Европейски парламент - София (2)
Европейски парламент - София (2)
Сградата стои добре на това място, така както подобни модерни конструкции са разположени сред стари сгради (напр. на архитекта Норман Фостър), по различни места на света.
(снимка - ул.Раковски, 4 април, 2013г.) Снимка: Катя Лекова | 04 апр 2013 21:40
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
38
9935
14
7
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
il_cho преди 11 години
Най-грозната сграда в цяла София! Беше унищожена къща, която е паметник на културата! Да им изсъхнат ръцете на архитектите, които са взели пари и са разрешили това да стане!Проклети да сте, крадци!
37
1
 
2
 
! Отговори
до 34 преди 11 години
Много си умен или си шоп или македонец те са такива умни и за това все *** ходят
36
1
 
4
 
! Отговори
до #27, варненеца преди 11 години
то па едно оригинално българско ти казвам това от тошовото време тури му пепел бате...
35
0
 
5
 
! Отговори
Nemeca преди 11 години
До 33Обикновенно на Запад правят точно обратното. Запазва се старинната фасада, а зад нея всичко се руши и се правят модерни разпределения, които да са в унисон с днешните нужди - дали за магазини, офис сгради и т.н.
34
7
 
3
 
! Отговори
до 32 преди 11 години
С тия 3000 лева в Англия си точно на улицата...Приказки от 1001 нощ, българите в Англия са 5та ръка хора след всякакви ***, индийци и пакистанци - факт!
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Принципно такива стъкларии не ми радват окото, но не може да се отрече, че сградата стои по същия начин, по който и други такива в цяла Европа. Друг е въпросът, че на мен ми се вижда много по-добро решението са се печели място, като се обличат старите сгради със стъклена фасада, а отвътре да се запазва вида им (там, където мястото позволява).
32
3
 
14
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
Ей, принце какво лошо или срамно има да миеш 4инии??? ами ако мом4ето с миене на 4инии и метене на улици и т.н и т.н си докарва една добра заплата от 3000лв,а ти ба4каики на бюро вземаш 1200 и .................
31
9
 
5
 
! Отговори
до 30 преди 11 години
Върви да миеш чинии в Англия, след като тук не виждаш бъдеще!
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само хейтъри тука, то затова тая държава няма бъдеще.
29
1
 
12
 
! Отговори
dr. Hyde преди 11 години
Истината е:1.Диков е имал личен интерес!2.Сградата НЕ е оригинална, копирана е!3.На всяко друго място по-би се вписала, но оттам изкача едва ли не на платното! Архитектурата трябва да е освен функционална, и да радва, а не да плаши хората, г-н Диков!!!
28
1
 
8
 
! Отговори
king_for_a_day преди 11 години
Безспорно е копирана.А ако наистина е проектирана от фирма на Диков, вече наистина и аз ще заема крайна позиция. Мамка му.
27
2
 
17
 
! Отговори
Ная преди 11 години
Ужасяващо стряскаща е на фона на всички останали сгради около нея. Да не говорим, че е издигната на мястото на старата къща на Стефан Стамболов, която беше и част от архитектурните паметници в този район. Тотално незачитане на историята ни и традициите ни. Диков е за съд! Да не говорим, че е бивш управител на фирмата, направила проекта.
26
2
 
14
 
! Отговори
sante_dog преди 11 години
Идеята за фасадата е копирана от вече съществуваща такава (разтърсете се в интернет и ще намереите повече инфо) и няма нищо оригинално в нея. Отделно от това арх. Диков е разрешил строежа по една мн. проста причина - архитектурното бюро е неговото собствено (официално вече не е негово, но всеки лесно може да провери проектанка а също и къде е работил арх.П. Диков преди да стане главен архитект на София).
25
7
 
4
 
! Отговори
Ори преди 11 години
На мен пък ми харесва сградата, а още повече на тази снимка. Немога да го разбера тоя народ Български, само критика, само плюване, само негативизъм, абе що за хора сте вие бре?!
24
6
 
2
 
! Отговори
king_for_a_day преди 11 години
Извинявам се, "еркерен балкон" от пост 20 имах предвид, защото еркерен прозорец си съществува като понятие. Мисълта ми беше, че балконът няма как да се нарече "еркерен", ако ти е ясно какво е еркер, какво е балкон и каква е разликата му с терасата и лоджията.
23
1
 
15
 
! Отговори
варненец преди 11 години
В България всичко е кавър версия от 1990 насам . И песни и музика и архитектура и тв предавания ,всичко ! Плюете Бай Тошо , ама той залагаше на българското -НДК ,ФКЦ-Варна, Резиденция Бояна , спортна зала -Варна, Смолян театъра, Албена и мн.други !А тази стъклария е брутално копи пейст от сградата на Норман Фостър в Ню Йорк !
22
8
 
3
 
! Отговори
king_for_a_day преди 11 години
Какви са тези истерии? Един като шофирал, сградата го била заплашвала (мацко, гледай в пътя, а не отражението си в прозорците), друг пък въвежда ново понятие "еркерен прозорец", но пък пише със самочувствието на разбирач, трети се ужасява панически... Спрете малко - ако не ви харесва, просто го кажете с нормален тон. И аз не съм никак впечатлен от контраста с околните сгради, но не изпадам чак в такива крайности, при все, че имам известно основание да разбирам поне малко от архитектура.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Диков за пари и майка си ще продаде, това не е новост...
20
2
 
17
 
! Отговори
софиянец преди 11 години
това е грозотилище, всеки ден като минавам оттам ме дразни, Диков е ***, че е разрешил такова стъклено ужасилище! Алтернативата не е соца или такива ужасии, а можеше да се направи една фасада в централноевропейски стил, с големи прозорци и еркерни балкони, което поне малко да се връзва с околните сгради и да не е толкова застрашително. Защо се строи на 1,5 м. от пътното платно? нито може да мине детска количка, а пешеходците трябва да се блъскат за да се разминат, етажността е превишена и тн.
19
4
 
7
 
! Отговори
мм преди 11 години
>>Сградата е с добър дизайн, но просто не е за това място.без да искам да обидя архитект, когото не познавам, мога само да кажа, че на мен проекта не ми харесва. Прекалено масивност на малко пространство и от тези повтарящи се сгъчкани ромбове лъха безидейност. Типичен посткомунистически. По времето на комунизъма имаше повече място поне и дори безидейни, проектите придобиваха мащаб.Това естесвено е едиствено лично мнение