Бойко Борисов се опъна на президента. Отмени 3-ти март

Кметът забрани всички мероприятия на открито заради трагедията с влака, зарята и словото на президента остават под въпрос
3 мар 2008 10:18,
165
Бойко Борисов се опъна на президента. Отмени 3-ти март
Борисов забрани празненствата в София заради трагедията, Първанов празнува. Засега. Снимка: Булфото

Кметът на София Бойко Борисов издаде заповед за преустановяване на всички мероприятия на открито в столицата, свързани с отбелязването на празника. Причина за кметската заповед е трагедията във влака София-Кардам, съобщи Дарик радио.

Според кметската заповед не би трябвало да се проведе и официалната церемония със заря на площад "Народно събрание", където президентът Георги Първанов трябва да произнесе слово.

Според Борисов, не би трябвало да изчаква окончателното идентифициране на жертвите, за да се обяви траур.

Президентът Георги Първанов и премиерът Станишев обявиха в неделя, че изчакват да обявят официален траур, след като бъдат разпознати всички жертви в трагедията.

Кметът на София е очаквал държавните власти сами да отменят тържествата и да не се стига до налагане на забрана от негова страна.

Текстът на заповедта не се отнася до семейните тържества, отбелязвани на закрито.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
0
 
! Отговори
БЕЛИНАН преди 16 години
Както знаете в последния ден на февруари от високосната 2008 започва голямто еврейско празненство Пурим. То е в чест на убитият антисемит Аман след манипулациите на Мордохай. Празника се е отбелявал някога с кръв от гой и печено месо Какво се случи в България на 29-и. Какво прикрива и властта?Точно така, става сума за атентата в спалните вагони на бързия влак Кардам-София. След трагедията с Индиго и Лим, българите бяха манипулирани отново с поредните лъжи от Режима. Румен Глъвътъ още без да е направен точен анализ побърза да обяви, че няма умисъл и да обвини една счупена луминисцентна лампа за причината на пожара. Това хвърли в недоумение всеки, занимавал се с противопожарна безопасност и елементарна техника. Уважаемо Министерство на шадраваните, луминисцентни осветителни тела се използват задължително при работа в затворени пространства с повишена концентрация на огнеопасни газове като горивни резервоари. Причината е точно, че не могат да искрят и да загряват така, че да предизвикат пожар. Тази версия за пожара е напълно безсмислена, точно както и за запалената цигара. Пожарът е бил толкова внезапен и силен, че дори метала се е разтопил, което не може и да бъде изгасено с вода. Просто е друг клас пожар. Мястото за атентата е избрано също внимателно. Който се е возил в спален вагон знае, че шаферите имат лошия навик да заключват външните врати и междинните към останалия влак за да не ги безпокоят и да не влизат пътници от малките гари. Така че тези вагони се превърщат в своего рода кафез, от който може да се излезе само през прозорците. За съжаление те са малки за да може някоя възрастна жена да се измъкне.Самата запалителна смес най-вероятно е представлявала т.н. напалмова бомба, която рецепта може да се вземе без проблем от интернет и да се направи с подръчни материали. Оставена в един голям сак - и пожарът е готов и по-лошото, че не може да се загаси. Подобни "специалисти" от малцинствен произход предизвикваха цяло лято по подобен начин пожари в българските гори. Георги може да обясни как точно го правеха.А кои бяха влаковите терористи от гара Буново е излишно да споменаваме. Имат си паметник дори, а един от тях е спонсор и на президента Гоце.Институцията към МВР пък, чието дело е да разследва и обезврежда терористични актове се казва ДОТИ. Новият и шеф е добре познатия ни бивш директор на МВР Пазарджик Жоро Стоицев. Известен като човека, прикрил *** сводници, зверски убили сестри Белнейски, както и като добър приятел по чашка на Пикаещия. Така кръгът се затваря. Че извършителите са същите жп специалисти , предизвикали няколкото жп катастрофи през 80-те е много верояно. СЛед като ДПС и *** Метко (Аамед) взеха власта, спряха и жп катастрофите (имаше и необявени като тази на експреса Янтра). Така до наши дни, когато българите почнаха да си надигат пак главите. До деня на Пурим.Какви могат да бъдат мотивите? Тогава бяха ясни - да дестабилизират България. Сега са малко по различни. Всички българи да се почустват зле
163
0
 
