Астронавтите за изолацията: Разберете, че го правим с по-висша цел!

Съвети как да прекараме времето от хората, които са свикнали с нея
27 мар 2020 21:06,
37
Астронавтите за изолацията: Разберете, че го правим с по-висша цел!
Снимка: Pixabay

Близо 1 млрд. души по света вече спазват социална дистанция и са под карантина с една единствена цел - да изправим кривата и разпространението на COVID-19. Но всичко това ни струва много - освен икономическа криза изолацията се отразява и на психиката ни.

За щастие на Земята, и съвсем близо до нея има хора, които имат богат опит с това - астронавтите.

Една от тях е Пеги Уитсън, която през 2017 г. счупи рекорда за най-много последователни дни в космоса и прекара 665 дни на Международната космическа станция.


"Изолацията е много постижима, но е важно да можем да комуникираме с хората, с които сме заедно", обяснява тя.

Пеги сравнява текущата ситуация с ежедневието на астронавтите на МКС и дава съвети за живота под карантина.

"Много хора се опитват да работят от вкъщи и да се грижат за децата си и това се оказва предизвикателство. Но всъщност ние това правим на борда на МКС. Нашият екип става наше семейство в орбита и не само работим с тях през деня, но и вечер не отиваме вкъщи", обяснява тя.

За да мине гладко денят им, астронавтите се подготвят предварително с комуникационни умения.

Но онова, което държало духа на астронавтите в орбита, било общата цел.

"COVID-19 ни дава висша цел, точно както когато сме в космоса, защото чрез карантината спасяваме животи", обяснява Пеги Уитсън. "Важно е да разберем тази цел и да проумеем, че тя ни дава сили и основание да намерим сили да се справим със ситуацията.

И не на последно място на хората, на които им е писнало да стоят вкъщи, Пеги дава съвет: Тя би свършила всичко, което си е била наумила преди време.

Задайте си въпроса "Какво бих направил, ако имах повече време", казва тя. И просто го направете.

Пенсионираният астронавт на НАСА споделя в статия за за в."Ню Йорк таймс", че според него най-доброто противодействие на изолацията е да "излезеш навън". Тъкмо това и гледката на природата са му липсвали най-много по време на космическата мисия.

Той съветва по време на принудителната изолация да се придържаме към график на дейностите, да си водим дневник, да гледаме телевизия и да спим много.

Не е нужно да тренирате по два часа и половина на ден, както се налага на астронавтите, но не е лошо да се раздвижвате поне веднъж на ден, препоръчва Кели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Minimum 10 metra !
3
4
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
По-полезно ще е да вземете съвети от затворниците. Те също ще ви научат как да си прекарвате времето затворени като животни.Дори животните не обичат да стоят затворени обаче ...
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той Тръмп хубаво ви накопри с общата цел. Ама хак ви е като не можете да си изберете свестен президент пада ви се откачалник като него.
1
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ни навирате мнението на летящата ***?