"Борба" с мръсния въздух.
Това е част от причините за мръсния въздух в София. Само в кв. Дървеница има няколко кални паркинга, от които колите разнасят кал по улиците на града. Такива има много в столицата. Никой от инспекторите не го е грижа да направи нещо за създаване на нормани паркинги. Така хората отговорни за спазването на правилата и законите с бездействието си стават виновни за превръщането на столица от ЕС в кална кочина, а при сухо време с наднормено количество на ФПЧ във въздуха, който всички дишаме.
Докога ще е така? Снимка: Пламен Марков | 04 мар 2020 08:31
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
12
4327
17
4
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
One преди 4 години
До Свещен ГущерМда друга нежива обаче. Стой си там и без това вече сигурно си чумав.
10
7
 
0
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
Ние в Норге караме електрически коли. Просто сме друга култура за разлика от комплексираните от БГ които се радват на 15 годишни премиум кошници и с тях се правят на мутри на светофарите и гледат сърдито през джама с евтините цайси за 3 лв от пазара Кирков.....Ние сме просто друга планета
9
4
 
2
 
! Отговори
упс преди 4 години
До 5Проблема ти се решава много лесно, продаваш си колата или колите и се качваш на градският транспорт.И много ми е интересно как общината ще откаже да ми регистрира колата без законово основание. Ти гледаш ли въобще какво пишеш? Ако съм разбрал правилно, в блок с 80 апартамента само 30 примерно могат да имат автомобил, понеже блока е с 30 паркоместа... Искате да се строят надземни и подземни паркинги? Колко от вас ще си оставят автомобила на такъв и после да маат *** пеша 500+ метра?
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До до до 1Овцо ще викаш на това, което виждаш в огледалото! Никой не ти е длъжен нито да ти осигурява паркоместо!
7
3
 
6
 
! Отговори
До до до 1 преди 4 години
Къде можеш да си купиш гараж в центъра, където не се строи над 20г, защото е застроено /ул. Хан Аспарух/. Или в квартали с по 15-16 етажни блокове, на които усвоиха паркингите, защото те имаха такива, и посторииха на тяхно място нови кооперации БЕЗ ГАРАЖИ.. кой го разреши??? Щом общината събира пари за инфраструктура ТЯ Е ДЛЪЖНА ДА ОСИГУРИ ТАКАВА... трябва да си много *** овца, за да не проумееш къде е проблема. Това, че твоите съседи са отказали да плащат изобщо не прави всички случаи такива..
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 1Никой не ти е длъжен. Като искаш собствено място, купи си гараж. Моята кооперация е от 2000 година и въпреки, че има гаражи за всички, строителят ги продаваше накрая на външни, защото масово съседите казваха, че ще спират на улицата и защо да плащат. Сега реват и развяват някакви тези, че не само външните трябва да им го продадат на тях, ами и на цената на смартфон и общината да ги задължала.
5
2
 
12
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Длъжни са, защото събират данъци, срещу което са задължени да осигурят на живущите в района нормална инфраструктура. Общината е виновна за целия този хаос: регистрират се автомобили безогледно, пускат се за ескплоатация сгради без достатъчно налични паркоместа или с неизползваеми такива, застрояват се действащи паркинги /уж били частни имоти/... ти наясно ли си, че има райони с платена зона за паркиране в София, които са продали повече на брой стикери, отколкото налични паркоместа има в района..
4
1
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Направете цяла София синя зона,и чудото е готово-улиците сами ще се почистят,а бездънната общинска каса ще прелее.Сигурно това е мечтата на всеки бъдещ кмет.
3
0
 
5
 
! Отговори
упс преди 4 години
Този при "раковата" е успореден на метрото. На снимката май е този на завоя при спускането към тунелчето под метростанцията. Ама защо ли фотографа да казва къде е, важното е да е възмутен. Точно от другата страна има платен паркинг. Като ви вдигнат още една кооперацийка там, понеже са малко, къде ще спирате?
2
1
 
9
 
! Отговори
Митко преди 4 години
Паркинга не е негов и това въобще не е паркинг. Гледайки снимката, това са тревни площи зад спирката на метрото при "ракова болница"На сайта на столична община има възможност за подаване не сигнали. Повярвайте има ефект от тези сигнали.
1
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо общината трябва да се грижи за твоят паркинг, който сигурно не е на общинска земя?Ако пък е, то има ли го в плана на София обозначено като паркинг?Трябва да се намесят инспекторите - който излезе с кални гуми - глоба. Ще се научите или да си миете гумите, или да не спирате там. Все някой друг ви е виновен.