Астронавтите за изолацията: Разберете, че го правим с по-висша цел!

Съвети как да прекараме времето от хората, които са свикнали с нея
27 мар 2020 21:06,
37
Астронавтите за изолацията: Разберете, че го правим с по-висша цел!
Снимка: Pixabay

Близо 1 млрд. души по света вече спазват социална дистанция и са под карантина с една единствена цел - да изправим кривата и разпространението на COVID-19. Но всичко това ни струва много - освен икономическа криза изолацията се отразява и на психиката ни.

За щастие на Земята, и съвсем близо до нея има хора, които имат богат опит с това - астронавтите.

Една от тях е Пеги Уитсън, която през 2017 г. счупи рекорда за най-много последователни дни в космоса и прекара 665 дни на Международната космическа станция.


"Изолацията е много постижима, но е важно да можем да комуникираме с хората, с които сме заедно", обяснява тя.

Пеги сравнява текущата ситуация с ежедневието на астронавтите на МКС и дава съвети за живота под карантина.

"Много хора се опитват да работят от вкъщи и да се грижат за децата си и това се оказва предизвикателство. Но всъщност ние това правим на борда на МКС. Нашият екип става наше семейство в орбита и не само работим с тях през деня, но и вечер не отиваме вкъщи", обяснява тя.

За да мине гладко денят им, астронавтите се подготвят предварително с комуникационни умения.

Но онова, което държало духа на астронавтите в орбита, било общата цел.

"COVID-19 ни дава висша цел, точно както когато сме в космоса, защото чрез карантината спасяваме животи", обяснява Пеги Уитсън. "Важно е да разберем тази цел и да проумеем, че тя ни дава сили и основание да намерим сили да се справим със ситуацията.

И не на последно място на хората, на които им е писнало да стоят вкъщи, Пеги дава съвет: Тя би свършила всичко, което си е била наумила преди време.

Задайте си въпроса "Какво бих направил, ако имах повече време", казва тя. И просто го направете.

Пенсионираният астронавт на НАСА споделя в статия за за в."Ню Йорк таймс", че според него най-доброто противодействие на изолацията е да "излезеш навън". Тъкмо това и гледката на природата са му липсвали най-много по време на космическата мисия.

Той съветва по време на принудителната изолация да се придържаме към график на дейностите, да си водим дневник, да гледаме телевизия и да спим много.

Не е нужно да тренирате по два часа и половина на ден, както се налага на астронавтите, но не е лошо да се раздвижвате поне веднъж на ден, препоръчва Кели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Висша цел преди 4 години
Те го казват директно на масите, че са прости и хабер си нямат какво се случва. В тяхната висша цел, вие не влизате в уравнението.
23
1
 
5
 
! Отговори
ERICH преди 4 години
Ама какво му е лошо на изолацията.Сутрин душче,закуска,малко ТВ,половин час с дъмпелите,една ката,малко на лаптопа и ето обяд.След обяд малко четене на книга,малко математика,кафе,пак дъмпелчета,малко на лаптопа,малко музика,ТВ,душче,малко четене и ето дошло време за сън
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво сега,всички да се изтреляме в Космоса,там карантината е най-яка!
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страшни "съвети", няма що.Като за ***.
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тук мoдepaтop няма ли? И защо ценцурирате тази дума - *** ли е?
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тук *** няма ли?
18
2
 
6
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Малтусианец пребивавал в околоземна орбита с висша цел!Човеконенавистните печатари на зелени хартийки го казаха още 1974 пред римският клуб-Границите на растежа и населението на света!Току що бяха загубили виетнамската война,дето всекидневно вършеха престъпления срещу човечеството-ръсеха оранжевия агент,касетъчни бомби,клането в Сонг Ми и Ми Лай и още,още.Америка отново велика-това е отново световен грабеж!Операция ДОНАЛД-19 е война срещу човечеството!
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разберете, че го правим с по-висша цел!А НАШТА КВА Е ????
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До FREEDOM !Благодаря, че ни напомни! Лишаването от свобода е наказание, а убийството е най-тежкото престъпление. Трябва да ги обясниш тези неща на вируса, обаче, сигурен съм, че ще прояви разбиране и ще спре.
15
9
 
18
 
! Отговори
FREEDOM ! преди 4 години
Само да припомня на публиката, че затварянето на хора, сиреч отнемането на свободата им се е използвало и се използва като НАКАЗАНИЕот векове насам.Всякакви опити да се представи като нещо положително е обречен на провал.
14
0
 
2
 
! Отговори
H5M1 преди 4 години
До Анонимен 12ми ти кво праиш по цял ден?
13
2
 
4
 
! Отговори
Jojo преди 4 години
До коментар 12 :Много се зле, пич!
12
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
астронофтите си биятчикии по цял ден, никак не им е тежко, абонирани са за порнохъб и са спонсорирани от дюрекс за кремчета. ви що мислите пращат и мъже и жени заедно? тва е условието на порнохъб да снимат порнов космоса, тва се продава за хилядаи евро всеки който иска да гледа
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че коментарите по-долу не са представителна извадка на обществото, а само 50-ина мрънкала, които пълнят всеки ден коментарите на всички новинарски сайтове. Понякога чак се объркват и копират един и същ коментар...то за 10-ина стотинки на коментар, няма как да е по-добра работната ръка.
10
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние сме затворници! Без съд и присъда! Такива зверства са правили само нацистите и Сталин! Живеем официално в диктатура!!!
9
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Висшата цел е да се унищожат хората и да излезем в открития космос.Кой ще представляват тия нещастници обаче освен себе си ,не е ясно.
8
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори и затворниците знаят кога им изтича присъдата!
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: номер 5Всъщност да, може. И не само че може, но дори се поощрява. В смисъл, чв наскоро прочетох, че най-големият порносайт в света предлагал безплатен абонамент до края на пандемията.Но май не се предлага за България.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 3В интерес на истината, прочетох наскоро новина, че по целия свят (май Франция е една от държавите) са започнали да освобождават затворниците. Никой не иска да се заразява, включително надзирателите.Освобождават първо с най-леките присъди.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може ли да правя секс на разстояние? Че комшийката пак напира, а жената си е турила маска!...