Не извънземни градили пирамидите, а египтяни с рампи!

Новото откритие е на път да да осигури спокоен сън на учените
2 ное 2018 18:09, Нели Христова
277
Не извънземни градили пирамидите, а египтяни с рампи!
Снимки: Reuters

Въпреки всичките технологии, които има на Земята в наши дни, една мисъл не оставя учените на спокойствие – как са построени пирамидите в Египет преди 4500 години.

Ново откритие е на път да да осигури спокоен сън на специалистите – рампи, а не извънземни стоят зад едно от Седемте чудеса на света.

Експертите от Френския институт по ориенталска археология в Кайро и Университът в Ливърпул обединяват сили за да разкрият една от най-големите мистерии в света. Те попадат на кариера за добив на алабастър в Източната пустиня в Египет, а там откриват система от лостове, въжета и рампи, които според тях са били използвани за пренасяне на огромните камъни.

Директорът на проучването Янис Гордън дава яснота върху откритието: "Открихме една централна рампа, която е заобиколена от два дървени стълба с множество дупки. Древните хора са използвали шейна, прикрепена с въжета към стълбовете, за да пренасят тежките блокове. Те не само са можели да ги транспортират от едно място на друго, но и да ги изкачват по склонове с наклон 20%, а дори и повече".

Подобни останки не са намирани никъде другаде по света, а върху тях има надписи от Хеопс, което дава първата индикация, че са използвани именно по времето, когато египтяните са строяли Хеопсовата пирамида в негова чест.  Тя е най-голямата от трите в Долината на фараоните с височина от почти 146 метра и се смята за едно от чудесата на света.

Учените винаги са били обединени около идеята, че пирамидите са били построени с помощтта на рампи, но как точно са били използвани те, до днес не беше ясно. Ала новото откритие не само дава отговор на този въпрос, но и слага край на конспирациите, които витаят около издигането им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нещо по важно и умно няма ли за тема или да ви пратя до Китай да се чудите кой е направил статуите на Buda в скалите заедно с местата за спане в отвесна скала и така нататък . МАЙ НИЩЕНЕТО НА ТЕМИ ДОКАЗАНИ ОТ ВЕКОВЕ В *** СА ОСНОВНА ТЕМА НА РАЗИСКВАНЕ И ПЕЧАЛБАРСТВО НА ПРОСТИТУТСКИТЕ НИ ***
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия смешни учени никога не са хващали инструмент, а за тежка работа да не говорим. Меките им китки никога не са хамалствали за да говорят за рампи и други подобни глупости. Вдигали ли са през живота си нещо тежко? Явно не и е хубаво първо да се пробват и след това да се правят на учени каквито определено не са.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След цунамито през 2004 в Индийският океан от цял един град остава непокътната само градската баня. Пирамидите са строени в друга епоха, от Архитекти, които са имали технологията на градеж със звукови вълни и са олицетворение на Мисълта и Идеите на Великани, а не на бит-пазар човечета. Разгадаването на тайните им е в Синтезът на Езотерика и Екзотерика.
11
3
 
11
 
! Отговори
Знайко преди 5 години
Да построят една по този начин за да ни покажат как става.В основата блоковете са по 200 тона.
10
1
 
8
 
! Отговори
снайпера преди 5 години
Имало е светкавични бури, и пясакът е станал на камък беей!А кой е направил светкавичните бури, немога да кажа.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайредин паша ги е строил я стига глупости
8
0
 
7
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
До От детската градинаДам, това е теория на Кърт Вонегът.
7
0
 
8
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
P.S. Това "откритие на учените", е иэмислено малко преди пирамидите!
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не им ли писна на учените да обясняват едни и същи глупости. Колко пари изкараха върху "чудесата на Египет".Не са строени с дялани камъни, следователно нищо не са пренасяли по рампи и с невъзможен за онези времена човешки ресурс.Толкоз е просто и логично.Произвеждали са си камъни. Днес ние му викаме бетон. И единствената причина сегашния да е толкоз некачествен, е обемите в които го ползваме. Навремето са държали на качеството, до степен, днес да го приемаме за природен камък.
5
3
 
28
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 5 години
Ей ако беше Бати Боко наследник на Хеопс - представяте ли си каква пирамида щеше да 'построи'? До луната щеше да стигне върхът и (по документи) а ние още щяхме да плащаме дългът за нея...
4
2
 
17
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Рампи эначи. Е много яки тия рампи са били бе, и модерна хидравлика пасти да яде.И кво, иэвнэемните ако не могат да излъжат човеците...та кой друг
3
1
 
18
 
! Отговори
степан преди 5 години
Да бяха питали мен щях да им кажа учил съм съпромат и механика в карлово.
2
1
 
31
 
! Отговори
Да бе! преди 5 години
А сега защо не ги строят? С 'рампи' било лесно, сега с кранове и камиони - трудно?
1
0
 
12
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
Македонци или турци