Застраховател остави дете да плаща кредита на убитата си майка

Юлия бе прегазена от кола миналото лято, имала дългове към банка
2 фев 2021 17:32,
202
Застраховател остави дете да плаща кредита на убитата си майка
Снимка: БГНЕС

Застраховател не погасява кредита на прегазената до смърт край Созопол Юлия Ангелова и е оставил на 9-годишната дъщеря на софиянката да плаща вноските към дълга. Причината е, че от фирмата искат експертиза дали Юлия е била трезва в нощта на инцидента, пише "24 часа".

Ангелова беше прегазена през юли миналата година от шофьор, който избяга. Жената се прибирала пеша вечерта от бар в Приморско. Първоначално хванала такси, но после слязла заради високата сметка. Докато ходела по пътя, кола я блъснала и избягала.

От МВР бързо откриха снимка от пътна камера на колата, която е ударила фатално вървящата жена. Шофьорът се укрива, но след няколкомесечно разследване той бе открит и дори задържан за 24 часа, но пуснат без никакви обвинения заради липса на доказателства.

Ангелова оставя момиченце на 9 години полусираче. То наследило както активите, така и пасивите на майка си. Жената има потребителски кредит с остатък от 27 000 лв. Той имал застраховка, при която при смърт компанията погасява задължението в пълен размер.

Застрахователят поискал от бащата, който поел грижите за момичето, да ѝ открие сметка. Той го направил, но вместо да погаси задължението, компанията поискала експертиза дали Юлия е била трезва. Не е ясно каква е причината, тъй като жертвата е пешеходец и дали е употребила алкохол няма правни последици.

Детето засега е изплатило над 2000 лв. от кредита. Парите са наследство от влог на майка ѝ.

Експертизата трябва да е готова до месец. Семейството се надява тогава застрахователят да плати и върнатите от детето пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
2
 
13
 
! Отговори
besen преди 3 години
МИ НАМИРАТЕ МЕСТНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ И МУ КАЗВАТЕ В ТЪМНОТО ВЪВ ВХОДА ЧЕ АКО НЕ УРЕДИ НЕЩАТА МУ ЧУПИТЕ КРАЧЕНЦАТА АКО ЛИ НЕ ГИ ЧУПИТЕ АБЕ ЕЙЙЙ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ НА ЧЕТИРИ ОЧИ ПРЕД ВИНКЕЛА ВСИЧКИ СА РАВНИ И ТАКА СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА ЩОТО НЕМА СЪД НЕМА МИЛИЦИЯ А ТЯ Е ТАКАВА И ТЕ ТАКА
135
0
 
11
 
! Отговори
До 144 преди 3 години
# до 144За съжаление е истина! Юлия ми беше съседка! Беше млад, позитивен и отзивчив човек!
134
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коя е застрахователната компания
133
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А вие представяте ли си какво е да се прибираш през нощта с колата и изведнъж някакъв пиян мин дил да ти се метне на капака, защото е решила, че точно ти си длъжен да я закараш до вкъщи ?
132
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен, който счита, че жената е получила, което заслужава - пожелавам ти същото да стигне и теб, все някога ще се прибираш след 21 часа след празник!
131
5
 
8
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Бойко Борисов няма ли да каже нещо по въпроса - няма да му се карат много
130
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има нещо в българското право което се казва приемане на наследство по опис. Този правен институт е слабо известен но е доста полезен в тази ситуация. За подробности се свържете с адвокат. Ако се спазят някои изисквания детето няма да плаща нищо.
129
1
 
13
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Е това е отвратителна гавра със бедната човешка душа , пумияри !! Но все пак е България.
128
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да вземат лиценза на застрахователя.. или поне да ни информират кой е той!
127
1
 
22
 
! Отговори
Тео преди 3 години
Какъв е извода - шоферчето, избягало, много добре знае кой е убил жената. Дори и да няма доказателства, могат да го осъдят за укриване на произшествие. А и в такъв случай не бива ли да плати застраховката на автомобила? Жената явно е имала и застраховка живот, но не знам какво отношение има дали е била след алкохолно опиянение или не. Както и да е. На убиеца, защото е такъв, му пожелавам цял живот да го гризе съвестта! Останалото - ако не се върне на него, най-вероятно негови близки ще страдат!
126
0
 
40
 
! Отговори
И кой е той? преди 3 години
Напишете името на застрахователя/Банката, да знаем кой/коя е... Защо никога не споменавате имената на компаниите?!?
125
3
 
5
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Не ви омръзна да се хващате на всеки фейк! Не ви омръзна да ви пързалят от сутрин до вечер а вие да си чешете пръстите по клавиатурата и да кълнете и обиждате!Знаете ли как ви се смеят мисирките и се радват, че поне 80% от раята работи за тях? Най-големия проблем на ***, е че си мисли, че винаги е прав! Хора начетени се опитват да ви отворят очите, но на *** му е добре със затворени, само устата да му работи.Мърлячи безподобни!
124
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Застрахователите са кръвопиици с благоволението на държавата.
123
1
 
25
 
! Отговори
Кой е застрахователя преди 3 години
Пишете му името ! Всички са едни и същи - не плащат след настъпване на застр.събитие. Затова е няма смисъл от никакви застраховки. Само пари сабират гадовете...
122
0
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
СТРАХ -А?
121
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, май някой трябва да намери айпито на този Сата НАТО. Може туй *** да е убиецът.
120
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НАТОТакива като теб не трябва да са живи.По-зле сте от лешояди.
119
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НАТОПий си хапчетата, просто, смръдливо, зло и злобно нищожество!
118
0
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
та кой е тоя БУХАЛКОВ "застраховател"?!.."Държавна тайна" ли е?
117
0
 
35
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
И КВО ИСКАТ ДА КАЖАТ ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ-ЧЕ КАТО ИМАМ ЗАЕМ НЕ ТРЯБВА ДА ПИЯ И ЕДНА БИРА ЛИ?-ТОВА НЕ Е НАСЛЕДСТВЕН ДЪЛГ АКО ИМА ПЪЛНА ЗАСТРАХОВКА-ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ НА ДЕТЕТО ОТ ДАТАТА НА ИНЦИДЕНТА.-ТЕЗИ СА НАГЛИ-ПРОБВАТ.-АКО МИНЕ.