Бойко натирва провинциалистите

Архитект тръби, че след време София ще бори задръстванията с 5 подземни и 20 надземни паркинга
3 апр 2008 11:49,
173
Бойко натирва провинциалистите
Снимка: БГНЕС

В София предстои строителството на пет подземни паркинга с общо 4 хил. места за автомобили. Това каза главният архитект на столицата Петър Диков по време на работна закуска с членове на Българо-американската търговска камара.

Два от паркингите ще са в близост до метростанции (до Шератон и под пл. „Княз Александър I), а другите ще се намират в района на пл. „Възраждане“ и в района на „Цар Борис III“.

Освен това предстои строителството на още 20 малки паркинга, предимно в кварталите на София.

Първите процедури за строителството на подземните паркинги се предвижда да стартират до месец.

Скоро предстои и старт на втора процедура за строителството на втората линия на метрото, като горната граница на заплащането ще бъде най-ниската оферта от предишния конкурс.

„Държавата не дава инструмент на общината за ограничаване на идването в столицата на хора от провинцията“, каза от своя страна кметът на София Бойко Борисов, което по думите му е една от причините за задръстванията от автомобили в града и за недостатъчното детски градини.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
наистина ако не беше всичко съсредоточено в столицата,надали щеше да има толкова хора в София.А за "софиянци" е по- добре да има провинциалисти ,за да лапат големите наеми
31
0
 
1
 
! Отговори
друг пловдивчанин преди 16 години
Бизнесът в София е основно преразпределяне и ***. Ако спрат доставките от страната, в столицата биха останали само камъни. Ако спрат свежите пари от данъци, бизнесът с преразпределянето съвсем би западнал и би останал само ***. Много доходен бизнес, признавам. Никога не може да западне в столицата, дори да си тръгнат всички провинциалисти.
30
0
 
1
 
! Отговори
Evala na N19 преди 16 години
Ami tochno taka si e kakto go e kazal N19. Az sam ot Plovdiv (spored sofianci-dalbokata provinciq) i mi se nalaga da sam v Sofia, zashtoto tova, koeto ucha go ima samo v tukashnite universiteti. Tova e 1to. 2ro - za nai-malkoto na hora ot drugi gradove im se nalaga da patuvat do Sofia po nai-razlichni institucii i t.n, vmesto da se napravi taka che tezi institucii da rabotqt realno i v drugi po-golemi gradove. I 3to: hich ne mi se izspivaite sega da razpravqte che vsichki ste 2ro, 3to, 4to pokolenie sofianci, zashtoto mnogo dobre znam che tva e edin nishtojen % ot horata v Sofia. Za sravnenie, rabotq vav firma, v koqto nqma poveche ot 10% sofianci. A shto se otnasq do men, shtom si zavarsha obrazovanieto si se vrashtam v Plovdiv s nai-golqmo odovolstvie!!!
29
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 16 години
Софийското гражданство дори и да се върне нищо няма да се промени. Ще се регистрират всички и толкова. Ако се изнесат всички които не са от столицата в нея няма да остане почти никой. Спрете с това разделение . Всички сме хора и се борим за едно и също нещо - оцеляване.
28
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
не става които иска нека ходи в провинцията да слугува на самозабравилите се местни 4орбаджии за 200лв. оставаме си в софия
27
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Адски ми звучи като коментарите и внушенията, които се налагат на западноевропейците - имало криза заради гастарбайтерите...(а не защото си изнесоха маса производства в значително по-евтини държави, и СЪКРАТИХА милиони през последните 5 години!!! б.а.) С други думи най-лесното е да си измием ръцете, и да го припишем на най-слабия, и на този който не може да се защити...срам ме е , че Бойко ми беше симпатичен преди време...
26
0
 
