Лечението на психически разстройства с канабис е опасно

Учени алармират за проблема
Обновена: 3 ное 2019 11:30 | 3 ное 2019 11:30,
29
Лечението на психически разстройства с канабис е опасно
Снимка: Pixabay

Използването на канабис като средство за лечение на психически разстройства е мит, стана ясно от изследване на учени от Националния център за изследване на наркотици и алкохол към Университета на Нов Уелс, пише МедиаПоток.

Още по темата


Според учените канабисът може да е опасен за хората с такива проблеми. Повод за проучването е тенденцията за узаконяване на този вид лечение в много държави по света. Най-често растението се използва при хора, страдащи от депресия, тревожност и други по-сериозни психически разстройства. 

Изследването на учените от Нов Уелс не е могло да намери достатъчно количество доказателства за ефективността на този вид лечение. Според тях канабисът може да доведе до изостряне на психическите разстройства, което е тревожен факт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Конопа Лекува!!! преди 4 години
Познавам няколко доказано болни от шизофрения и други психлогически заболявания, които се лекуват и поддържат с Каннабис. Напушват се с трева и това го успокоява, прави ги по-малко агресивни, по-смирени и така се държат по-добре в обществото. Също така им помага за облекчаване на психически травми и болки и го ползват вместо антидепресант и успокояващо. Дедазнам предпочитем напушен луд дето го не му се занимава да буйства, вместо превъзбуден откачалка.
17
0
 
11
 
! Отговори
LZ2015 преди 4 години
не намерих такава агенция МедиаПоток нито подобно изследване на споменатия университет, следователно тази статия е свободно съчинение.
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пише МедиаПоток.............................................тука освен да копирате и поствате друго няма за бачкане , чудя се какви ви водят по Договор ..................................хаха
15
2
 
16
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 4 години
Пак някакви голи твърдения без абсолютно никакви факти. Някакви учени били казали... Айде, няма нужда. Всички знаем защо е забранена, защото докато я водят наркотик правителството държи каналите, а ако я узаконят всеки ще може да си гледа и няма да се продават хапчолъците. Има видео как с канабис треперенето при Паркинсон изчезва.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България и дебати з а психични заболявания, марихуна и ... охихохо :)В коя страна живееме? Айде моля ви се.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абеее ... шоооо не си гледате рабитата. Аз съм голям мъж, изкарвам си сам пачките и ще си пия и пуша каквото си искам. Допреди 50 години, трявата даже не беше забранена ... па ся цигарите лоши, бира за обяд лошо, в офиса не можеш ще една капка усилен е да си пийнете, без неква 20 годишна феминациатла със лилава коса да ни оплюе в соц. мрежите, че сме равратни и алкохолици ... то бива бива ама ...
12
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брей, тука е пълно с тревоманчета, за които "джойнта" е просто билка. Вземете потърсете изследването от миналата година, където резултатите показват значително увеличен риск от психоза и отключване на различни психични разстройства при хората пушещи редовно "щастливи цигарки".
11
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дрогата,без значение каква, постепенно съсипва целия организъм,черен и бял дроб,кожа,зъби,мозък и т.н.само продавачите на дрога се опитват да я рекламират и да внушат на буд.алите,че е нещо прекрасно!Водете постоянна борба срещу дрогата,която убива деца и съсипва семейства,която създава престъпници,твърдо НЕ на дрогата!
10
2
 
28
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Ако се разреши лечението с канабис кой ще купува скъпите синтетични медикаменти.Също така кой ще ходи най-редовно на преглед при светила в медицината и да плаща по 150 лв за 10 минутен разгово и поредната рецепта за хапчета...
9
14
 
7
 
! Отговори
13 преди 4 години
Аз пък подкрепям лечението с дрога. Трябва да го узаконят най-сетне. 7млрд са, как ще намалеят иначе? Освен това наркомана за малко дрога можеш да го правиш каквото поискаш. Далаверата ще е за тези които имат обработваема подходяща земя, когато го разрешат, да си направят по едно цехче. Това е голям бизнес, след това ще има и нарко комуни, финансирани от държавата. Защо не искат да си развиват икономиката държавите не мога да ги разбера.
8
3
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АКО ИСКАТЕ ДА СЕ УСПОКОИТЕ НАПРАВЕТЕ СИ ЧАЙ ОТ ТРИЦВЕТНА ТЕМЕНУГА!!ТРИЦВЕТНАТА ТЕМЕНУГА Е МНОГО ПО-ДОБРА ОТ ВАЛЕРИАНА, КОПЪРА, МАТОЧИНАТА ВЗЕТИ ЗАЕДНО И НЯМА СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ !ТРИЦВЕТНАТА ТЕМЕНУГА ЩЕ ОСТАНИ СЪЗНАНИЕТО ВИ БИСТРО БЕЗ ДА СЕ НАДРУСВАТЕ БЕЗ ДА ПОДТИСКА НЕРВНАТА ВИ СИСТЕМА ИЛИ ДА ВИ ПРИСПИВА!!ТРИЦВЕТНАТА ТЕМЕНУГА Я ИМА В БИЛКОВИТЕ АПТЕКИ И НЯМА НАДРУСВАЩ ЕФЕКТ!
7
17
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ОТДАВНА Е ДОКАЗАНО, ЧЕ ПУШЕНЕТО НА МАРИХУАНА ВОДИ ДО УБИВАНЕ НА МОЗЪЧНИТЕ КЛЕТКИ И И ПРЕВРЪЩАНЕТО НА ИНДИВИДА В СЛАБОУМЕН!!!ТЪЙ, ЧЕ КОЙТО ИСКА ДА СИ ПУШИ МАРИХУАНА НО ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО И ПО СЛАБОУМЕН!
6
3
 
8
 
! Отговори
gogo преди 4 години
Психическите разтройства се лекуват с псилоцибни гъби, това вече се е доказано.
5
3
 
24
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Канабиса е облекчение за раковоболни .Никой не е подкрепял идеята да се лекуват психичноболни с канабис - това ще ги вкара в нова доза видения .
4
12
 
14
 
! Отговори
Пробващ преди 4 години
Тука са коментирали само хора които халхабер се нямат.Имам стаж 15 години
3
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А пък израелските учени говорят точно обратното.
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе помага при депресии, спор няма. Проблемът е, че после много повече нормални ситуации почват да ти се струват като депресии и искаш да пушиш пак и пак, за да ги преодолееш и това не е добре. Със секса е същата работа - толкова е як като си напушен, че после не искаш да правиш секс ако не си пушил преди това.
1
16
 
26
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 4 години
Ако пък не страдаш от психическо разстройство, можеш да си докараш такова... ако използваш трева или каквито и да било други "леки" или тежки наркотици.ДОКАЗАНО !!!