Те са някъде там! Как ще реагираме, когато видим извънземни?

Инстинктът за самосъхранение – от основно значение
15 ное 2018 16:00,
123
Те са някъде там! Как ще реагираме, когато видим извънземни?
Снимка: pixabay

Сетивата ни се изострят, когато говорим за извънземен живот. Дълбоко в нас, обаче, се обажда и страхът. Може да е на подсъзнателно ниво, но всеки се страхува от неочакваното, дори и да не го признава.

Твърдим, че сме най-интелигентната позната форма на живот, но колко от живота и неговите форми познаваме?

Дали това, което знаем за живота е всичко, или всъщност е много малка част от това, което "живее" в космическото пространство.

Според редица учени, ние не сме интелигентна форма на живот. Особено на вселенско ниво. Има наистина голям шанс да има много по-развити форми на живот, които дори да са посетили галактиката и планетата ни, но да не са открили интелигентна форма на живот тук. В крайна сметка хората на Земята са силни и интелигентни спрямо всички останали форми на живот тук, но що се касае до Вселената и събитията там, сме изключително безпомощни и невежи.

Човешкият живот е изключително кратък, за да наблюдава космическите процеси и да си изгради ясна представа за това какво представляват те. Ако съотнесем времето към космическите явления - нашият живот е части от секундата, в които не можем да видим нищо. Така в крайна сметка излиза, че сме някаква примитивна, локална за Млечния път форма на живот, без никакво въздействие върху космическите процеси, времето и пространството.

Когато говорим за извънземна форма на живот, независимо дали тя е по-развита от нас или е най-примитивната форма на живот, която съществува, дори възрастните са като малки деца - любопитни. Но за какво рядко си даваме сметка?

Би имало наистина огромна разлика между това извънземна форма на живот да ни открие и това ние самите да я открием. Ако ние сме откривателите, по всяка вероятност той ще е в по-примитивна форма, ние ще сме доминиращите и няма да се страхуваме. Защо бихме се страхували от нещо по-слабо от нас?

Но ако по-развита цивилизация открие нас? Какво става? Вие не бихте ли се уплашили, ако знаете, че планетата ни е нашествана от по-развити форми на живот? Всички се страхуваме, че биха ни наложили контрол и дори биха ни убивали при неподчинение, след като са по-развити от нас.

Тази идея идва от представата ни, че по-развитите и по-интелигентните хора доминират над по-слабите. С други думи в представите ни по-развит, означава по-силен. И няма как да не съотнесем тази представа и при извънземни, които са по-развити от нас - в природата ни е.

Инстинктът ни за самосъхранение трудно би могъл да бъде преодолян при среща с "интелигентно" извънземно. За да се осъществи подобна ситуация, трябва да сме абсолютно сигурни, че тя ще бъде много деликатна и дипломатична. В нашите представи това означава - комуникация. Но комуникация между нас и извънземни изглежда като кауза пердута, а това със сигурност би довело до някаква форма на конфликт.

На този етап от нашето развитие и по начинът, по който представите ни за взаимоотношения и комуникация са се развили, наличието на друга интелигентна форма на живот около нас, изглежда като сигурна война.

Нашите мозъци са обвързани с древни вериги - те ни защитават от хищници/ организми, които потенциално ни застрашават. Като една по-развита и по-интелигентна форма на живот, едни извънземни на нашата планета биха представлявали точно такива организми в нашите мозъчни вериги - опасни за оцеляването ни. Химикалите, които ще се носят в нашия мозък, ако видим друга форма на живот, най-вероятно ще доведат умовете ни до истерия.

Във всеки случай ще ни е много трудно да приемем мисълта за друга форма на живот около нас. Това би отключило страхове за наличието на още и още такива цивилизации, които са още и още по-развити от нас и съответно опасни в нашите представи.

С други думи, невъзможно е да превъзмогнем инстинктът ни за самосъхранение, независимо от това колко сме любопитни да видим, да говорим или да се докоснем до извънземна форма на живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще пратим, някой като Рик Санчес, да ги написва и да им каже откъде е ;)
16
3
 
0
 
! Отговори
1.3 преди 5 години
за 1.3 милиарда год. и аз ще направя сиви роботи, които да карат летящи чинии.точно толкова отпускат за тайните проекти благодарение, на които днес имаме нет (дарпа)
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема с извънземните ще бъде решен много лесно. Правителството ще вдигне застраховката за извънземните, цените на горивата, Симеонов ще ги нарече 'някои които се правят на извънземни' и те сами ще си отидат.
14
5
 
4
 
! Отговори
сушени жаби преди 5 години
Как ще са някъде там, като са си тук? Я питайте 50% от българите и веднага ще ви кажат - тя Ванга с тях си говорила, то врачката при която всяка седмица ходят с тях си контактувала, а пък някои дори редовно им чуват посланията. Във всеки колектив вече има ПОНЕ по един такъв, без значение в държавен или частен сектор
13
5
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Там са! Видях ги!пишеш глупости!.Стаменов си позволява да пробутва "КОНКРЕТНИ" твърдения,докато статията е просто РАЗМИСЪЛ за неща,които НЕ Е ИЗКЛЮЧЕНО да ни се случат!
12
4
 
14
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Как ще реагираме когато видим извънземни ?!.....................Ами трябва да отидем на психиатър да ни прегледа !
11
5
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
и като стана дума:-На друго място отбелязах,че аз лично ПЕТ пъти съм наблюдавал "НЛО".Но за мой късмет,а се надявам да продължи,не съм мяркал "извънземни".Убеден съм,че ако някога "долетят" до нас "извънземни",поради причината че за да се случи това те би трябвало да бъдат много нива над нас,то с нас ще се случи същото,което се случи на американските индианци след като Колумб акостира на ония брегове..
10
2
 
15
 
! Отговори
Там са! Видях ги! преди 5 години
В редакцията явно си имат фенове на Стамен Стаменов. Нещо все за извънземни ги напира да пишат. Прекръстете медията на Паранормално и Кукуригу .бг и спрете да отразявате новини. Някак манджа с грозде става. Но писаници за извънземни добре стоят до Ким Кардашиян и Николета
9
3
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
поразен съм!!!!!!..Доживях да прочета такава изключително интелигентна статия!!Моите поздравления и почитания за автора!!!!!
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълно глупости!Агресивността е присъща на същества с първични,примитивни инстинкти,а интелигентните хора съдават,творят.
7
2
 
21
 
! Отговори
666 преди 5 години
Статийката прилича на есе на някакъв ученик. Слабовато! Следващият път авторът трябва да се постарае доста повече.
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тия брътвежи бе. Сега пък и да мисля, кои са по-по-най или по-долу.При земетръс какво може да направите - нищо. Същото е и това. Каквото такова.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като тия в парламента не са хора следователно са извънземна форма на живот, но по-нисша!
4
1
 
15
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
До 2:Щом си имал време да го прочетеш, значи и ти си от скучаещите безделници... :D :D :D
3
2
 
18
 
! Отговори
the Ghost преди 5 години
Какво трябва да направим, когато видим малко зелено човече?Да пресечем улицата :)
2
1
 
15
 
! Отговори
и аз преди 5 години
Е как бе ?!?!?! Ще ги поканя да пием по едно уиски, ще резнем една салата и ще се опознаем. После ще поискат да ми се отблагодарят и ще ги помолят да изпепелят 3 или 4 държави и правителствата им . Ха хах хахах хаххахах мечтиии
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние вече сме видели извънземните в парламента, от другите извънземни не се плашим.