Нюх или късмет: чия е столичната смет?

Общинските съветници от БСП в София познаха фирмата победител в конкурса за почистване на пет района
18 ное 2008 19:10, Красимир Ангелов
17
Нюх или късмет: чия е столичната смет?
Желю Бойчев. Снимка: БГНЕС

Общинските съветници от БСП в София познаха фирмата победител в конкурса за почистване на пет столични района.

Това стана, след като общинарите отвориха плика, в който шефът на червените съветници в Столичния парламент Желю Бойчев още на 16 октомври е написал, че "Заубермахер-България" печели обявения конкурс.

Преди месец червените общински съветници обявиха, че победителят в конкурса е предизвестен, и обещаха, че ще отворят тяхното предположение, след като от Столична община официално обявят класирането.

А вече стана ясно, че конкурса е спечелила австрийската фирма "Заубермахер" и през следващите 7 години ще чисти районите "Младост", "Люлин", "Овча купел", "Витоша" и част от "Триадица".

"Много кметове се смениха в София, но подходът и начинът на управление е един и същ. Публичните ресурси се раздават на близки до управляващите в София фирми", заяви Бойчев.

Той не пропусна отново да подчертае, че всички обществени процедури, провеждани от общината, са предварително решени.

“Няма да сезираме компетентни органи, да видим те дали ще се самосезират”, завършиха червените общинари.

„Разбирам общинските съветници от БСП – тях ги е яд, защото разбих монопола на Вълка и го изгоних от най-големите квартали в София. Този факт притеснява БСП и явно страданието, мъката и носталгията на хората в тази партия по Вълка и неговото време са огромни”, от своя страна отвърна кметът Бойко Борисов.

Според него  изборът на „Заубермахер” е станал факт след единодушно решение на комисията по конкурса, в която има представители на всички политически партии, включително и на БСП.

“Това, че общинските съветници на БСП били познали може само да ме радва – явно вече ставаме прогнозируеми в желанието си в Столична община да влагат средства крупни инвеститори като тази фирма, която отговаря за почистването на над 800 общини в цяла Европа”, завърши столичният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
brei преди 15 години
#7 право в десетката, поздравления.
15
0
 
0
 
! Отговори
titi преди 15 години
Разбира се,че общинарите трябва да са в час с общинските дела.Голяма новина,че били познали. Те трябва да внимават как работят,защото хората няма да си затварят очите с пладнешките обирджии. А Бойчев е от Хасковския край доколкото зная и няма място в столичната община.Извинете,но всички селяни са около нас.Те решават въпросите на столицата.Трябва да се спре това безумие. Не може от махалата,да станеш общинар на столицата.Адски е нагло,тъпо и безуспешно за всички хора с интелект. Профилът наистина подсказва доста ниска култура и желание за други дейности.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
САМИ СЕ ЗАКОПАВАТЕ,МНОГО СТЕ ЖАЛКИ!ПОСТОЯННО ТЪРСИТЕ СЕНЗАЦИЯТА И МЕРАЦИТЕ ВИ ДА ОЧЕРНИТЕ ДРУГИТЕ ПАРТИИ С КОИТО ЩЕ СПОРИТЕ ЗА ВЛАСТТА СА ТОЛКОВА ПРОЗРАЧНИ ЧЕ ДОРИ И ВАШИЯТ ЕЛЕКТОРАТ ВИ РАЗБРА КАК ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ!!!ДОСЕГА НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ НИКОГА ЗАЩОТО СМЯТАМ ЧЕ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ В БГ СА ЦИРКАДЖИИ И РАБОТЯТ ЕДИНСТВЕНО ЗА ТЕХНИЯ ИНТЕРЕС,НО СЕГА СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ГЛАСУВАМ САМО И САМО ВАС ДА ВИ НЯМА!ЗАЩОТО ПРЕДПОЧИТАМ ЦИРКАДЖИИ ПРЕД ЛАЙН...РИ!!!ПИСНА МИ ДА ГЛЕДАМ КАК ВСЕКИ ДЕН ЦЕНИТЕ СКАЧАТ А ЗАПЛАТАТА МИ НЕ МАРДА И КАК ВСЕКИ ДЕН МОГА ДА СИ ПОЗВОЛЯ ВСЕ ПО-МАЛКО НЕЩА(ПРЕДИМНО ОСНОВНИ) И НАКРАЯ С ЦЯЛАТА СИ НАГЛОСТ ДА ИЗЛЕЗЕТЕ И Д КАЖЕТЕ ЧЕ БЪЛГАРИНА ЗАПОЧНАЛ ДА ЖИВЕЕ ВСЕ ПО-ДОБРЕ И ДОРИ ЗАПОЧНАЛ ДА СПЕСТЯВА!!!КАКНЕ ВИ Е СРАМ БЕ!КАКЪВ Е ТОЗИ ЦИНИЗЪМ?!?А КОЛКОТО ДО ТОЗИ КОМПЛЕКСИРАНИЯ НА СНИМКАТА-АКО НА ВАС ВИ ПРЕДЛОЖАТ МАРЦИПАН И ШОКОЛАД НА ЕДНА И СЪЩА ЦЕНА,ЩЕ ИЗБЕРЕТЕ ЛИ МАРЦИПАНА?!?ОЩЕ НЕ СЪМ РЕШИЛ ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМ НО СЪС СИГУРНОСТ ЗНАМ ЗА КОЙ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ!!!
13
0
 
