Когато България имаше Цар
Когато България имаше Цар
Имаше допуск на дор' три морета. Снимка: Bogomil Avramov-Hemy | 01 фев 2013 20:09
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
41
6405
17
6
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Hemy преди 10 години
До Когато БългарияСЕГА ПИРОНИТЕ - НЕ СА ЛИ ОТ ВНОС - БА!?!
19
0
 
2
 
! Отговори
bogomil.avramovhemy преди 11 години
До Когато България - СЕГА ПИРОНИТЕ - ОТ ГДЕ СЕ ВНАСЯТ!?!
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Автора има слаб(2) по история.
17
4
 
2
 
! Отговори
ДО ЗИГМУНД ФРОЙД преди 11 години
НЕ КАЗВАШ ЗАЩО Е БИЛ ТАМ- ГОВОРИ СЕ, ЧЕ Е ХОДИЛ С ЕДИН ЛЕЙТЕНАНТ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТ ВЗАИМНО УЖ ПОЛЗВАЙКИ УСЛУГИ НА ***. ВИНАГИ СЕ ПРЕМЪЛЧАВА ТОЗИ ФАКТ.
16
5
 
6
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 11 години
ФердинанТ са го изкарали от публичния дом и са го ДОНЕСЛИ в България.
15
4
 
14
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 21Значиии... като чуя някой комунист да ме поучава, как трябвало да бъда благодарен на Партията защото ме била "изучила" дала ми "жилище" и "нахранила" ми иде да го удуша с голи ръце!!!Когато България е имала цар баба ми и дядо ми на село са имали ниви, гори и животни, които комунистите ги взеха!Във училище единственото което научих, е колко велика е Партията, живеехме на квартира на свободен наем а дядо ми пенсионер работеше частно (на черно) да има пари за нас!!!
14
4
 
23
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 15Ти ли ще ми кажеш на мене, че преди комунизма хората на село били живеели в мизерия?Ако искаш да знаеш, баба ми е имала трима братя, имали са много земя - ниви и гори а на нейния баща, мой прадядо са му викали Царя! И не, не са били чорбаджии защото всички деца са работили на нивата до едно. Но при толкова много земя се е налагало да викат и още работници на които да им плащат.Комунистите взеха всичката земя на селяните и ги натикаха в заводи като Кремиковци като роби!!!
13
19
 
7
 
! Отговори
Когато България преди 11 години
имаше цар 90 % от българите ядяха само фасул и качамак. Нямаше производство, даже пироните се внасяха отвън. По времето на социализма 90 % от българите получиха жилища, образование и достойни старини. По време на "демокрацията" 90% от българите се намират на ръба на оцеляването
12
15
 
5
 
! Отговори
иван преди 11 години
Цар БОРИС е истинският кръволок на България а не Цанков
11
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голяма грешка, че навремето са го домъкнали отнякъде си тоя Фердинанд...дето сигурно не е чувал къде е България преди да го насядат тука,... Симеон 2 е най-големия мошеник, който не трябва да преминава границите на България, а го върнахме, като месия и го направихме премиер-много *** народ сме:), ама ние сме си виновни
10
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По времето на този цар в градовете е било по-сносно, но преобладаващото тогава селско население е живяло в пълна мизерия. С изключение на чорбаджиите, за които са работили тези селяни. Кой каквото и да си пише, по времето на социализма хората заживяха като "бели хора". Достъпно образование, здравеопазване, течаща вода, електричество и отопление. Работа колкото щеш. Тогава хората с труда си направиха хубави къщи и вили, а не като сега с крадените пари пак от някои.
9
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имаме си чудесен премиер сега! Би бил еквивалент на някой от успешните ни царе от преди 1000 години. Силен, енергичен, може да управлява държава. Лошото на царя е, че ако е бил читав то сина му гаранция не става. Затова република и премиер е по-добре. Тези следосвобожденски западни аристократчета дето са ни ги присадили тук за царе са били много зле. Ама каква е тази кампания? Калина искала Хасанчо да става Българин, небрежна статия за Борето-3. Ко става тука??
8
4
 
24
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Борис наистина е ценял България - не повтори грешките на Фердинанд,не изпрати войски на източният фронт напълно съзнателно......Ама Симончо е далече от баща си колкото Земята от Слънцето,абсолютен ***....
7
1
 
22
 
! Отговори
todor.nikolov.969 преди 11 години
Искам да се върнат истинските царе,които са мислели за България.И нека началото е от хан Крум за да спрем престъпността.
6
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шуми Марица окървавена,плаче вдовица..и т.н. Бог да пази Н.В.Царя!Само Царство България!
5
2
 
17
 
! Отговори
жена преди 11 години
Няма и база за сравнение между бащата и сина
4
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гат сме имали цар сме имали цар. Сега немаме цар. И въобще не ни трябва.
3
8
 
30
 
! Отговори
Пет морета преди 11 години
България е била на три морета при Симеон Велики и по-късно при Иван Асен например. При горепоказаната личност никога не е била на три морета, ама никога! Бащата Фердинанд е виновен за окончателната и безвъзвратана загуба на Одринска Тракия а синът е виновен за безвъзвратната и оконачтелна загуба на Севрна Добруджа, която по силата на Крайовската спогодба лицето Борис III подаря за вечни времена на Румъния.А в Северна Добруджа се е зародила днешната ни държава...
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И безброй кръстове на убити по същите три морета.
1
15
 
21
 
! Отговори
п преди 11 години
Какъв е този и какво общо има той с българите, освен че той и баща му вкараха България в три национални катастрофи?Нямаме ли си достатъчно истински български царе, че ни навирате този, който не си знае националността дори?