0
 
! Отговори
Маймунчо преди 16 години
не е единственият - и Екатерина Михайлова също ...
162
0
 
0
 
! Отговори
Анелия преди 16 години
Бойко Борисов е единственият мъж сред българските политици!
161
0
 
0
 
! Отговори
Yana преди 16 години
ТОЗИ ДЕН МИ НАПОМНЯ. . . . . . . . . . . . . . ...От: ПОМНЕЩ.............. ПЪРВОМАИСКАТА МАНИФЕСТАЦИЯ , КОГАТО БКП ЗА ДА УГОДИ НА МОСКВА СКРИ ОТ ХОРАТА ЗА ИЗТИЧАНЕТО НА ЧЕРНОБИЛСКА РАДИАЦИЯ И ИЗКАРА ХОРАТА НА МАНИФЕСТАЦИЯ ! И ДО ДЕН ДНЕШЕН КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ЛЕШОЯДИ НЕ СА СЕ ИЗВИНИЛИ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ЗА НАЦИОНАЛНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО , КОЕТО ПОДОБНО ИСТОРИЯТА НЕ ПОМНИ ! ЖАН ВИДЕНОВ ПЪК СИ ИГРА ХОРО , КОГАТО МАЙКИТЕ ОПЛАКВАХА 14 -ТЕ ЗАГИНАЛИ ПРИ НЕЛЕПА КАТАСТРОФА НА ОКОЛОВРЪСТЕН ПАТ ! ТОВА ХОРО ОСТАНА В ИСТОРИЯТА КАТО ЗЛОКОБНОТО ВИДЕНОВО ХОРО ! А ЗА ДА ИЗЛЕТИ САМОЛЕТА НА ТОДОР ЖИВКОВ ОТКЛОНИХА ДРУГ И ТОЙ КАТАСТРОФИРА С ДЕСЕТКИ ДЕЦА НА БОРДА ВРЪЩАЩИ СЕ ОТ ТУРНЕ ! А СНОЩИ И ДНЕС ДЪРЖАВНИЦИТЕ ОТ ПРЕИМЕНУВАНАТА БСП ЗА ДА ВТЪЛПЯТ НА ХОРАТА БРАТСКАТА РУСКА ,,ОСВОБОДИТЕЛНА ""РОЛЯ СЕ ИЗГАВРИХА С НЕЩАСТИЕТО НА БЛИЗКИТЕ НА 8 -ТЕ ЗАГИНАЛИ ПРИ ПОЖАРА ВЪВ ВЛАКА СОФИЯ - КАРДАМ ! УМИРАТ НЕЛЕПО ТОЛКОВА МЛАДИ ХОРА , А НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ ИМ ПУКА ! ТЪРЖЕСТВА , БАЙРАЦИ , КЬОРСОФРИ В БОЯНА , САМО ВИДЕНОВОТО ХОРО ИМ ЛИПСВА ! БЕЗОЧИЕ И БЕЗДУШИЕ ДУШИ ЗАСЛЕПЕЛИТЕ УПРАВНИЦИ ! ПЪЛНА НАЦИОНАЛНА ТРАГЕДИЯ Е ФАКТА , ЧЕ СМЕ ГИ ДОПУСНАЛИ ДО ТАЗИ ИМ НИЗОСТ ! МОЙТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА БЛИЗКИТЕ И ОПЕЧЕЛЕНИТЕ !Подкрепям напълно!
160
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 16 години
все по ми е жално за *** и батбойкоборисовчетата тук във форума.самите те вече виждат, че това дет ръсят непрекъснато са простотии, ама продължават, просто вече нищо друго не им остава освен злоба срещу президента....продължавам обаче нещо да не разбирам и моля седерастчетата и батбойкоборисовчетата да ми отговорят. откъде накъде пожарникарчето ще е институцията в държавата, която ще казва КОИ жертви да уважаваме и кои жертви - не?
159
0
 
