"Експериментът Филаделфия" – ток, който телепортира... кораб

След експеримента през 1943-а голяма част от екипажа полудява
Обновена: 6 ное 2018 10:03 | 5 ное 2018 20:45, Нели Христова
95
"Експериментът Филаделфия" – ток, който телепортира... кораб
Снимка: Pinterest
Лятото на 1943 година – вече две години САЩ е част от Втората световна война. Океаните са пълни с бойни кораби и подводници. А във Филаделфия, чисто новият разрушител "Елдрич" е на път да стане част от "Проекта Дъга", който ще даде невиждано предимство на американската армия и ще промени хода на войната.
 
Корабът и екипажът му ще станат невидими за вражеските радари, благодарение на сложна технология, създадена от самия Никола Тесла и се основава на "Общата теория на полета", открита от Айнщайн. 
 
Благодарение на електромагнитното излъчване и гравитацията, "Елдрич" трябва да остане скрит от противника, ала не точно това се случва. На пристанището във Филаделфия, корабът е опасан със система от генератори и бобини, задействането на които ще промени хода не само на войната, но и на света.  
 
Всичко се случва пред очите на стотици хора – генераторите са включени и "Елдрич" не просто става невидим за радарите. Той изчезва напълно и за секунди се появява на стотици километри - до Норфолк, Вирджиния. 
 
Очевидците казват, че синьо-зелена мъгла обвила кораба и той просто се... изпарил. После дошли и данните за новото му местоположение. Часове по-късно отново се появил на пристанището във Филаделфия, но екипажът му вече не бил същия. 
 
Много от моряците били дезориантирани, а по телата им имало изгаряния. Други били вградени в стените на машината, сякаш атомите са се разпаднали и сглобили отново, но по ужасяващ начин. Проблемите за оцелелите продължили години след това – някои минавали през стени, други се самозапалвали, трети били така обгърнати от лудостта, че се самоубили. 
 
Разбира се, американското правителство веднага покрило неуспешния си експеримент. Сякаш телепортирането никога не се е случвало, но мъж на име Карлос Алиенде изпраща писмо, описващо цялата история на астронома Морис Джесъл, който веднага я разпространява.
 
Учените по цял свят се разделили – някои вярвали, че казаното от Алиенде е истина, а други  - че е пълна измислица. Така "Експериментът Филаделфия" се превърнал в една от най-любимите конспирации на човечеството. 
 
Ала той далеч не е първият в историята на американската армия. Месеци преди това друг кораб е подложен на същата технология. Той става невидим за секунди, но не успява да се телепортира. 40 години след "Филаделфия" пък започват експериментът "Монтоук", а целта му е подобна. 
 
Документално, корабите опасани с генератори и бобини са факт. Дали разказите след това са истина не е ясно, но те се връзват с желанието на Никола Тесла да намери начин да пътува през времето и пространството.
 
Самият той, а и приближените му твърдят, че физикът едва не умира при един от експериментите в дома си, когато чрез магнитното поле, което създал, се озовал в съвсем различно време и видял миналото, настоящето и бъдещето. 
 
Никола Тесла се отказва от "Проекта Дъга", вероятно знаейки какъв ще е изхода от него година по-рано. Умира няколко месеца, преди правителството да започне разследване за случилото се във Филаделфия, а от дома му са иззети близо два камиона с документация, съдържаща всички изследвания на физика. ФБР веднага ги засекретява, тъй като представлявали заплаха за националната сигурност. Част от тях мистериозно изгарят, а мистерията, която обгражда кораба "Елдрич", едва ли някога ще бъде разгадана. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
28
 
! Отговори
Киро Кардана преди 5 години
Телепортацията е възможна!!Миналата година от къщата ми на село се телепортира една водна помпа,дрелка и един ъглошлайф...Един ден ги видях на Сливенския пазар зад Кауфланда...като един църенн продавач ги продаваше на промоция..Като го питах от къде ги има ми каза че си разчиствал мазето от ненужните му неща!Тогава разбрах ,че мойте електроуреди са се телепортирали от някоя неизвестна сила в неговото маза!
45
0
 
