От "Доза щастие" до "В един по-добър свят"

Предварителната програма на СФФ в Дом на киното
Обновена: 4 мар 2022 18:11 | 4 мар 2022 17:56, Петя Славова
1
От "Доза щастие" до "В един по-добър свят"
Снимка: София Филм Фест

Предварителната програма на 26-ия Международен София Филм Фест и темата за жените-режисьори в световното кино продължава с едино от най-гледаните български филми "Доза щастие" на Яна Титова.

Истинската история на журналистката Весела Тотева (в ролята е дъщеря й - Валентина Каролева) и нейната вълнуваща битка в търсене на личното щастие на фона на особената динамика на 90-те години. Разказ за живота на една жена, в който има от всичко - наркотици, падение, страх и избавление. Яна Титова ще представи лично филма си пред публиката на Дома на киното. Прожекцията е от 18.00 часа, като входът за ученици и студенти е свободен.

От 20.30. часа програмата продължава с филма на Сузане Биер "В един по-добър свят". Елиас и Кристиян се сближават бързо, но приятелството им е поставено на изпитание,  когато Кристиян въвлича Елиас в смъртноопасна игра на отмъщение. Родителите на двете момчета трябва да се опитат да им обяснят сложността на човешките емоции, болката и състраданието.

"В един по-добър свят" разглежда ограниченията, на които се натъкваме, когато се опитвамеда контролираме личния си живот и обществото, в което живеем. Филмът задава въпроса, дали "развитата" западна култура е правилният модел за един по-добър свят, или под повърхността ù се крият безпорядък и беззаконие. "Имунизирани ли сме срещу хаоса, или живеем в блажено неведение на ръба на анархията?" – споделя режисьорката на филма Сузане Биер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Тираджията преди 2 години
Те всички са на "доза щастие" .За туй сме на туй дередже