0
 
! Отговори
Балабанов преди 16 години
Гоце е безлична фризирана и лакирана турска *** - ИЗКАЗВАМ НАЙ-ИСКРЕНИ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА БЛИЗКИТЕ НА НЕЛЕПО ЗАГИНАЛИТЕ - тяхната едниствена вина беше, че са се родили в скапаната, разградена и потурчена държава БЪЛГРАИЯ - МИР НА ПРАХА ИМ !
158
0
 
0
 
! Отговори
ИБРИВИГО преди 16 години
Гоце Путьов отново се показа като пълна шушумига - това е НАЦИОНАЛНА ТРАГЕДИЯ и тържествата трябва да бъдат отменени. Освен това трябва да има и дъжд от оставки - Иначе от изявленията на турския ви президент, не се разбра от какво точно се е освободила България, само от абстрактното присъствие или от ТУРСКОТО РОБСТВО И КЛАНЕ - внуците на тези башибозуци, пък сега се хилят самодоволно от Парламентарната трибуна и продължават да се гаврят с българския народ, който пък между другото май си заслужава тежката участ, щом си трае и допуска това да се случва
157
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
БОЙКО БОРИСОВ Е ПЪЛЕН КАВАЛ И ПАК СИ ПРАВИ ЕФТИН "PR". АМАН ОТ ТАКИВА ***.Това, което се е случило наистина е трагедия, но не преигравайте все пак. Защо си мислите, че загиналите по този начин са по различни от загиналите в автомобилнен, морски или въздушен инцидент. Колкото и да не ни се иска, това е действителността - случват се такива неща. И престанете за всичко да плюете по държавата, че нищо не прави, а се замислете дали Вие правите достатъчно. Държавата не Ви е виновна за всички неволи. Управниците, които ни управляват сме ги избрали също ние или ако не сте гласували сте подпомогнали да бъдат по лесно избрани. Това е трагедия - да, влаковете са стари - пак да. Но неможе изведнъж да се поднови цялата държава. Би трябвало да стане заедно с манталитета на народа ни. Престанете вече с това плюене, че ми омръзна да слушам по телевизия, радио, вестници и интернет как, какво и защо се било случило. Оставете хората, които се занимават със следствие да си свършат работата и да кажат от какво е причината. Едва тогава съдете. !!!
156
0
 
0
 
! Отговори
захариев преди 16 години
Бойко се държи достойно като политик и българин ! Господ здраве да му дава !
155
0
 
0
 
! Отговори
ВУЧКОВ преди 16 години
БОЙКО БОРИСОВ СЕ ДЪРЖИ КАТО ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН И Е СЪПРИЧАСТЕН КЪМ ТРАГЕДИЯТА СПОЛЕТЯЛА БЪЛГАРИЯ !
154
0
 
