Застраховател остави дете да плаща кредита на убитата си майка

Юлия бе прегазена от кола миналото лято, имала дългове към банка
202
Застраховател остави дете да плаща кредита на убитата си майка
Снимка: БГНЕС

Застраховател не погасява кредита на прегазената до смърт край Созопол Юлия Ангелова и е оставил на 9-годишната дъщеря на софиянката да плаща вноските към дълга. Причината е, че от фирмата искат експертиза дали Юлия е била трезва в нощта на инцидента, пише "24 часа".

Ангелова беше прегазена през юли миналата година от шофьор, който избяга. Жената се прибирала пеша вечерта от бар в Приморско. Първоначално хванала такси, но после слязла заради високата сметка. Докато ходела по пътя, кола я блъснала и избягала.

От МВР бързо откриха снимка от пътна камера на колата, която е ударила фатално вървящата жена. Шофьорът се укрива, но след няколкомесечно разследване той бе открит и дори задържан за 24 часа, но пуснат без никакви обвинения заради липса на доказателства.

Ангелова оставя момиченце на 9 години полусираче. То наследило както активите, така и пасивите на майка си. Жената има потребителски кредит с остатък от 27 000 лв. Той имал застраховка, при която при смърт компанията погасява задължението в пълен размер.

Застрахователят поискал от бащата, който поел грижите за момичето, да ѝ открие сметка. Той го направил, но вместо да погаси задължението, компанията поискала експертиза дали Юлия е била трезва. Не е ясно каква е причината, тъй като жертвата е пешеходец и дали е употребила алкохол няма правни последици.

Детето засега е изплатило над 2000 лв. от кредита. Парите са наследство от влог на майка ѝ.

Експертизата трябва да е готова до месец. Семейството се надява тогава застрахователят да плати и върнатите от детето пари.


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
22
 
! Отговори
Тео преди 8 месеца
Какъв е извода - шоферчето, избягало, много добре знае кой е убил жената. Дори и да няма доказателства, могат да го осъдят за укриване на произшествие. А и в такъв случай не бива ли да плати застраховката на автомобила? Жената явно е имала и застраховка живот, но не знам какво отношение има дали е била след алкохолно опиянение или не. Както и да е. На убиеца, защото е такъв, му пожелавам цял живот да го гризе съвестта! Останалото - ако не се върне на него, най-вероятно негови близки ще страдат!
132
0
 
40
 
! Отговори
И кой е той? преди 8 месеца
Напишете името на застрахователя/Банката, да знаем кой/коя е... Защо никога не споменавате имената на компаниите?!?
131
3
 
5
 
! Отговори
Аз преди 8 месеца
Не ви омръзна да се хващате на всеки фейк! Не ви омръзна да ви пързалят от сутрин до вечер а вие да си чешете пръстите по клавиатурата и да кълнете и обиждате!Знаете ли как ви се смеят мисирките и се радват, че поне 80% от раята работи за тях? Най-големия проблем на ***, е че си мисли, че винаги е прав! Хора начетени се опитват да ви отворят очите, но на *** му е добре със затворени, само устата да му работи.Мърлячи безподобни!
130
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Застрахователите са кръвопиици с благоволението на държавата.
129
1
 
25
 
! Отговори
Кой е застрахователя преди 8 месеца
Пишете му името ! Всички са едни и същи - не плащат след настъпване на застр.събитие. Затова е няма смисъл от никакви застраховки. Само пари сабират гадовете...
128
0
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 8 месеца
СТРАХ -А?
127
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе, май някой трябва да намери айпито на този Сата НАТО. Може туй *** да е убиецът.
126
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Сата НАТОТакива като теб не трябва да са живи.По-зле сте от лешояди.
125
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Сата НАТОПий си хапчетата, просто, смръдливо, зло и злобно нищожество!
124
0
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 8 месеца
та кой е тоя БУХАЛКОВ "застраховател"?!.."Държавна тайна" ли е?
123
0
 
35
 
! Отговори
SHEFA преди 8 месеца
И КВО ИСКАТ ДА КАЖАТ ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ-ЧЕ КАТО ИМАМ ЗАЕМ НЕ ТРЯБВА ДА ПИЯ И ЕДНА БИРА ЛИ?-ТОВА НЕ Е НАСЛЕДСТВЕН ДЪЛГ АКО ИМА ПЪЛНА ЗАСТРАХОВКА-ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ НА ДЕТЕТО ОТ ДАТАТА НА ИНЦИДЕНТА.-ТЕЗИ СА НАГЛИ-ПРОБВАТ.-АКО МИНЕ.
122
0
 
23
 
! Отговори
Падаря преди 8 месеца
Тов ако беше станало в ЕС тия нямаше да имат лиценз вече.
121
2
 
31
 
! Отговори
ПроСоТо преди 8 месеца
два пъти прочетох статията,защото не повярвах на очите си!..-Първо:..-Уж благодарение на камерите,тоест ДОКУМЕНТИРАНО установили убиеца с автомобила,но го пуснали поради.."ЛИПСА НА ДОКАЗАТЕЛСТВА"?!?!..Второ:..-Що за ..що за...айде да не използвам точния израз,трябва да си,за да вмениш "наследствени задължения" на..ДЕВЕТГОДИШНО дете?!?!?!Имат ли договор с това ДЕТЕ,подписан от него,с който ДЕВЕТГОДИШНАТА да се задължава по някакъв начин пред тия ..КУУУУ ЧЕТА?!?!..Що за айдиотия?!..
120
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мениджъра на застрахователното дружество , който е взел това решение ще предава тази тежка карма на поколението и обичаните му хора жалко за тях.Ке е това застрахователно дружество да не се ползват "услугите" им.
119
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А би трябвало да не искат парите си обратно.ТАКА ПРАВИ ДОБРИЯ ЧОВЕК ! ТУК СТЕ ДА ДАВАТЕ ДА ПРАВИТЕ ДОБРО!
118
12
 
1
 
! Отговори
Има скрито-покрито! преди 8 месеца
Дори бедните туристи Лятото се пазарят за сметката на таксито.Тя е влязла ... пък после не и харесало ...
117
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До -117Не дрънкай тапо тии, аз не съм самотна майка на 9-годишно дете и мога да си позволя квот си искам. И между другото, всичко описано от тебе ми се е случвало, разбира се не системно.
116
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами ако това убийство е умишлено,този да я е следил и след като е слязла от таксито да я е убил?Как ще се разбере дали е инцидент или убийство? Мъртвата ще проговори ли? Или ако е договорка между двамата шофьори да бъде убита,например?
115
0
 
5
 
! Отговори
До Сата НАТО преди 8 месеца
Вероятно твоя милост е по-праведен и християни от папата, не пие, не пуши и по жени не ходи. Едва ли стъпя в кръчма, да не говорим за почивка на море или в чужбина. Само от работа вкъщи и обратното. А това да му се е изпразнил джоба откъде стотинки или да не му харесва сметката от брояча на таксито никак не може да му се случи. Такси не ползваш и пеш не ходиш. Слава и хвала теб живи светецо и праведнико!
114
22
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 8 месеца
Майка на момиче няма работа да виси сама по баровете и после да върти кавали на бакшишите. Не може безкрайно да се толерира идио тията в обществото. Съжалявам, че съм толкова старомоден...