От днес Жеваго снабдява Кремиковци

На 10 срещу 11 юли се подписа споразумение между Кремиковци и Ворскла Стийл България
11 юли 2008 09:20,
102
От днес Жеваго снабдява Кремиковци
Снимка: БГНЕС

От днес фирмата "Ворскла Стийл България" на украинския бизнесмен и депутат Константин Жеваго трябва да започне снабдяването на "Кремиковци”АД със суровини за производство.

Това предвижда подписаното малко преди полунощ на 10 срещу 11 юли споразумение между "Кремиковци" и "Ворскла Стийл България".

Споразумението бе обявено пред протестиращите работници от синдикалните лидери. Те съобщиха, че подписите под документа са на изпълнителния директор на „Кремиковци” АД Джаганатан Гуантупали и пълномощниците на Константин Жеваго.

Това накара останалите до полунощ около 500 работници от комбината, които над 10 часа бяха блокирали административната сграда на "Кремиковци", да вдигнат блокадата.

Тя целеше да спре заминаването на ръководството на комбината и да го накара да подпише споразумението с Жеваго.

Малко след вдигането на блокадата, по странични пътища около "Кремиковци" се движеха автомобили с угасени фарове. Подписаният в края на деня вчера документ носи дата 11 юли.

Предвижда се "Ворскла Стийл България" да осигури доставка на суровини за работата на "Кремиковци" и да поеме задълженията към НЕК, "Булгаргаз", БДЖ. От днес трябва да започне изплащане на заплатите за май и юни в предприятието.

Говорителят на "Ворскла Стийл България" Виктор Еманюк изтъкна за БГНЕС, че компанията на Константин Жеваго има готовност веднага да започне доставката на суровини за „Кремиковци“ , защото тези суровини „стоят по българските пристанища“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А бе вие чувате ли се какво говорите! Работниците имали право да "нареждат"!! И как ще стане тая работа, в моята фирма подчинените ми да ми нареждат какви сделки да сключвам???? Според конституцията паботниците имат право на СТАЧКА. А на който не му харесва е свободен да напусне. Щото ако работниците ми нареждат какво да правя ми мирише на национализация.Егати кретенизма......
40
0
 
0
 
! Отговори
МАХНО преди 15 години
34 ?? АЛБАНЕЦ МОЖЕ ДА СИ ТИ МЕН НЕМЕ МАНИСАЙТЕ ВОБЩЕ С НЯКАКВО СИ ГРАЖДАНСТВОНА СТРАНА ОТ БАЛКАНИТЕ?АЗ СЪМ КАЗАЛ КОЙ СЪМ ОТКЪДЕ СЪМ ПОВЕЧЕ ТОЧКА ЗА МЕН? ТОВА КОЕТО ПИШЕШ СИЕ ЖАЛКО <БЬЛГАРИТЕ, ТЕ СА ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА И ПРОСТО ИЗЧАКВАТ ВЛАСТОИМАЩИТЕ ДА СЕ НАЖИВЕЯТ, ТА НАКРАЯ ДА СЕ СЕТЯТ ЗА КАКВО ИДВА ПРИКАЗКА. ХА....ХА...>.ТУК ПРАВИТЕ ГОЛЯМА ГРЕШКА ЧЕ САМИ СЕ НАДЪХВАТЕ ЧЕ СТЕ ВЕЛИК НАРОД ? ЧАКАЛИ БИЛИ ?? КАКВО ЧАКАТЕ ДА ПАДНЕ НЕБЕТО ЛИ ? НАЛИ ЗНАЕШ КОЙ ВСЕ ЧАКА И СИ НАМИРА ПРЕЧИНА ? СТРАХЛИВЕЦА. И МНОГО СТЕ МИ СМЕШНИ С ТОЗИ ПСЕВДОПАТРИОТИЗЪМ НЯМАЛИ СТЕ ЕДНО ПЛЕНЕНО ЗНАМЕ ? ЩО СА НАДЪХВАТЕ ? КОЙ СУМТЯ 500 ГОДИНКИ ПОД ТУРСКО ? НА ТЯХ ДЪРЖАВАТА ИМ ЗЕХА ТЕ СЕ ПЕРЧАТ ЧЕ НЯМАЛИ ЗНАМЕ ПЛЕНЕНО?? СМЕШНИЦИ НЕСИ ЗНАЕТЕ ИСТОРИЯТА ? НИКОЙ НЕВИ СМЯТА ЗА НАРОД КАМО ЛИ ЗА ВАШЕ ЗНАМЕ ДА СЕ НАДЪХВА ЧЕ Е ПЛЕНИЛ. НАЛИ 300 ГОДИНИ ВИЗАНТИЙЦИ СА ВИ Е...АВАЛИ? ПОСЛЕ 500Г *** ? Я ГИ СЪБЕРИ ? 800ГОДИНКИ СТЕ БИЛИ ЛАКЕИ И СЕ НАРИЧАТЕ НАЦИЯ И НАРОД? 60ГОДИНКИ КОМУНИЗЪМ ЗА ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪКА И ЕТО ВИ И РЕЗУЛТАТА ...НЕГРАМОТЕН НАРОД СМАЧКАН УНИЖЕН МОЖЕЩ ДА СЕ ПЛЮМЧЕ САМО ПО ФОРУМИТЕ. ТЕ ТОВА СТЕ ВИЕ СМАХНАТ НАРОД СМАХНАТА РАБОТА ОЦЕЛЯВАЙТЕ ВИЕ А НОРМАЛНИТЕ НАРОДИ ДА СИ ЖИВЕЯТ
39
0
 
