Дъжд, огън, суша... Боледуваща планета или човешка алчност?

Ще запазим ли Земята за следващите поколения?
6 авг 2018 21:00, Анисия Иванова
23

Обилни валежи, непоносими жеги, дълги периоди на суша, това са само някои от симптомите за промяна на климата. Те ни показват, че земята боледува и всички ние трябва да се постараем, за да я запазим за следващите поколения.

Така еколозите се опитват да променят мисленето на хората, за да опазим природата такава, каквато я познаваме.

Метеорологичното време, което наблюдаваме в момента, е резултат от климатичните промени, случващи се в изключително дълъг период.

Влияние върху тях има и човешката дейност. Хората обаче могат и да намалят парниковите газове и да забавят някои процеси, ако променят начина си на живот.

Еколозите дават още един съвет за разумно и природосъобразно пазаруване. Да купуваме само това, което ни е нужно в момента и да намалим отпадъците, които изхвърляме.

Преосмисляне трябва да има и при използването на енергийните източници. Ако се откажем или намалим изкопаемите горива – нефт, въглища и газ ще заживеем в една много по-чиста природна среда. Препоръката е да се ползват колкото е възможно повече възобновяема енергия.

Климатичните промени влияят и на болестите. С глобалното затопляне все повече екзотични заболявания разширяват пояса, където са се проявявали преди.

Учените знаят, че ние няма да спрем климатичните промени. Те обаче ни казват, че когато безразборно действаме ние работим в посоката за неблагоприятен ефект от климатичните промени, допълва Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
18
 
! Отговори
само един преди 5 години
това го покажете на политиците ни - най-вече частта с препоръката..благодаря