Да го направим по-известен
Да го направим по-известен
Ето една снимка от паркинга на магазин ЛИДЛ, Овча Купел 2. Снимката вече е изпратена и на КАТ и ЦГМ. Снимка: Zlatin Mladenski | 16 яну 2014 20:55
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
48
8016
19
16
Напиши коментар Коментари
40
5
 
0
 
! Отговори
Zlatin.Mladenski преди 10 години
и мечтате и вие да сте 'мутри' - 90% от българите.Като си нямате друга работа, пишете и хранете тук. Такива като вас пу*ки и жена ви да изнасилят пред вас ще си мълчите и ще свеждате погледи надолу, щото сте овце.Така че със здраве и като сте мъже, поне един път докажете, че сте такива и направете нещо хубаво за тая държава, а не само да храните по форуми.
39
2
 
1
 
! Отговори
Zlatin.Mladenski преди 10 години
ТРЕТО-много ясно, че няма стикер. Да не се вижда на снимката, но щом съм го снимал, значи няма. За разлика от повече тука, си имам достатъчно друга работа. И ДА, най-добре е да му се счупи стъкло или огледало и да се научи как да паркира, но все пак някак си не е ОК за държава от ЕС през 2013та година. ЧЕТВЪРТО - тоя дето е казал, че снимката няма законова стойност, да прочете малко закона. Тази няма да, защото не е ясна. Следващият път ще ви направя по-ясна, докато вие си стоите вкъщи и
38
2
 
0
 
! Отговори
Zlatin.Mladenski преди 10 години
Ейй, много УМНИ се извъдихте тука. Някои хора не са овце като вас и се стремят да променят нещо в тая скапана държава, а не само да свеждат глави като пу*ки като някой ги засече или като е спрял на тротоара и не могат да минат. Много сте отворени всички.ПЪРВО- все ми е тая каква е колата, тази не е от най-лъскавите така или иначе. Снимал съм всякакви.ВТОРО -ОЧЕВАДНО е, че мястото е за инвалиди, защото се вижда част от номерацията долу и освен това на паркинга двете места са за инвалиди.
37
2
 
4
 
! Отговори
Въпросче преди 10 години
Вие не сте добре. Кой е казал, че инвалид не може да спира на място за инвалид? Нали за това са тези места. И кой казва каква кола трябва да кара един човек с увреждане? Тази на снимката дори не е скъпа. Познавам човек в инвалидна количка, който кара Mercedes CLK 55 AMG. Но Българите само знаят да злобеят. И каде на снимката се вижда, че няма стикер?
36
2
 
1
 
! Отговори
? преди 10 години
До Анонимен 19В грешка си...тези паркинги (на хипермаркетите и моловете) са паркинги към частни търговски обекти. Може движението в тях да се регулира от ЗДвП, но по никакъв начин не са под контрола на ЦГМ.
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ясно е че не е правилно да се паркира на места за инвалиди, не е въпроса в това дали някой може и трябва да глоби този човек, въпроса е че много хора правят същото и подобни малки тарикатки номера. Всичко опира до морала в нашито общество - хората ще престанат да правят това, едва когато разбират колко глупаво и неправилно е тяхното поведение!
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбира се, че правилата трябва да се спазват, още повече, когато се отнася до инвалиди. Все пак трябва да се провери, какъв е конкретния случай! Ние имаме три деца: на 5г., на 1г. и 7мес. и на 5мес. и когато всички паркоместа за "Майки с деца" са заети, случва се да паркираме на място за инвалиди. Надявам се, че никого не сме затруднили, но се надявам и на разбиране.
33
12
 
2
 
! Отговори
1.8T преди 10 години
Златииии, снимките нямат доказателствена стойност, прати ги ако искаш и на арменския поп. И паркинга на ЧАСТНИЯ магазин ЛИДЛ не е обществено отворен път по смисъла на ЗДВП, така че... А ако те засека така да ми снимаш аудито, ще стане проблем, а може и да се наруши целостта на снимачната ти техника .
32
3
 
1
 
! Отговори
/// преди 10 години
Актуалното изискване за издаване на инвалиден стикер (и други облаги) е 2000 кубика обем на мотора и 160 конски сили мошност.
31
12
 
5
 
! Отговори
ц-ц-ц-ц-ц... преди 10 години
Хей злобили. Бачкайте повече и не се размотавайте по паркингите...
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До гуньоcourt-kubrat . org/admin/FCKeditor/UserFiles/File/20120701/00704512_10361912.htm
29
4
 
2
 
! Отговори
Повей ветре преди 10 години
Изключително много се съмнявам да е на инвалид, защото, за да е такава колата, трябва да е до 90 к.с. и двигател до 1,8 (ако не ме лъже паметта). БМВ с такива параметри нЕма
28
2
 
7
 
! Отговори
дядо Спас преди 10 години
Спрян е на място за хора с увреждания (отдолу в дясно се вижда част от белия знак на асфалта).Може и не е задължително да е със стикери външно автомобила. Може и да не е собственост на човек с увреждане.В закона няма понятие "инвалиден". Може да е на всеки, но да е управляван или да превозва човек с увреждане. Доказва се с европейска карта издадена от кметството по постоянен адрес и задължително да се постави на видно място в купето. Картата е със снимка на лицето.
27
3
 
8
 
! Отговори
Веско преди 10 години
Много странни коментари, пък всички се чудят защо нямало осъдени престъпници. Почва се със скъпа ли била колата, пък има ли право да снима и разни други глупости. А въпроса е принципен, щом са нарушени някакви правила - следва санкция.
26
3
 
4
 
! Отговори
Стефан Попов преди 10 години
До ПакоСъс здраве да си ги ползваш и чистачките и БМВто :)
25
3
 
10
 
! Отговори
74528 преди 10 години
Не искам да защитавам неправомерното заемане на места за инвалиди, но от снимката не се вижда има или няма стикер, което я прави безсмислена. Това че колата е BMW, не означава че не е собственост на инвалид. Такава кола може да се намери и за 6-7000 лв, не е кой знае колко скъпа. Имам колега инвалид, който кара по-скъпа кола и заплатата му 3000 лв. Дайте и него да оплюем?
24
5
 
7
 
! Отговори
ЗОРО преди 10 години
Много ЕРБАПИ зад клавиатурите.....да не би да сте от наказателните отряди на Волен?
23
2
 
1
 
! Отговори
КЗЛ преди 10 години
Наказанието трябва да е такова: fishki.net/1238134-montazhnoj-penoj---za-parkovku-na-gazone.html
22
3
 
15
 
! Отговори
Пако преди 10 години
Аз също карам БМВ, но адски се дразня като видя някой да паркира на място за инвалиди. Събрал съм чистачки за 3 живота, вече трябва да мисля за ново наказание на такива ***. Впечатление прави, че това го правят предимно хора със скъпи коли за над 15-20 бона (Е39-тка комби определено не е в тоя ценови клас). Друг е въпросът, че шофиращи инвалиди почти няма, или поне са толкова нищожен процент, че спокойно може да се пренебрегнат. Но въпреки това законите трябва да се спазват!
21
2
 
10
 
! Отговори
Stefan Popov преди 10 години
До БРАННИКЧовече, ти лично колко коли, спрели неправилно си потрошил през живота си :) или само така си говориш. Много ми е чудно как почва да трошиш на някой колата, на паркинга пред входа на магазина :)