"Българин да се наричам..." Червената църква до Перущица
Здравейте! Изпращам ви няколко снимки на Червената църква до Перущица! Тя е ранносредновековна, ранновизантийска базилика в близост до Перущица. Снимка: Николай Бабаджанков | 11 апр 2016 12:05
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
9
5111
11
0
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Богомил преди 7 години
Тази църква е раннохристиянска. След смъртта на последния велик римски император с тракийски(български) произход, Юстиниан през 565г. се прекратява българската доминация в империята, а "православните" вземат превес. Тогава са разрушени от православните над 900 раннохристиянски тракийски храма, като червената църква е една от малкото оцелели. На оцелелите храмове е првеустроено олтарното пространство. Православните изгарят и църковните книги, а българите са обявени за варвари.
4
4
 
3
 
! Отговори
Цар Петър с 1 метър преди 8 години
Само не мога да разбера, защо ако някой българин мюсюлманин поиска да каже "българин да се наричам, първа радост е за мене" и покаже например някаква снимка на джамия, ще се появят 10000 човека да протестират против него. Ето затова уважаеми сънародници - религиите в кошчето! Или ги спазвайте, а те ви учат на едно и също, или ги премахвайте съвсем. Ама да се правите на много вярващи, а в същото време да сте злобари, мошеници, наглеци и агресори, това няма как да стане. Тъпо е!
3
2
 
0
 
! Отговори
РОССИЯ преди 8 години
а бе кои ще се интерусува от червената църква ес. или нащо правителство веднага ще кажат че няма пари за въстоновяване.а народа няма пари да помогне а патриотите са на вънка да печелят пари за да ни върнат нашето име българско
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един от малкото добри примери за прилична реставрация в милата ни татковина
1
3
 
9
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 8 години
МНОГО ОСНОВАНИЯ ИМАМЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЗА ГОРДОСТ! НИЕ МОЖЕМ ДА СЕ ГОРДЕЕМ И С ПРЕДШЕСТВЕНИЦИТЕ СИ , ЧИЯТА КРЪВ ТЕЧЕ ВЪВ ВЕНИТЕ НИ. НАПРИМЕР СПАРТАК Е СИМВОЛ НА МЪЖЕСТВО И ГЕРОИЗЪМ И Е ИДОЛ НА МИЛИОНИ МЪЖЕ В СВЕТА, А ИСТИНСКИТЕ МУ НАСЛЕДНИЦИ-БЪЛГАРИТЕ ПОЧТИ НЕ ОЦЕНЯВАТ ТОЗИ ФАКТ И НЕ СЕ ОЛИЦЕТВОРЯВАТ С ТОЗИ ИДОЛ И СИМВОЛ!