0
 
! Отговори
Sofianec преди 15 години
Тия какво реват, да спечелят общинските избори и тогава ще решават кой ще чисти. Щом Боби е спечелил много ясно, че той ще решава и няма какво да им обяснява на тия хайдуци.
12
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
Комунистите са еднакво грознии от вън и от вътре,тая физиономия лицетето на БКП,тая физиономия не е от София!,от кой ли канал са го изтеглили тоя от партията на организираната престъпност-БКП:)
11
0
 
0
 
! Отговори
Gordi преди 15 години
Вълкът си взе паричките и се оттегли в подходящ момент. Следва да се направи най-после завод за *** на този град. А това е много работа. Не е като само да събираш, превозваш и изсипваш. Иска се ум и воля. Полага се НОВ ПОМИНЪК. Можеби за векове напред. Тук никой няма представа какво е това на отпадъци. Как да се прави и в какви насоки да се движи. Пипат слепешком с лепкавите си ръчички.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това момченце е в листата на община Студентска (познай дали е от София ;) ) беше свързан с клубове днет и по-скоро е нечия марионетка, така че не ни обиждай бабите :)
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
da e jiv i zdrva, ot nego si kupih sega6nia mi avtomobil i sum izklju4itelno dovolen, a za boiko - ta te sa blizki priateli....
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Бат Бойко разбил монопола на Вълка - смях в залата.Вълка продаде чистотата доста отдавна. Ако Б.Б.искаше да разбие Вълка защо не развали договора с него както обещаваше преди изборите за предишният мандат ?
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Гледам го това момченце и го чета като вестник: млад, суперамбициозен, готов като валяк да прегази всеки, който застане срещу интересите му! освен твсичко останало: какво може да накара един млад човек да се занимава с политика? Много просто: неудовлетворени лични амбиции! Но пък лицето му със сигурност ще с ехареса на бабите от Подуаяне: "...нащ'то момче, то учено момче! Ний не разбираме, те учените там...да решават! И без да се замислят си пускат червената бюлетина така, както са правили 45 години поред! Болшинството от избирателите на БСП никога през живота си не са излизали в Свободна Европа, а великия СССР и страните от соц,. блока преди 89-а година не са Европа! заблудата продължава, и ще бъде така, докато и последния редови избирател на БСП, който сега е на средна въраст от 57-65 години не приключи земните си дни! не може да се направи много с хора, коиото нямат собствено мнение, никога не са го имали а е и късно да формират подобно! Но за сметка на избирателите си, парите на същите тези избиратели за последните 18 години се завъртяха, умножиха и изпраха! така че единствената възмоижност тези пари да продължат да се множат е БСП пак, за пореден път да "изработи" избирателите си - те са така или иначе бита карта, на която никой няма да заложи! Това е реалността!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
е,то е ясно,че Бойко ще си нагласи фирмата!нали трябва да ***.лошо пак за Сф.
5
0
 
0
 
! Отговори
Lobo преди 15 години
Ами ако това са евтини комунистически трикчета само и само тая фирма да не спечели? Ако беше друга те щяха да кажат - да не сме познали и толкова, но монетата има две страни и не е зле да се проучи дали няма да пострадат интереси на фирми близки до правителството и до червената партия от избирането на тази фирма за почистване на София.
4
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Докато сами не започнем дяа пазим, няма да стане чиста столицата. Предпочитам "Заубермахер".
3
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 15 години
Нич не ме интересува кой е спечелил. Интересува най-послед в София да е чисто!
2
0
 
0
 
! Отговори
ЕК преди 15 години
Желю Бойчев - типичен комсомолски секретар !
1
0
 
0
 
! Отговори
mnooogo lubopitno преди 15 години
HEM MNOOOGO MIRI6E,...HEM TAKIVA INTERESI,4E NI E BEDNA FANTAZIATA