0
 
! Отговори
Вуйчо УЙЧО преди 15 години
произнася се ЖЕВАГО, Живаго е на РУСКИ, а все пак УКРАИНЦИТЕ са отделна нация от руснаците и имат собствен език
38
0
 
0
 
! Отговори
КОРТЕС-2 преди 15 години
не разбирам само дебелия намек на авторите на статията за ДВИЖЕЩЕТЕ СЕ ПО СТРАНИЧНИТЕ ПЪТИЩА ОКОЛО КРЕМИКОВЦИ АВТОМОБИЛИ С УГАСЕНИ ФАРОВЕ, какво би трябвало да означава това според вас, господа - или отново световната конспирация ... ЖАЛКИ СТЕ, платени ПРАВИТЕЛСТВЕНИ МЕКЕРЕТА - КРЕМИКОВЦИ ще ви надживее, защото ЖЕВАГО не е някакъв *** индиец и няма въобще да се церемони с вас, всъщност вие си го знаете, и затов плюете - такъв е животът - НА ВСЯКО ЛАПАНЕ рано или късно идва края - ЗА ВСА СТОИЗ КРАЙ ДОЙДЕ !!!
37
0
 
0
 
! Отговори
ttt преди 15 години
Името на този украински милиардер не е ли Константин ЖИваго ???
36
0
 
0
 
! Отговори
Бачо преди 15 години
Само за ст6атистиката- Арселор-Митал със собственик Лакшми Митал и заводи из целия ЕС, Глобал Стийл- собственик Прамод Митал, основна дейност- купува заводи, довежда ги до несъстоятелност и ги продава на Арселор-Митал. Само луд човек може да влезе в едно дружество с български политици. Времето ще покаже, а после ще чакате и да започне да лекува, но първо нека видим инвестициите на този гениален борсов играч. На приказки бяха 800 млн. долара, да не станат като 800-те дни.
35
0
 
0
 
! Отговори
АЛБЕНЕЗЕ от ТИРАНТАН преди 15 години
МАХНО си е много точен, а на мен ти ми намирисваш на ШЧИПИТАРИН - ха-ха-ха
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
MAXNO, ТИ СИ НЯКАКЬВ СИ ЖАЛЬК АЛБАНЕЦ. НЕ СЕ РАДВАЙТЕ МНОГО ЗА КОСОВО, ЗАЩОТО ПОБЕДАТА ВИ ЩЕ Е КРАТКОТРАЙНА,БЕЗ ДАЖЕ ДА ВЛЕЗЕ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ.А КОЛКОТО ДО БЬЛГАРИТЕ, ТЕ СА ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА И ПРОСТО ИЗЧАКВАТ ВЛАСТОИМАЩИТЕ ДА СЕ НАЖИВЕЯТ, ТА НАКРАЯ ДА СЕ СЕТЯТ ЗА КАКВО ИДВА ПРИКАЗКА. ХА....ХА....
33
0
 
0
 
! Отговори
Сова Харис преди 15 години
хихихихихихи браво молодец
32
0
 
0
 
! Отговори
бързоходец преди 15 години
аз пък си пия алкохол и ходя пеша
31
0
 
0
 
! Отговори
Сова Харис преди 15 години
Бликат много китайски мъдрости в твоята глава ,,явно си мъдър ))))),,В нашата страна поне 3 милиона пият само вода ,поради това че даже нямат пари за билет в градския транспорт,,,,за съжаление.
30
0
 
