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"а дали причината не е смяната обръщането на полюсите?"

Не е лишено от логика. Слабо магнитно поле - повече слънчев вятър. Което означава по-малко космически лъчи и по-малък конденз в горната атмосфера /ледени кристали, които отразяват топлината/.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
а дали причината не е смяната обръщането на полюсите?
11
9
 
5
 
! Отговори
qwer преди 5 месеца
Нечовешко климатично инженерство.Под нечовешко имам предвид,че са из ро ди,а не хора.Не знам какъв трябва да си за да не виждаш,че климата се контролира изкуствено.За 20 години,30 пъти увеличаване на природните бедствия по Света.И всичко това ''благодарение'' на един ''велик'' учен,разработил технологията.Учен нямащ връзка с действителността,както 90% от хората,мислел си той,че за добро ще се използва технологията му,сякаш пада от Марс.
10
4
 
7
 
! Отговори
месара преди 5 месеца
боледуваща планета(да не кажа загиваща, че звучи страшно) , от човешка алчност!
9
1
 
18
 
! Отговори
. преди 5 месеца
никакви промени на горива няма да помогнат! Нужно е изсечените гори да се залесят отново, не малка част от бетона в градовете да се махне и да се залеси и там.Колкото повече гори, толкова по-нормален климат при все природната тендеция за затопляне. ограничението на свлачищата ще е още един бонус от тези мерки.
8
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
КЛИМАТИЧНИ ОРЪЖИЯ ХААРП И КЕМТРЕЙЛС,ТОВА Е ПРИЧИНАТА ЗА КЛИМАТИЧНИТЕ АНОМАЛИИ
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Алоу, еко-хактивистите, по време на Юкатанския метеорит се е получил ГЛОБАЛЕН пожар. Изгоряла е цялата планета. Мегатонове въглероден диоксид са литнали в атмосферата. Защо Земята не е станала на Венера след това? Ммм? Щот климата хич, ама ХИЧ не ви е ясен.
6
3
 
20
 
! Отговори
АНАЛ - ЛИЗАТОР преди 5 месеца
КАК ДА СПАСИМ ЗЕМЯТА ?

БОГАТИТЕ ДА ХАРЧАТ ПО-МАЛКО, А БЕДНИТЕ ДА РАЖДАТ ПО-МАЛКО

БОГАТИТЕ > ЕДНО СЕМЕЙСТВО МОЖЕ ДА ИМА ДО 2 ЖИЛИЩА
( в бг има индивиди които притежават няколко десетки апартамента)

> ЕДИН ЧОВЕК МОЖЕ ДА ПРИТЕЖАВА ЗА ЛИЧНИ НУЖДИ САМО 1 МПС
( срещу мен има семейство с около 8 коли )

> НА ВСЕКИ СЕ ПОЛАГАТ ДО 1 КРУИЗ НА 2 ГОДИНИ,
А НЕ КАКТО Е СЕГА ВСЯКА ГОДИНА ПО 2 КРУИЗА
( едни познати са непрекъснато по хотели само 5 звезди )

НИКОЙ ДА НЯМА ПРАВО НА ПОВЕЧЕ ОТ 2 ДЕЦА
5
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Земята е била огнена топка, била покрита почти изцяло с вода, била снежна топка, приживяла е колосални вулканични изригвания и сблъсаци с небесни тела, дори ние хорат които сме от скоро тук сме преживели глобално застудяване и след всичко това живота процъфтява. Глупост е да се твърди, че земния климат може да
бъде статичен, глупост е да се твърди, че няколко десети от градуса ще доведат до апокалипсис!
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До само един
Откажи се от автомобила си. откажи се от електричеството, откажи се от отоплението, тогава разправяй, че политиците са ти виновни.
3
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ТЕМАТА ЩЕ Е АКТУАЛНА СЛЕД ПОНЕ ОЩЕ 10-20 ГОДИНИ ВСЕ ОЩЕ Е РАНО!