Софиянци пият вода за чудо и приказ

Питейната вода в София е с отлично качество и напълно отговаря на законовите изисквания
20 яну 2008 12:48,
11
Софиянци пият вода за чудо и приказ
Чешмяната вода в София отговаря на всички изисквания. Снимка: Dnes.bg

Питейната вода в София е с отлично качество и напълно отговаря на законовите изисквания. Това показват докладите на Столичната регионална инспекция за опазване и контрол на общественото здраве /СРИОКОЗ/ за 2007г., съобщиха от "Софийска вода" АД.

През миналата година от СРИОКОЗ са изследвани 1264 проби от 38 района на столицата. При проверката не са установени нарушения в качеството на водоснабдяването и не е имало случаи, в които се налага намесата на Министерство на здравеопазването или Националния център по опазване на общественото здраве.

Лабораторният изследователския комплекс (ЛИК) на "Софийска вода" АД също ежедневно контролира качествените показатели на водата. През два часа се обработват проби от входа и изхода на двете пречиствателни станции в Бистрица и Панчарево.

За да следи качеството на водата и на цялата територия на Столична община, през миналата година дружеството е взело около 1800 проби за анализ от 78 постоянни точки, като периодичността и местата са съобразени с гъстотата на населението, се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
mar4eto преди 16 години
едно не мога да разбера! - като не ви харесва какво правите в София!?много сте смешни всички от провинцията. страшен фолклор вкарвате :D. ако обичате, мили провинциалисти, оставете си селския манталитет на входа на София преди да влезете рано сутрин в понеделник! пийте си водата от кладенците и си стойте по селата.
9
0
 
0
 
! Отговори
ben gazara преди 16 години
ei seliaci ot sofeto:)))ia si otvorete 6iroko usti4kite i 6te vi dam da piete ot kura mi:)))))))))))))
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Много ми се иска да потече бира ама ... ех мечти, мечти!
7
0
 
0
 
! Отговори
Uchenik преди 16 години
Ако поне по единия кран течеще бира, рая щеше да е вече в столицата....
6
0
 
0
 
! Отговори
do nomer 3 преди 16 години
nomer tri,ti dobre li si???ot kude tova samo4uvstvie,v tazi sofia vsi4ko e mu6enni4estvo i izmama vodata vi sa6to,sigurno ima *** v neya!!v po-malkite gradove e po-4ista sas sigurnost,yasno li ti e?!!do sega nikoga ne mi e te4ala ot 4e6mata mi rujda,glupak takuv!to4no v sofia e mizeriata.az sam ot maluk,no 4ist i podreden grad.
5
0
 
0
 
! Отговори
. преди 16 години
Минете на пластмасови тръби и у вас и целият вход да си смени вертикалната. Това че у вас е ръждиво не значи че водата ви е виновна
4
0
 
0
 
! Отговори
desi преди 16 години
tiq ludi li sa? ot 4eshmata mi te4e gadna ryjdivo-jylta voda, ne stava za nishto osven za prane i za kypane...za piene zabravi! Kak ne gi e sram da pishat takiva lyji...
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Водата определено е много по-хубава от който и да е друг град в Бг, но преди да се пие трябва доста време да се оттече, иначе има вкус на ръжда.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Да е, затова, водата има уникално гаден вкус, и където бъде оставена да изсъхне, остава ръждиво петно
1
0
 
0
 
! Отговори
ufilek преди 16 години
Сега ако от чешмите ни тече вода "за чудо и приказ",явно тези които пишат това не са пили Софийска вода преди да бъде построен язовира.Тогава водата беше без да използвам метафора Жива.Ех мили детски спомени.