Ремонтират „Сливница“, променят маршрути

Затварянето на ключовия булевард на София променя маршрутите на градския транспорт
26 юли 2008 11:22,
9
Ремонтират „Сливница“, променят маршрути
Ремонтът на "Сливница" започна. Снимка: БГНЕС

Промени в организацията на движение на превозните средства и маршрутите на градския транспорт се въвеждат във връзка с основния ремонт на част от бул. "Сливница" и част от бул. "Ген. Данаил Николаев", съобщи пресцентърът на Столичната община.

Ремонтите започват тази събота, 26 юни, от 8.00 часа.

Ще бъде ремонтиран бул. "Сливница" - между пл. "Сточна гара" и ул. "Опълченска".

От 8.00 часа на 26 юли до 13 август се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по северното платно на бул. "Сливница" - между пл. "Сточна гара" и ул. "Опълченска", като движението ще се извършва двупосочно в южното пътно платно на булеварда.

От 14 август до 31 август се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по южното платно на бул. "Сливница" - между пл. "Сточна гара" и ул. "Опълченска", като движението ще се извършва двупосочно в северното пътно платно на булеварда.

От 26 юли до 13 август се променят маршрутите на автобусни линии с номера 60, 78, 85, 213, 214, 305, 313, 404, 413 и на тролейбуси с номера 6, 7 и 9.

Автобусите по линия номер 60 ще се движат от кръстовището на бул."Сливница" и бул."Хр. Ботев", по бул."Сливница", бул."Кн. Мария Луиза", Централна гара, бул."Хр. Ботев" и по южното платно на бул."Сливница".

Колите по линии с номера 78 и 85 в посока Централна гара ще се движат от пл. "Сточна гара", по южното пътно платно на бул."Сливница" до кръстовището с бул."Хр. Ботев" и оттам - по бул."Хр. Ботев".

Автобусите по линии с номера 213, 214, 305, 313, 404 и 413 в посока Централна гара от пл."Сточна гара" ще се движат по южното платно на бул. "Сливница" до кръстовището с бул."Хр. Ботев", по бул."Хр. Ботев", Централна гара, бул. "Кн. Мария Луиза", "Лъвов мост" и по южното платно на бул. "Сливница".

Маршрутът на линия номер 74 ще е от кръстовището на бул."Сливница" и бул. "Хр. Ботев", в посока ж.к. "Гоце Делчев", по южното платно на бул."Сливница".

Тролейбусите по линия номер 6 ще пътуват от ж.к. "Люлин" до надлез "Надежда" по бул."Ген. Столетов", а в посока ж.к. "Люлин" - по ул. "Опълченска". Тролейбусите по линия номер 7 ще се движат от ж.к. "Люлин" до надлез "Надежда", по бул. "Ген. Столетов".

Маршрутът на тролейбусите по линия номер 9 ще е от кръстовището на ул. "Г. С. Раковски" и бул."Сливница", по бул."Сливница" - до пл."Сточна гара", по бул. "В. Левски", бул. "Патриарх Евтимий" и по обичайния си маршрут.

От 14 до 31 август се променят автобусните линии с номера 11, 53, 60, 74, 78, 85, 86, 213, 214, 305, 310, 313, 404 и 413 - маршрутът им ще бъде по северното платно на бул. "Сливница".

Запазват се временните маршрути на тролейбусите по линии с номера 6 и 7, а по линия номер 9 маршрутът се променя от кръстовището на ул. "Г. С. Раковски" с бул. "В. Левски", двупосочно по бул."В. Левски" - до пл."Сточна гара".

От днес започва ремонтът и на бул. "Ген. Данаил Николаев" в участъка между пл. "Сточна гара" и пл. "Подуяне".

От 8.00 ч. на 26 юли до 20 август се забранява влизането на превозни средства в двете посоки по южното платно на булеварда - между пл. "Сточна гара" и ул. "Черковна".

Автобусите по линии с номера 11, 213, 214 и 305 ще се движат в участъка между ул. "Злетово" и ул. "Силистра" в северното платно на булеварда.

От 21 август до 13 септември се забранява влизането на превозни средства в двете посоки по северното платно на бул. "Ген. Данаил Николаев" - между пл. "Сточна гара" и ул. "Черковна". Движението ще се извършва двупосочно в южното платно на булеварда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Parcuc преди 15 години
Вярно е че на много места отлични пътища без дупки и пукнати, без никакви влошени характеристики се режат и се "РЕМОНТИРАТ". Какъв ли е смисъла, аз ще ви кажа да догоним инфлацията на Зимбабве
7
0
 
0
 
! Отговори
Parcuc преди 15 години
1во - ремонтите на пътищата се правят през ноща за да не се смущава трафика през деня(естествено у нас това не се прави)2ро - от тези ремонти файда няма, само загуба на средства(колко трасета с трамвайни релси ремонтираха така, че да не си спукаш гумите като минаваш по тях и накрая пак са си като преди ремонт, колко пътища ремонтираха където след ремонта са по зле и от преди това - много)3то изрежат дупките, знаете ОГРОМНИТЕ И ДЪЛБОКИ ДУПКИ ПОД ЪГЪЛ 90 градуса, и ги зарежат с дни и седмици, а ние си газим в тях хоп надолу дай нагоре, все едно бордюр изкачваш4то - затвори ли ми цялата сливница(северното платно) абе вие акъл имате ли ??? Бойче я се опитай да минеш по този благ булевард към 12 наобяд независимо в каква посока да те видя за колко часа ще го пребориш5то в заключение мога да кажа, че хубавите неща колкото и бавно да стават в България все не се получават и ако се строяха пътищата така както мутрите строят хотелите щяхме не за 50 години да догоним Европа, а за 5, ама всички тука са престъпници...за съжаление
6
0
 
0
 
! Отговори
fori преди 15 години
Ремонтите в по - свестните страни не се правят през деня, за да не създават проблеми с движението.А у нас как е?Нито ремонтите са като ремонти,нито пътищата - пътища.
5
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
разбира се че така ще стане. не мисля че сливница е една от най лошите улици. но пък така е най лесно да се крадат пари, а улиците с големи дупки изискват много повече пари материали и труд. аз живея наблизо и още вчера дойде *** да ми предложи да асфалтира двора
4
0
 
0
 
! Отговори
rat преди 15 години
Абе хора научете се, че една схема ще свърши повече работа от дълги описания и накрая да не знаеш къде да минеш!!!дано да оправят това дето има нужда,а не като това дето видях в Люлин здрави места изкопани с нови кръпки,а малко по надолу ямички без нито един работник при тах!!! трябва ли ние да следим къде отиват парите ни от данъци!?
3
0
 
0
 
! Отговори
Nikcho преди 15 години
Aide dano da ne stane kato s carigradskoto!!! Inache tejko ni na sofiancite raboteshti prez lqtoto. Yavno zadrastvaniqta shte sa ujasni, veche shte tragvam s chas po-rano za rabota!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
pege преди 15 години
ако кърпенето на дупки с посен асвалт и в дъждовно време е ремонт, това си е пладнешко обиране. Като ще се прави ремонт да се направи като в света с цял нов пласт, а не тука кръпнали там кръпнали и догодина пак. Полагат покритието неравно никъде по белият свет това го нема.
1
0
 
0
 
! Отговори
Цура преди 15 години
Дано този път задръстването, което ни очаква да е за добро. По-добре свършена работа, по-малко дупки. Пожелавам на всички които им предстои този маршрут безавариино пристигане там за където са тръгнали. По-малко нерви и повече толерантност и разбиране.