22
 
! Отговори
За тъпите и неуки преди 5 години
журналисти - Нарича се "Квантова теория на полето (физика)", а не ... "Общата теория на полета".
44
0
 
8
 
! Отговори
V преди 5 години
Радиовълни се отклоняват но по друг метод .Сбъркал е подхода .Не вярвам да е телепортирал нещо с голям електромагнит ,защото най-големия електромагнит е точно под краката ни а земята не изчезва.Според мен е мислил че електромагнитните сили на големите обекти в космоса отклоняват светлината ,а не масата им. Което може и да е вярно.
43
0
 
25
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Нищо не разбирате, ядрените подводници също са били телепортирани от 2018 в 1943г.
42
0
 
3
 
! Отговори
V преди 5 години
Радиовълни и сега се отклоняват .Така че активна стелт система е възможна;) Може би е правил нещо такова ;) Но според мене ще изисква доста ток ;)
41
2
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Да бе. Така е било.На един приятел дядо му е бил на пристанището на Филаделфия и е гледал.Точно както е написано, така е било.
40
1
 
16
 
! Отговори
Чичо Тони преди 5 години
***, единстеното кото не се вижда са съчмите в главата ти. Но ако я разклатиш, ясно ще се чуе как дрънкат.
39
3
 
27
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
*** Христова, то , вярно, журналистите сте скарани с точните науки, вярно че гоните сензациите, но ядрени подводници през Втората световна??????Поне попитай баща си, или чичко Гугъл, що е ядрена подводница.А за Тесла- сайта Зелена Енергия, архив, статиите за Тесла.Документи, снимки. Искал е да предава ел енергия безжично, като радио вълни.Попречили са му-няма безплатна енергия, няма да я разрешат...Иначе-магнитното поле на земята-неизчерпаем и безплатен източник на енергия.....
38
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Митове и легенди,Днес с огромна енергия в колайдера, приложена на супер малки частици, едвам постигат нужните полета. В 43г. преместили кораб!И естествено Тесла и Щаин.Първия, за да се докопа до средствата на новоизлюпен хамерикански богаташ, го е къпал, че ще му даде енергия, която да го направи най по .Втория, кой знае в кой ъгъл, намерил труд, който възродил и създал една от най големите заблуди, за константната скорост на светлината. И за да се измъкне, огъна и пространството и времето.
37
1
 
17
 
! Отговори
Всички грешите! преди 5 години
Събитията нямат никакво значение, описани от "новата" раса,журналистика, младеж и псевдобизнес.Какво е характерно за тях-нескопосани изречения, сбор от много чути и грешно запомнени. Словото се лее, смазано със самочувствието на недоучили и назначени с връзки словоплетци.Основния замисъл е добре прикрит, чрез умопомрачителни факти и събития("Експеримента Филаделфия" е друга бира-не я коментирам).Собствениците на тез медии се радват на персонала-носещ радост, забавления и реклами.Благодарим !
36
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошото е, че има хора, които четат подобни глупости и им вярват.
35
2
 
28
 
! Отговори
Андро преди 5 години
Алоооо, редакцията! Какви ядрени подводници сънувате през 1943г.!? Спрях да чета още от второто изречение.
34
1
 
32
 
! Отговори
Влади преди 5 години
Само като прочетох за ядрени подводници през 1943-та ми стана ясно, че статията е нескопосано фентъзи или преводачът е зле с английския. Няма смисъл да се четат такива измишльотини.
33
1
 
27
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Хаха ядрени подводници през 1943-та година?
32
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това нещо го наричат функционална неграмотност, авторката вероятно не разбира това, което пише - няма и как да го разбере, то е лишено в голямата си част от смисъл.
31
1
 
23
 
! Отговори
Валери преди 5 години
Какви ядрени подводници, *** невежите.
30
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази "журналистка" е плод на състоянието на образователната система по време на прехода. Тъжно...
29
2
 
12
 
! Отговори
Gorskio преди 5 години
Стига глупости. 1 април е далеч....
28
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В следващия брой ид.иотизираната астроложка на днесбг ще ни обясни за топ четири на зодиите, които са склонни към телепортиране.
27
2
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Туй да знаете е македонска работа