0
 
! Отговори
ПОМНЕЩ преди 16 години
.............. ПЪРВОМАИСКАТА МАНИФЕСТАЦИЯ , КОГАТО БКП ЗА ДА УГОДИ НА МОСКВА СКРИ ОТ ХОРАТА ЗА ИЗТИЧАНЕТО НА ЧЕРНОБИЛСКА РАДИАЦИЯ И ИЗКАРА ХОРАТА НА МАНИФЕСТАЦИЯ ! И ДО ДЕН ДНЕШЕН КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ЛЕШОЯДИ НЕ СА СЕ ИЗВИНИЛИ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ЗА НАЦИОНАЛНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО , КОЕТО ПОДОБНО ИСТОРИЯТА НЕ ПОМНИ ! ЖАН ВИДЕНОВ ПЪК СИ ИГРА ХОРО , КОГАТО МАЙКИТЕ ОПЛАКВАХА 14 -ТЕ ЗАГИНАЛИ ПРИ НЕЛЕПА КАТАСТРОФА НА ОКОЛОВРЪСТЕН ПАТ ! ТОВА ХОРО ОСТАНА В ИСТОРИЯТА КАТО ЗЛОКОБНОТО ВИДЕНОВО ХОРО ! А ЗА ДА ИЗЛЕТИ САМОЛЕТА НА ТОДОР ЖИВКОВ ОТКЛОНИХА ДРУГ И ТОЙ КАТАСТРОФИРА С ДЕСЕТКИ ДЕЦА НА БОРДА ВРЪЩАЩИ СЕ ОТ ТУРНЕ ! А СНОЩИ И ДНЕС ДЪРЖАВНИЦИТЕ ОТ ПРЕИМЕНУВАНАТА БСП ЗА ДА ВТЪЛПЯТ НА ХОРАТА БРАТСКАТА РУСКА ,,ОСВОБОДИТЕЛНА ""РОЛЯ СЕ ИЗГАВРИХА С НЕЩАСТИЕТО НА БЛИЗКИТЕ НА 8 -ТЕ ЗАГИНАЛИ ПРИ ПОЖАРА ВЪВ ВЛАКА СОФИЯ - КАРДАМ ! УМИРАТ НЕЛЕПО ТОЛКОВА МЛАДИ ХОРА , А НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ ИМ ПУКА ! ТЪРЖЕСТВА , БАЙРАЦИ , КЬОРСОФРИ В БОЯНА , САМО ВИДЕНОВОТО ХОРО ИМ ЛИПСВА ! БЕЗОЧИЕ И БЕЗДУШИЕ ДУШИ ЗАСЛЕПЕЛИТЕ УПРАВНИЦИ ! ПЪЛНА НАЦИОНАЛНА ТРАГЕДИЯ Е ФАКТА , ЧЕ СМЕ ГИ ДОПУСНАЛИ ДО ТАЗИ ИМ НИЗОСТ ! МОЙТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА БЛИЗКИТЕ И ОПЕЧЕЛЕНИТЕ !
153
0
 
0
 
! Отговори
ДОЙЧИНОВ преди 16 години
ДЪРЖАВНИЦИТЕ ОТНОВО СЕ ИЗГАВРИХА С НЕЩАСТИЕТО НА ХОРАТА ! ИМА ГОСПОД НЕЩАСТНИЦИ И ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА И ТО ТУПКАНО !
152
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
хахаха, бе много взе да си позволява пожарникарчето бе, той Бойко сигурно иска и да отмени България, вече му се иска да управлява страната от канцеларията на Московска, ама няма да му мине номера. Първанов и Станишев няма да слушат малоумния кмет на София, те си знаят работата, а 3 март си е национален празник, това няма нищо общо с ЖП катастрофата. Няма ли кой да отърве България от тоя Бойко? *** и ***.
151
0
 
0
 
! Отговори
заинтересован преди 16 години
май ББ се оказва турчин или най-малкото е *** на ДПС!
150
0
 
0
 
! Отговори
t34 преди 16 години
Бойко *** нещастен.
149
0
 
0
 
! Отговори
Wesko преди 16 години
izdirvam, speshno Vishni4ka
148
0
 
0
 
! Отговори
Nikolay преди 16 години
Pozdravi na vsi4ki Bylgari po slychai 3 mart, ot Angliq. Smyrt za tyrskata ***.Dokoga shte tyrpim nekadyrnici da ni ypravlqvat?
147
0
 
0
 
! Отговори
mitaka преди 16 години
4estit praznik na vsi4ki bulgari. pozdravi ot dujdovna anglia
146
0
 
0
 
! Отговори
Пламен преди 16 години
Предлагам 3-ти март да се отмени и на негово място да бъде почетенна датата на създаване на sik,вис и други знайни незнайни мутрафонски организации борци<тук има двоен смисъл>за създаването на новата БЕЗСКРУПОЛНА Б-Я.Които в името на парите и власта дадоха свидни жертви пълнещи страниците на жълтите вестници и нашият народец вместо да тачи и чете нашите възрожденци почита бойкоборисовщината като начин на успех и подражание нисък коефициент на интелигентност и огромна доза на АРОГАНТНОСТ това е начинът за преуспяване в нашата мила родина?!....
145
0
 
0
 
! Отговори
s преди 16 години
Тоя вече направо се замая