Горещият отпечатък върху Европа: Преди зелена, а сега пожълтяла

Астронавтът Александер Герст показва последиците от горещото лято
9 авг 2018 17:00,
33
Горещият отпечатък върху Европа: Преди зелена, а сега пожълтяла

Следите от топлинната вълна и сушата в Европа това лято са видими и от Космоса.

Германският астронавт Александер Герст публикува снимки, направени от борда на Международната космическа станция.

На тях се вижда, че Стария континент е станал кафяв на цвят, вместо обичайното зелено на тревата и дърветата.

"Току що имах възможност да направя първите си снимки на обхванатата от суша Централна Европа и останах шокиран. Онова, което беше зелено сега е кафяво. Никога не съм виждал подобно нещо до сега", коментира Герст, цитран от "Труд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
0
 
! Отговори
JJIvanov преди 5 години
вижте снимки от ALexander GERST на втората се вижда че Американци са инсталирали някъде вероятно в Аляска нов вид опасно анти климатично оръжие което причинява вече месеци наред тежки увреждания на земята ни.Има сниман тежко увреден обем от остър електромагнитен смог/EMSУ Нас засякохме уврежданията от този нов тежко терористичен обект около 1- 3 април .2018 .
28
0
 
0
 
! Отговори
имаме проблеми преди 5 години
в наши градове ясно се виждат пробиви в охраната над незаконни пътни знаци за пешеходни пътеки снабдени с фотоволтаични /ноосферични вредители /и скенери облъчващи непрекъснато пътища до 1000 метра.Експерти да ползват пасивни камери снимайте странично на облъчващите незаконни знаци поне от триста метра встрани и отгоре./от някой блок.
27
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov geolog преди 5 години
Вчера при тестове на северна Англия до границата с Шотландия се засякоха недопустими увреждания на биосферата .през пробиви са проникнали жестоки зверове/духове на такива които с е чуват как крещят срещу хората които с а им увредили убежищата.Има регистрирани милиони вече опасни аномални зони в Англия.предимно заради тежко вредни скенери инсталирани на автомобили вместо доказано безвредни жълти фарове.ГАсете фаровете ДЕНЕМ ЩЕ НИ ИЗГОРиТЕ Земята ни../подават от Шотландия.
26
1
 
0
 
! Отговори
elementarno преди 5 години
Ima bakteria hodeshta po hora givotni rastenia i nasekomi predizvikvashta krasta prdimno se predava po vazdoha blagodarenie na gubi4nite spori. Haide sega znaesh izlekuvai vsi4ki na planetata. To4no tazi bakteria isushava i razviva drugi vid pleveli v po4vata.
25
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Можем да охлдаим земята ! ПРосто трябва да изхвърляме прах в атмосферата, който да блокира слънцето и ... воала !!!!
24
0
 
0
 
! Отговори
80така преди 5 години
ПОнякога и побелява. Това е пепел, изхвърляна от вулканите, който всъщност са скрити ядрени реактори, за да захраннят кораба на извънземните. Ни си мислим, че е сняг, мат о не еее .....
23
3
 
0
 
! Отговори
Виетнам помни преди 5 години
А дали не е в следствие на агент ориндж от Кемтрейлс? Тия мрежи в небето си падат на земята. Хората зомбита, дърветата жълти. Ядете череши а серете домати. Хубава планета беше. Жалко.
22
2
 
2
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Не не е глобално затопляне, а глобална толерантност. Най-вероятно евро лидерите изменят климата в Европа, за да може новите гости да се чувстват по-комфортно. Като у дома си.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия си е "кафява"Непрекъснато си натрапва мнението над другите държави и даже от Космоса го виждаме
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много странно, лятото има глобално затопляне, зимата глобално застудяване, понякога август месец глобални дъждове, а зимата вали сняг по планините. Много странно, наистина.П.С. Повишаването на глобалните температури с 3 градуса значително ще увеличи глобалното изпарение(80% от Земята е вода), което ще вдигне глобалната влажност и глобалните валежи, което ще доведе до охлаждане и овлажняване.
19
0
 
11
 
! Отговори
Неминон преди 5 години
До Анонимен"Германия беше най-зелената държава, която съм виждала..."Споко, следващата година пак ще е зелена. Нека поне веднъж България да е по-зелена от Германия - нямаме причина за оплаквания.
18
1
 
12
 
! Отговори
Зелен преди 5 години
Що не снимат България? Тук по-зелено лято не сме имали от 10-на години.
17
5
 
10
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Интересно защо глобалното затопляне се обсъжда само когато има жеги. Когато миналата зима умрехме от студ, никой не коментираше страшните проблеми на глобалното затопляне.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Щото тия дето сега ми викат, че нямало затопляне искам да ги видя като им горят къщите про 50-60 градуса по целзии! Ама сега са ербап ..."И тук ли си минал да истерясваш. Ще ти светне ли най-накрая, че нищо не можеш да направиш по въпроса, каквато и да е истината.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия беше най-зелената държава, която съм виждала, дори си мислех, че това е някакво необикновено зелено, като по рекламите. Обработваемата земя стигаше буквално до международните пътища по които я прекосявахме. Тази година не съм ходила, би било много тъжно ако е по-различно.
14
0
 
10
 
! Отговори
Рамбо от Кит-ай преди 5 години
Кит-ай,е в жълто,даже и хората са пожълтели чак
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка зима "Найййй-студената зимаааа" (с драматичен ефект казано).Всяко лято (Найййй-студената лятооо" (с още драма).Гледам преди 20 години назаде. Ами те или същите температури или с по 1-2 градуса ралика, но не винаги в посоката, в която очаквате. Ама то един Тея, едно чудо. Големи термометри се извършиха всичко. Все едно сме на по 3 месеца и не си помним летата и зимите ....
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Никога не съм виждал подобно нещо до сега"Ами честито, току що разбра, че зеленината пожълтява в жегата.
11
4
 
8
 
! Отговори
... преди 5 години
Проблема е че ИМА ГЛОБАНО ЗАТОПЛЯНЕ! Дори ние го виждаме и усещаме! Само, че повечето от нас си мислят че не е така! "Готиното" е че когато климата почне да се изменя драстично тиа дето сега сме на по 40-50г ще ни е все тая! Просто ще пукнем първи! Но тия дето сега са под 20 г ще го усетят дебелия! Е това обаче е и лошата страна на нещата! Щото тия дето сега ми викат, че нямало затопляне искам да ги видя като им горят къщите про 50-60 градуса по целзии! Ама сега са ербап ...
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още по-странно ще е когато побелее през зимата.