Как да свалите килограми след 40: 14 сигурни начина

Възрастта има значение и когато става въпрос за вталяване
12 май 2024 13:30, Теодора Драгоева
34
Как да свалите килограми след 40: 14  сигурни начина
Снимка: iStock

Ако сте прехвъхрлили 40 години, може би вече сте забелязали, че сега ви е много по-лесно да качвате килограми, но доста по-трудно да ги сваляте, в сравнение с преди. Промените в нивото на вашата активност, хранителните навици и хормоните, както и начина, по който тялото ви съхранява мазнини, могат да играят основна роля за това. Но няколко прости стъпки може да ви помогнат да отслабнете.

А ето и 14 доказана начина, с които ще спечелите борбата с излишните килограми след 40:

1. Яжте повече плодове и зеленчуци

Пълнете половината си чиния с плодове и зеленчуци при всяко ваше хранене. Тези продукти обикновено имат повече хранителни вещества и по-малко мазнини и калории от месото, млечните продукти или зърнените храни. И може да ви помогнат да се почувствате по-сити, дори ако ядете по-малко количество. Пресните плодове, като ябълки и горски плодове, също са чудесни вместо закуски с високо съдържание на мазнини или захар. Също така можете да се опитате да замените обяда или вечерята си с голяма купа салата.

2. Не пропускайте закуската

Експертите препоръчват здравословна сутрешна храна като овесени ядки или пълнозърнест тост с плодове. Може да помогне за ограничаване на този сутрешен глад, който ви кара да вземете нещо нездравословно в движение или да преядете на обяд. Малки хранения или закуски на всеки няколко часа могат да поддържат апетита ви под контрол през целия ден.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник:  Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има само един начин! Спрете да ядете!
31
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПОВЕЧЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КАК ДА КАЧА КИЛОГРАМИ, ЧЕ ОТ 98 СТАНАХ 45!!...
30
3
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 седмица
До До СТРАНДЖАТА 6..... ИМА ГИ И ТОВА, КАТО НЯМА МЛАДИ МАЦКИ КАКВО ДРУГО ТИ ОСТАВА? СТАВАШ СУТРЕН КЪДЕ 4 ЧАСА, ОБЛИМАШ ЖЪЛТАТА ФАНЕЛКА И ТЪРЧИШ ЗА ЗДРАВЕ... ТО САМ В КРЕВАТА ДА СЕ ИЗЛЕЖАВАШ СИ Е ЗАГУБЕНА РАБОТА...
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много трудна цел. Спаднат ли половите хормони, качваш килограми и от въздуха, който дишаш.
28
2
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
Скоро гледах по Нешънъл Джиографик една поредица за ВСВ. Имаше една серия за концлагерите на Хитлер и кой е отговарял за тях. Казаха, че милиони евреи, роми и какви ли не още са минали през тях. Даваха и снимки. Един дори с нормално тегло не видях. Всички бяха като Туиги :))) Явно Хитлер е знаел най-точната и работеща рецепта
27
2
 
13
 
! Отговори
До СТРАНДЖАТА №6 преди 1 седмица
Никой не пречи на такъв мъж да става сутрин два часа по-рано и да пробягва за здраве поне няколко километра. Имам познати, които от години правят така и нямат проблеми нито с килограмите, нито със секса. Да, ама на някои им се спи сутрин до 8.00 ч, после обилна закуска, после от асансьора до колата му са само 20 крачки, но той се задъхва докато ги измине. После в службата пак на асансьора, сяда до бюрото и дори на обяд го мързи да се размърда, затова моли по-млад колега да му купи бургер.
26
1
 
8
 
! Отговори
Рендето преди 1 седмица
Ооо..., поне един у форумъ ще гласува за ПП-ДБ на Тримата Меринджеи - Киру Т., Асан Ококорения и Ленчето Общата!!! -))))
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Ха-ха-ха-ха-ха-ха Лени Кравиц е евреин и яде кашерна храна.
24
1
 
10
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха-ха-ха преди 1 седмица
Който си постави за цел отслабването и здравословния начин на живот няма да има проблеми. Отслабването и спортно тяло не е лесна задача, в противен случай всички хора щяха да бъдат слаби и елегантни. Вижте в "Тялото" една от редките удачни статии там какво тяло има Лени Кравиц на 60 години (без смешните надути анаболни мускули на дрогираните билдъри) и се уверете, че това е възможно.
23
2
 
8
 
! Отговори
Рендето преди 1 седмица
Публикувана е най Ефективната Рецепта за Отслабване и Възнасяне в Астрала от ПП-ДБ. Карайте я на Фотосинтеза, по празниците може малко Спанак и Коприва, който живее покрай морето - Водорасли!
22
3
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 седмица
АБЕ ТАЯ СТАТИЯ САМО БАБИЧКИ ЛИ Я ЧЕТАТ? ЯВНО.
21
0
 
6
 
! Отговори
До гост преди 1 седмица
Може, на три дни не ядеш един, не ядеш 8 часа след сън, така става, после ядеш в рамките на 4 часа, ще си като нов/а.
20
0
 
7
 
! Отговори
гост преди 1 седмица
А само с глад може ли/
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Глад, спорт и ква да е храна но да има яйца и малко плодове и зеленчуци, може малко хляб и спагети, печени картофи, ориз, банани, сирене, кисело мляко и кашкавал, сладко много рядко, а е да е вкусно и по по малко пържени филии и меки и, баница също но с кисело мляко... Лесно се сваля ама мускули как се качват наново незнам, сякаш тичане и плуване и фреедайвинг са ми най добре, ааа да риба и салата и ориз...
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 17 Моя вуйчо беше 90 кила. Хвана го рак на червата и за 3 месеца стана от 90 на 30 килограма. Погребахме го 30 килограмов. Роднини не можеха да го познаят в ковчега. Това е най-коварния рак.
17
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След 40 се отслабва само умствено.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Надгробен надпис:"Питай ме, как се отслабва 15 килограма за 10 дни!"
15
5
 
10
 
! Отговори
Алкохолик преди 1 седмица
до 15 Има начин да отслабнете. Аз съм на 44 години. 178 см съм висок и тежа 65 кила. Станах вейка заради алкохола. Така че не ми казвай нямало начин!
14
9
 
16
 
! Отговори
Ха ха... преди 1 седмица
НЯМА НАЧИН да отслабнете. Не се заблуждавайте. Ако хапвате здраво, организмът ви трупа тлъстини... ако започнете диета и да се храните по-малко, организмът ви си мисли че настъпват гладни години и ТРУПА ТЛЪСТИНИ от всичко което ядете за да ви предпази от гладна смърт.....
13
23
 
8
 
! Отговори
??? преди 1 седмица
И за какво да сваля? След 40 си втора или трета категория човек. За къде ще отслабваш? За ония свят? Кой ще се опиташ да впечатлиш? След 40 ставаш невидим за останалите.