1
 
! Отговори
пипи преди 16 години
Абе Боби,като си толкова умен защо не си седиш в дълбоката провинция ,пък да те видя колко повече пари ще изкарваш, ами всички като тебе идват в София да се реализират и след две години живот в столицата казват ,че са "Софиянци".Аман от такива като тебе.Ходете си на село там да се правите на богаташчета.
25
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
откога чакам да върнат софийското гражданство, че фирмите да се разнесат по другите градове и да се махна от тоя миризлив град, пълен със софийски ***... Тогава София ще се превърне в една кръгла НУЛА, защото софиянци не са достатъчно образовани и умни, че да я поддържат.
24
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Шимпанзето Бойко Борисов с поредните си маймунски номера! Циркаджия и национален клоун е Бойко! :)
23
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
То добре че дойдоха малко от провинцията, София да се разрасне и Банкя да стане квартал на София, че Бойко да стане гражданче! хаха ***!!
22
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Bat Boiko po princip e selska mutra i az za nego ne sum glasuval. NO ako toi uspee da ograni4i potoka ot selqndurite, koito se razhojdat na ekskurzii do "Mall of Sofia" (primerno) Az 6te mu buda blagodaren i vinagi za nego 6te glasuvam! Vun selqn6tinata, prostotiqta i 4algata ot Sofia.
21
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Бойко все едно е роден в центъра на София :)))Общината нищо не прави за оптимизирането на трафика. За това не трябват пари! Докога ще бездействат? Партията ГЕРБ ли е важна или столицата? - Въпрос към Бойко Борисов!
20
0
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 16 години
Като не ти изнася, защо не се изнесеш ти на село бе? Да не мислиш, че на мен ми е много добре в противната София? Ама не се оплаквам, нали!
19
0
 
1
 
! Отговори
xyz преди 16 години
Абсолютно съм съгласна!!!!! Спрете да блъскате в София всички държавни учреждения и централи на фирми. Ясно е, че ако всичко е локализирано на едно място ще има по-лесен контрол на средствата и ще се краде по-яко. Ако всичко е в София всички пари ще идват там и от голяма сума се краде по-лесно без да се забелязва много. Не предвидиха обаче, че хората ще се струпат там, където има работа!!!! Затова уважаеми дами и господа и най-вече Борисов да се сърди на "умните" управляващи глави. Такова нещо никъде по светa няма. Даже в много страни държавните учреждения са в няколко по-големи града, за да не се струпва работна ръка само в един град!!!!! Ама това нямаше кой да го помисли като затвориха всичко в провинцията и ламнаха всичко да е в столицата, за да го контролират по-добре!!!!!Акъл му се вика на това!!!!!
18
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
И Бате Бойко е много зле, ако са му необходими инструменти за ограничаване на свободното движение на хора стоки и капитали. Това е държава членка на ЕС където първо мнилой не редно да те ограничава в свободата ти да живееш свободно и където поискаш.Да София е наистина препълнена но вината не е в провинциалистите а в това ,че всеки един от кметовете планира от ден до пладне. Или направо няма план и няма стратегия а само и единствен цел как да избута мандата.
17
0
 
1
 
! Отговори
cucara4a преди 16 години
Evala, bat' Boyko, samo taka - provansa v Mangaliq i 4algariq. Selqndurite, mar6 ot Sofia vyn!!!
16
0
 
1
 
! Отговори
provincialist преди 16 години
"Когато София беше едно кално село, Русе беше европейски град"-ИречекДа сте живи и здрави с такъв кмет, софиянци!
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Всички партии се регистрират в СГСЛукОйл Нефтохим е регистриран в СофияКроношпан е регистриран в СофияПристанищна администрация е в София ?!?!?Няма такава централизирана държава в Европа. И БББ да не приказва, че иска да спре притока на хора към София, ами да се замисли като стане прайм министър, ще разтури малко администрацията към "провинцията" или напротив - ще продължи политиката на концентриране на власт.
14
0
 
1
 
! Отговори
софиянец/човек преди 16 години
От една страна и на мен не ми е приятно, че цялата провинция се изсипа в София. Животът в града се влоши ужасно, то и преди си имаше простаци, но сега се утроиха и учетвориха. От друга страна обаче, хората не са виновни, че могат да оцеляват само в столицата и че в по-голямата част от провинцията не остана и троха хляб. На тяхно място и аз щях да дойда, естествено че нямаше да си стоя и да умирам от глад. Вината е на правителството, че се занимава с глупости вместо да мисли как да се развива страната, на парламента, че си бъркат в носа вместо да усъвършенстват законодателството и не на последно място, на бойко борисов, който са го сложили за кмет да разрешава всички проблеми на столицата, а не да се жалва по вестниците.
13
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
София ще бъде един прекрасен град без Бойко Борисов! Целият свят ще се радва и добрува, когато този ***-полушимпанзе прекрати съществуването си! Чакам с нетърпение и дай Боже да е час по-скоро!!