0
 
! Отговори
ma6a преди 15 години
БРАВО КРЕМИКОВЦИ!ИЗМИХТЕ ОЧИТЕ НА БЪЛГАРИЯ1ДАНО ПОВЕЧЕ ПРЕДПРИЯТИЯ ВЗЕМАТ ПРИМЕР КАК ДА БЪДЕМ СОЛИДАРНИ И ДА ПОКАЖЕМ ЧЕ ДУМАТА НИ ВАЖИ!!ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
29
0
 
0
 
! Отговори
nekoisi преди 15 години
Не се караме. Може да спорим, но поне аз не се карам на никого.. все още ;)А за г-н Шмолник... едва ли му е розов света сега като е отстранен от съдийството. Алкохола дава кратка утеха и много страдание според мен. Може да се каже, че покрай другите... съвсем съм намразил алкохола. Трудно ще ме накараш и една глътка да изпия. Друго си е водата - извор на живот. :)Аз поне преди да направя нещо търся смисъла...
28
0
 
0
 
! Отговори
Сова Харис преди 15 години
Mитал и брадарс са богати за сметка на половин милиард население от бедняци в Индия ---и естествено такива *** живеят най добре в в бананови републики с силно развита корумпирана среда ,,ами как няма да избере България а и много му дреме за някакво си измислено футболно отборче.
27
0
 
0
 
! Отговори
Бачо преди 15 години
Сами си го избраха и за наказание си го получиха, ха-ха-ха! На 18 станал милиардер от борсови операции- тия на старата ми капа ги разправяй. Но се прекараха сами, при това изненадващо. Я, като сте такива философи работещи тук и там, влезте в Google и вижте какво ще научите за Аселор- Митал, пък после се чудете що ни е*** западняците и защо не инвестирали стабилни фирми в България?Жалко само за ЦСКА.
26
0
 
0
 
! Отговори
Сова Харис преди 15 години
Oх стига сте се карали ,,ами отидете и шмолнете няколко буркана ,както го е направил футболния рефер г. Шмолник и ще ви стане по розов света .
25
0
 
0
 
! Отговори
...... преди 15 години
tova sporazumenie e mnogo naglaseno...ne6to mai vsi4ko e po ne4iiii scenariiii
24
0
 
0
 
! Отговори
nekoisi преди 15 години
Как няма да ми писне от теб, поне да избираше темите, в които да пишеш... аз досега не съм видял една тема без твоето присъствие там и без да говориш едни и същи неща :) Иначе от политиците и политиката ми е писнало много преди теб... до 8-ми клас гледах поне по 2 емисии новини и се интересувах какво става, обаче оттогава насам просто ми писна да гледам само простотии и глупости дето се случват и нищо хубаво! Ама абсолютно нищо! Едни и същи новини... убили някого някъде... качили цените на едикое си... някаква катастрофа била станала... е един момент дори и да ти пука, като вземат всичките тези неща да се повтарят, те почват да се превръщат просто в един вид статистика. Вече не им обръщаш внимание, все едно нищо не се случва... и така полека си заминава и малкото човешко останало в теб. Иначе аз нямам нищо общо нито с Кремиковци, нито със София... от Варна съм, обаче супер много ме дразни несправедливостта и когато даден човек се труди и дава от себе си, а не получава абсолютно нищо в замяна и го карат да мизерства! Другото е, че съм само на 21г. и вероятно ми липсва доста опит, така че предпочитам да не избързвам с действията и решенията си, а да ги премисля по-добре преди това. Признавам си, че доскоро бях доста страхлив, обаче вече взе да не ми пука и ако някой ми допре пистолет в челото, просто ще му се изсмея :) Така че въпрос на време е съвсем да ми кипне, но на мен ми се иска наистина да променя нещо, а не просто да ходя да викам сам пред парламента и да ме закопчаят :) Като измисля как точно да променя нещата, се надявам да успея да го направя! Но все пак не е лесно като почти всичките ти връстници мислят само за простотии... баси статистиката, на първо място по употреба на алкохол сред младежите и последно по физическа активност. Защо са го допуснали това политиците според теб? За да няма кой да им попречи да правят каквото си искат... като са задоволени основните нужди - секс, ядинье и пиини... друго не им трябва на хората май......... абе и аз съм ядосан, обаче не знам какво ме топли тази работа! И да викам по форумите нищо няма да се промени....
23
0
 
0
 
! Отговори
Антошек преди 15 години
евала, МАХНО - много си прав, ама не мислиш ли все пак че работниците в КРЕМИКОВЦИ вчера показаха, че човек в БГ може да бъде и нещо различно от ***
22
0
 
0
 
! Отговори
Сова Харис преди 15 години
Махно а за мен нещо ще добавиш ли ------моля. Обичам критиките ,,това ми дава възможност да се актуализирам