Русия планира кацане на Луната през 2030 година

30-те години на XXI век ще се окажат доста вълнуващи
18 юни 2019 20:48,
111
Русия планира кацане на Луната през 2030 година
Снимка: Pixabay

Главният научен институт на Роскосмос ЦНИИмаш представи на Международния аерокосмически салон "Бурже-2019" концепцията на руската лунна изследователска програма, предаде ТАСС, цитирана от "Дарик".

Още по темата

Антропоморфен робот ще управлява руския луноход

Първото кацане на естествения спътник на Земята е предвидено за 2030 г. Космонавтите ще проведат експерименти на повърхността, както и приложни научни изследвания. В този период на Луната ще работят също така автоматични космически кораби.

След това се планират редовни мисии и разгръщането на постоянна лунна база. Основният етап е набелязан в периода 2032-2035 г. Постоянната база трябва да бъде изградена именно до 2035 г. По време на редовните лунни мисии ще бъдат разположени ретранслатори, енергийни модули и роботизирани системи.

На този етап космонавтите ще провеждат редовни експерименти на повърхността на Луната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
18
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До БЪЛГАРИНТочно така, никой не е стъпвал на Луната, както и цял свят знае, че Земята е плоска. Да така беше преди 5 века. Изостанал си много драги. От Инквизицията ли те е страх?
51
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците от поне 15 години продават билети за космоса и още не могат да накарат руснаците да им качват клиентите на загуба. Не за друго, ами понеже сами не могат. Дори на загуба.
50
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво 100 год след САЩ може и да кацнат. Ако не ги изпреварват Китай. ХахаРусия не е успорила кацането на луната на САЩ ясно, че са били там. Чешете си пръстите това не променя историята. Когато отидат там... Ако отидат.. Ще видят знамето на САЩ.
49
2
 
7
 
! Отговори
Чичо ви Адолф преди 4 години
Обичам космонавтиката и не ме интересува кой ще каца първи втори или трети на Луната. Само искам като нашите дядовци да гледам директното предаване от Луната като кацат.
48
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 68Състоянието на руската наука и техника е плачевно. За миналата година руснаците имат само 3 значими научни разработки докато щатите имат над 1500По-добре 2 от 3 успешни отколкото 1499 от 1500 неуспешни :)сУпрайЗ.... ;)
47
2
 
9
 
! Отговори
Адолф преди 4 години
До 69Не знам откъде си вадиш изводите но виж колко често лети Спейс Х и колко често летят Протоните, Съотношението е 4 към 1. Края на месеца (около 24 Юни) ще има мисия на Фалкон Хеви натоварен със два самосвала сателити за най-различни орбити. Това ако го изстрелват руснаците трябват 2-3 Протона.
46
4
 
6
 
! Отговори
Адолф преди 4 години
До 70По времето на Аполо-11 Кубрик вече живее в Англия което е доста далече от Холивуд. Кубрик практически до края на живота си не напуска Англия защото го е било страх да лети. Четете историята там всичко е записано!
45
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Добрият чичко АдолфГосподин Мъск е най-обикновен мошеник, който заребява бедните балами с фантазии за космоса - научна фантастика от филма Промитей. Спейс Гюврек е офшорна фирмичка за пране на магинзи на нарко босове и оръжейни производители - пералня за мръсни мангизи. Само беден *** вярва в зелени човечета и пътешествия в космоса.
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 55"А какво е сегашното състояние на руската наука и техника ?"Състоянието на руската наука и техника е плачевно. За миналата година руснаците имат само 3 значими научни разработки докато щатите имат над 1500, Великобритания 250, Германия 200, Китай 70 ...... Турция 9. Ето това е състоянието на руската наука и техника.
43
1
 
5
 
! Отговори
Добрият чичко Адолф преди 4 години
Ако не сте разбрали Космоса става частен дами и господа, другари и другарки. Американска компания вече продаде първите 4 билета на туристи желаещи да посетят МКС. НАСА искат 35,000 долара на вечер, отделно си плащаш за въздуха, водата, интернета, душа и т.н. Полета до МКС и той не евтин - около 50 милиона. Илон Мъск ще ги вози със неговия Space Dragon Crew.
42
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до боли ме швепсаМного глупости си написал шльоки....Най-големия пътнически и военен самолет е руско производство. Най-добрите бойни самолети са руски. Най-здравата техника е руската, дори да не прилича на модел от списанията. Когато си пожелаят заминават в около Земна орбита и ти пишкат на главата, а пък ти си мислиш, че вали. Толкова си ***, че африканеца пред теб е професор....
41
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просия не може да постигне нищо повече от изпращането на варели с надпис Союз на ниска околоземна орбита.
40
9
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 4 години
Гордей се БЪЛГАРИНО, че сме космическа нация благодарение на алкохолизираните. Целия свят вече знае, че никой човек още не е стъпвал на Луната, а и самите космоновти работили в НАСА, явно твърдят това. Само *** *** свалил *** и се дупИ на холивудските постижения, както робите робите в Египет са мислили начетените Фараони за богове.... . Желая успех на която и да е нация с постижение на Лунна повърхност, но само приказки не става. Горд съм, че сме космическа нация с двама астронавти и благодяря сърдечно на руския народ за оказаната чест...
39
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Адолф до 2030 и Илон Мъск и Безос ще имат редовни совалки на всеки час до Луната.Момче *** се прегледай, не си добре ........Оня ден в Туитъра един псуваше Мъск....не може да излезе от Теслата. Хахахаха за какво ми говориш бе
38
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
рашка = блатиста *** в северен Китай
37
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам как руснаците ще кацнат на Луната след 10 години. Това е невъзможно при сегашното състояние на руската наука и техника.
36
8
 
2
 
! Отговори
Анал либераст преди 4 години
До Просто Адолф - Хефе , само че досега никой хамерикански служител на НАСА не е отговорил на въпроса: КАК АДЖЕБА ТИЯ ОТ АПОЛО ПРЕЗ 60ТЕ ГОДИНИ СА ПРЕМИНАЛИ РАДИАЦИОННИЯТ ПОЯС НА ВАН АЛЪН.Така и няма да отговорят. Защото е невъзможно със съвременните технологии. Радиацията от Слънцето ще погуби всичко живо за секунди......Айде много здраве на кацналите на Луната кравари..........
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незнам за русия ако ще и на слънцето да каца ...Ама знам кой цял живот ще е на минимална заплата кутевски другари Че държавната субсидия е левче а и лихви по надзетите има да се връщат въобще бсп е затихваща криминална организация
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците си планират кацане на Луната от 50 години.
33
3
 
6
 
! Отговори
Просто Адолф преди 4 години
Руснаците имат снимки от Аполо-11 на Луната. Точно по това време съветската сонда Луна-15 влиза в лунна орбита и преминава над американците. За съжаление сондата се разбива при опит за меко кацане и американците са не само първите хора на Луната но и донасят първите образци от лунната повърхност. Американците са се опасявали, че Луна-15 може да попречи на комуникацията със Земята но руснаците им дават дума, че няма да се месят. Така и става.