Владимир Тенев е сред лидерите на бъдещето според "Тайм"

Приложението на 33-годишния българин улеснява търгуването на Уолстрийт
18 фев 2021 08:57,
56
Владимир Тенев е сред лидерите на бъдещето според "Тайм"
Снимка: БГНЕС

Българинът Владимир Тенев, който е изпълнителен директор на компанията "Робинхуд", попадна в списъка с лидерите на бъдещето на списание "Тайм".

Улесняването на инвеститорите, които търгуват с акции на "Уолстрийт" чрез приложението на 33-годишния българин, е сред основните причини той да бъде включен в авторитетната класация на изданието.

На фона на безпрецедентна криза в САЩ за безработица, предизвикана от пандемията COVID-19, акциите на фондовите пазари скочиха нагоре. Това обаче се оказва от полза само за хората, които притежават такива, а в САЩ те са само 55% от населението.

"Робинхуд" - платформа за акции без комисионни, водена от родения в България изпълнителен директор и съосновател Владимир Тенев, иска да промени това, като улесни инвестирането, пишат от "Тайм". Този подход е спечелил на българина повече от 13 милиона потребители и оценка от 11,7 милиарда долара, но критиците казват, че подобна игра стимулира начинаещите инвеститори да поемат големи рискове, допълва списанието.

В списъка за лидери на бъдещето попадат и лидерът на белоруската опозиция Светлана Тихановская и съветникът на американския президент Джо Байдън по националната сигурност Джейк Съливан, пише БГНЕС.

Светлана Тихановская е единственият представител на постсъветското пространство в този списък. Представянето й е написано от лидера на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо, който до голяма степен е загубил позицията си. През 2019 г. той също участва в този списък.

Джейк Съливан, който пое поста асистент по националната сигурност в Белия дом, е само на 44 години. Преди това е работил в държавния апарат по време на президентството на Барак Обама.

Освен политическите и социалните лидери, в списъка на "Тайм" попадат още художници, новатори, хора, чиято дейност списанието нарича "феномен". Представители на САЩ преобладават във всички категории, списъкът се отличава с националното разнообразие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чета коментарите и изчислявам. На един който оценява се падат десет завистника и плювачи.
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То това т.нар. списание каза преди и Хитлер е бил бъдещето на света.
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А и робинхудовците защо не позлваха една от 30 други платформи?1!?!?1!?1?11/
47
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 47Тя търговията не е спирала никъде другаде ... но гаранция ти давам, че 95% от другите брокери, също щяха да откажат да лупуването. Сега, че робунхудовците ползват саедин единствен брокер, това си е техен проблем.
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистическо отроче, бащата служител в Световната банка досущ като Сталинка. Лекето всъщност фалира заедно с жалката си компания, но понеже завлече със себе си иХедж фондове за десетки милиарди и....хоп Чудо, спряха търговията с дериватизащото жалкият дри*шльо не можеше да покрие позициите си и де факто фалира.Интересно когато същите хедж фондове манипулираха пазара а другите по-малкиинвеститори губеха всичко ЗАЩО не бе спирана търговията?Този е долен плазмодии слуга на гангстерите
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почвам да разбирам вече.... защо богатите в странта издевателстван над населението. МИ ТО НЕ СА ТРАЙ ВЕ!
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 44Те викат всеки втори вече... Много се политизира цялата индустрия.
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като го викат в Конгреса на САЩ да дава обяснения за дейността на фирмата си ,явно не му е много чист бизнеса!
42
1
 
5
 
! Отговори
Играспирам преди 3 години
Лидер за най-бързо фалирал бих казал.
41
5
 
7
 
! Отговори
Човек преди 3 години
Винаги сме имали умни и кадърни хора а ... и жените ни са красиви Да но къде без задължителният процент завиждачи и мрънкяла , които също се множат за наш срам. Но това е - цветове имаме за чудо и приказ, ама и л ***** дал господ. Само за тази година, засега имаме 3-*** в светлините на световните прожектори., но определено имаме потенциал за много още
40
2
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
неприятна, бандитска физиономия.
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя го чака в близко време пандиз а тама го чакат афроамериканските пандизчии и като го гледам какъв еГендар ще го сцепат
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Киро РамботоЗагиналото момче, което смао си посегнало на живота?
37
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 34Ако си в правилната държава, да ис куоиш акция, на сегашната и пазарна цена, преди 1- години, изиксваше толкова разправиии и прочие, масивни брокерски такси, че хората масово бяха ичключени от капитализма. Този направи така, че докара най-голямата демократичация на пазараите, оккакто свърши феодализмът. И естествено, че има много недоволни.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно няма свежи акции организирани от предприемчиви и старите се въртят за повече пара от старите новите играчи,които също намаляха според очакванията и кризата с инфлации кат за стагнации,а казаха,че благодарение на вируса се появили много иновинации,но с акции ли за оправдание на мерките сякаш някой ще навакса общо за производството с избягване от очакванията с кризата щот само той ще работи докат други да чакат да ги настигне/надмине на добра цена,а на каква щот може да е поставил ред условия
35
0
 
8
 
! Отговори
истината преди 3 години
Най-големите финансови измамници идват от България.
34
2
 
4
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Той трябва да е подсъдим и в последствие да изплати огромни обезщетения на загиналото момче.
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво пък толкова е направил за бъдещето този Джейк Съливан, който е нищо повече от един апаратчик ???
32
0
 
5
 
! Отговори
ха преди 3 години
Не, не е сред лидерите, въпреки еврейския си вид и поглед. Просто е някаква пионка.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платформата улеснява достъпа до търговията с много специфични финансови инструменти за всеки, който желае да опита. Въпросът е че това улеснение е капан за всеки неопитен и незнаещ за което в момента въпросният лидер е на прицел. Много е възможно послелдните събития със самоубийството на неопитният студент да доведе до нови изисквания/ограничения в търговията, а самият лидер да понесе много сериозни последици