Ислямски духовен център за 1 милион лева
Ислямски духовен център за 1 милион лева
Това са основите на изграждащата се сграда срещу Томбул джамия в Шумен. Снимка: varg vikernes | 04 апр 2013 13:44
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
36
11233
5
32
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Манукян преди 11 години
Строи се на мястото на съборена стара сграда от 1905г и като гледам е по малка от нея .
32
0
 
1
 
! Отговори
Фрее Масон преди 11 години
Като гледам основите ,се е обикновена кооперация....
31
1
 
1
 
! Отговори
румбо преди 11 години
Айде и тука талибани!Европейци,кога ще се вразумите!Толерират се чудовищни неща.Трябва ли да гърмят бомби всеки ден,та да разберем че грешим.
30
1
 
8
 
! Отговори
до Богомил преди 11 години
Още Буда е казал"във всяка песъчинка на Земята живеят по три хиляди свята и във всяка песъчинка от тези светове, живеят по още три хиляди" и така в безкрайна двупосочна регресия. Няма най-висш разум, винаги има по-висш е което се опитвам да ви обясня. Бог, в смисъла който се влага в тази дума(добрият белобрад висок старец от отвъдното:),просто няма. Човекът не е вся и всьо, колкото и да му се иска. Има много по-висш разум от нашият, най-малкото този на ппланетата ни, който също е част от следващ
29
2
 
7
 
! Отговори
до Богомил преди 11 години
Здравейте. Една от любимите думи на англичаните е "proof"(доказателство) и я употребвват доста често. Вие имате ли такова за наличието на вашият бог? Думата "бог" е просто грешна дефиниция на това, което не можем да си обясним. Всички ние смятаме че има висш разум, но по-точното твърдение е че винаги има по-висш разум. В нашите тела съществува микродкопичен живот и разум под формата на вируси, бактерии..., но в същият ред и ние сме част от планетата и от нейният по-висш разум.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за жалост българския етнос се топи. ако не вярвате, обиколете из страната.
27
1
 
7
 
! Отговори
До Турчигнант преди 11 години
Глупости за хуманитарнта османска империя и справедливия Ислям не ми се слушат.Ами знаше ли факта ,че синовете на султана повечето са ги удошавали ,че да няма борба за власт ?Ти в тея държави какво си правил ? Курсове по тероризъм или ?
26
6
 
2
 
! Отговори
bogomil.avramovhemy преди 11 години
До до реалист - Трудно е да се повярва - но съществува Бог.
25
3
 
10
 
! Отговори
до реалист преди 11 години
Веднага ти отговарям. И умът и душата са функция на физическото тяло. Без животя в тялото и умът и душата престават да съществуват. В този смисъл, да виждат се и с очите. Но падне ли шалтера, монитора угасва, а процесора изключва, това е тъжната истина. Тоест, душата не може да съществува извън тялото. Думата " бог" е повтатяна толкова много, че се е превърнала в зависимост. Но е прсто бабешки бъртвеж, събудете се, вече сме 2013-та. "В началото бе бог" Ок, но кой създаде него?
24
3
 
3
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Иска ми се да споделя един малко известен факт, който и аз научих наскоро.По време на Османската империя при управлението на един от султаните е имало вероятност държавната религия да се смени от ислям на християнство!Един от синовете на султана, на който майка му е била от рода на един от византийските императори, го е възпитавала в християнски ценности и той после тайно се покръстил, избягал от Константинопол, а после с помощта на Русия се вдигнал на (неуспешна) война срещу империята.
23
4
 
4
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Радвам се, че този път коментарите са писани от умни и мислещи хора!Просто ми прилошава като видя снимка с реклама на халва от времето на Тодор Живков, и почнат безмозъчните коментари от сорта "Едно време каква халва е имало при соца, баба ми ми е разказвала, а сега - трици а не халва!".Бил съм в Ливан, в Бейрут такива джамии видях, че ум да ти зайде! Не са милиони а сигурно милиарди, космодрума в Байконур и тоя в Щатите - в Кейп Канаверъл ряпа да ядат!
22
4
 
5
 
! Отговори
ДДДДДДД преди 11 години
Дали тази статия не е поредния опит да се политизира и драматизира ставащото в държавата ни? Какво като се инвестира в строителство, пък било то и в турски духовен център. До кога ще сме черногледи и завистливи? До кога ще търпим да ни манипулират като ни показват ставащото в държавата по начин който поляризира събитията и дава фалшив блясък на партии, медии и политически играчи? ДО КОГА?
21
3
 
2
 
! Отговори
реалист преди 11 години
До 21: Не всичко, което не се вижда означава, че не съществува. Примерно умът ти не се вижда , но означава ли , че го няма. А пък знае ли се...
20
1
 
11
 
! Отговори
!@#$% преди 11 години
Какво казвате?!Европа,Шенген,светска държава,прогрес...?!Хехе-шегаджии...!!!
19
4
 
7
 
! Отговори
:) преди 11 години
Колко е слаб човека с неговият БОГ. Хубавото на това, че няма бог е че няма и дявол. Вашият бог е просто подсъзнателно оправдание и извинемие за невежеството и слабостите ви. Човека вярва в нещо невидимо, а същевременно не забелязва дори могъществото и ослрпителната сила и красота на слънчевите лъчи. Събудете се, всичко се върти около слънцето
18
2
 
8
 
! Отговори
Що не преди 11 години
Има и турци християни-гагаузите,а българските храмове в Турция имат земи за милиони евро в центъра на един от най-скъпите градове в света Истанбул и проблеми с плащане на тока немат....
17
2
 
9
 
! Отговори
17 преди 11 години
Истината е, че атентатите на турското население и Възродителния процес са като скачени съдове. Не може да се вярва и на думичка от тогавашната пропаганда, още повече за подобен важен въпрос. Защо точно тогава? Защо видни лидер на терористите се оказаха агенти на държавните служби? Защо сега са мултимилионери? Не съм преживял тези събития, но ми се струва, че българите и турците са били марионетки в ръцете на някого. Лошото е , че точно същото поколение съсипа държавата. Сега обаче идва младото.
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Ислямски духовен център за 1 милион лева" звучи като Пентагона-просто събориха старото средно духовно училище строено 1905 и на негово място стоят подобно ,кви са тия драми ?А и се питам ако наистина ги е имало тези пресилени в комунистическите истории драматични събития как през първата световна война българи и турци се в един батальон на румънския фронт-1915 няколко години след края на РОБСТВОТО ????
15
3
 
10
 
! Отговори
16 преди 11 години
Още повече, че Томбул Джамия е като Невски за турския етнос. Най-големият ислямски комплекс е. Затова е и донякъде разбираемо, че точно там изграждат духовен център. Има турци врагове на България, и те на 99% членуват в партии. Нормалните турци са много разбрани хора.
14
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Джамиите в България са над 1400,в Полша са7.В Европа няма толкова джамии.По тоя начин се маркират места,то и това е целта .