В неделя ще вали, обявен е жълт код в 12 области

Температурите бързо ще се понижават
2 дек 2023 20:41, Анисия Иванова
5
В неделя ще вали, обявен е жълт код в 12 области
Снимка: БГНЕС

Още през нощта ще започнат валежи от дъжд, а в неделя ще обхванат цялата страна. По-значителни количества ще има на места в Източна България. Жълт код е обявен в 12 области.

Вятърът ще се ориентира първоначално от северозапад, след обяд в югоизточните райони ще е от североизток. Температурите бързо ще се понижават и привечер и през нощта срещу понеделник дъждът в Дунавската равнина и планинските райони ще преминава в сняг, там ще се образува и тънка снежна покривка и ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще са от 3°-4° в северозападните до около 20° в югоизточните райони.

Облачно ще бъде времето и по Черноморието. След обяд ще завали дъжд, а през нощта на отделни места ще се примесва със сняг. Ще духа временно силен югозападен вятър, който по Северното Черноморие още преди обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 14° и 20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Валежи и чувствително понижение на температурите се очакват в планините. Границата между дъжд и сняг ще бъде първоначално на около 1800 м, но през деня ще се понижава. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен. Температурите ш курортите ще са от 5° до 10°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: времедъжджълт код
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какви са тия циклони, тия ветрове, няма спирка, странно нещо, нетипично за Бг и така изведнъж от 1г., климатични промени било, е те стават, ама постепенно. Па да беха 1-2, а те един след друг, кво става.:))
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Приятни сънища!
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А в другите две статии от днес пророкуват 21 градуса. Пишете, колкото да не заспите.
2
4
 
13
 
! Отговори
Мишо преди 4 месеца
Колко жълт, светло жълт или тъмно?! Да лягаме и да умираме ли?
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
20 беше по Струма!