"Тилт" и "Подслон" в конкурсната програма на СФФ

За първи път ще участват цели 2 български заглавия в Международния конкурс на фестивала
Обновена: 12 фев 2011 10:23 | 21 яну 2011 11:58,
1
"Тилт" и "Подслон" в конкурсната програма на СФФ
Снимка: tilt.bg

За първи път през 2011 година в Международния конкурс на София Филм Фест ще участват два български филма – „Подслон” на Драгомир Шолев и „Тилт” на Виктор Чучков-син.

Филмът “Подслон” по сценарий на Разван Радулеску, Мелиса де Рааф и Драгомир Шолев е представян като проект в рамките на „София Мийтингс” през 2007 г. и е пълнометражен дебют за Драгомир Шолев (който печели през 2005 г. наградата Jameson за късометражен филм с „Преди живота, след смъртта”).

Оператор на „Подслон” е Крум Родригес, продуцент – Росица Вълканова, музиката е на Васил Гюров, а в ролите ще видим Цветан Даскалов, Янина Кашева, Калоян Сирийски, Ирена Христоскова, Силвия Герина.

Във филма 12-годишният Радо, син на треньора по водна топка Стойчев, вече е почти пънкар.

Господин Стойчев не може да разбере защо, след като е бил добър баща, синът му е готов на всичко, за да избяга с „първите срещнати на улицата наркомани”.

Още по темата

След световната си премиера в секцията „Нови режисьори” в Сан Себастиан изпълнената с мрачен хумор драма ще заживее богат фестивален живот благодарение на факта, че представлява свежа трактовка на привидно изхабения жанр за объркани тийнейджъри и пропастта между поколенията.

Песимистичен, но не и депресиращ, филмът интелигентно разглежда проблеми с универсално звучене.

Копродукцията между България и Германия “ТИЛТ” е режисьорски дебют на Виктор Чучков-син, по сценария работят той и Борислав Чучков.

Зад камерата е Рали Ралчев, музиката е дело на Виктор Чучков, продуцент е Борислав Чучков.

Ролите във филма са поверени на Явор Бахаров, Радина Кърджилова, Ованес Торосян, Георги Стайков, Ивайло Драгиев, Александър Сано, Филип Аврамов.

В началото на 90-те години четирима приятели търсят начин да спечелят пари, за да отворят собствен бар, който ще се казва TILT. При случайна среща на Сташ (Явор Бахаров) и Беки (Радина Кърджилова) се стига до страстна любовна авантюра.

Внезапно бандата е заловена в нелегално разпространение на порнофилми. Бащата на Беки – действащ полковник, лично се заема със случая и ги заплашва със затвор.

Единственият начин да ги остави на мира е Сташ и Беки да спрат да се виждат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
4
 
! Отговори
Митака преди 13 години
Леле, толкова интересно звучат сюжетите и на двата филма - нямам търпение ...