Най-малко 3 дни! Софиянци с по-слабо парно, къпането - с хладка вода

Борисов: София минава на мазут
6 яну 2009 20:31,
162
Най-малко 3 дни! Софиянци с по-слабо парно, къпането - с хладка вода
Заради кризата – трябва да се къпем по-набързо! Снимка: Булфото

В продължение на три дни София ще бъде с понижено подаване на топлоенергия заради преминаването на работа на мазут на ТЕЦ. Това съобщи пред журналисти говорителят на Кризисния щаб на "Топлофикация- София" и заместник изпълнителен директор на компанията Иван Маринов.

Той добави, че ТЕЦ "Земляне" и "Люлин" са преминали на работа на мазут, а другите две ТЕЦ ще преминат на този вид работа постепенно.

Проблемът е, че мазутът, преди да започне да гори, трябва да се затопли до необходимата температура, уточни Маринов.

Основният проблем пред "Топлофикация- София" е да знаем кога ще бъдат възобновени доставките на природен газ, за да знаем как да работим, каза той.

В "Топлофикация-София" има запаси от мазут за пет дни и се очакват доставки за още 5-6 дни. Този мазут е платен, но за да се купят нови количества, е необходимо хората да си плащат сметките за парно, защото този енергоносител трябва да се плаща при доставка, заяви Маринов.

В момента температурата на водата, която се подава към потребителите, е 52-62 градуса, а трябва да бъде над 73 градуса.

С над 70 процента е намалено подаването на природен газ към "Топлофикация-София" след спирането на доставките на руския газ, каза Маринов.

Служителите на дружеството са осигурили безаварийното спиране на съоръженията и безопасността на преносната мрежа.

Ограничено е и производството на електроенергия от дружеството, като са спрени четири турбини, уточни Маринов.

Наши читатели вече сигнализират на редакционния ни телефон, че в Младост, Зона Б-18 и Мусагеница водата за къпане е студена.

Междувременно стана ясно, че в 23 часа кметът на София Бойко Борисов свиква заседание на кризисния щаб на Столичната община във връзка с възникналия проблем с доставките на природен газ.

На заседанието ще бъдат обсъдени варианти за работата на общинските заведения и служби при кризата с доставките на природен газ и преминаването на алтернативни горива.

Късно във вторник Борисов обяви в ефира на Нова телевизия, че София може да издържи без газ през следващите 25-30 дни.

Борисов отбеляза, че се вземат мерки ТЕЦ-овете в София да заработят изцяло на мазут.

Кметът на столицата подчерта, че в момента топлоподаването е такова, че „само топли радиаторите“.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
верно премиера ни Сергей Дмитриевич Станишев е наполовина украинец, наполовинка българин. Сега ще звънне на роднините си от Украйна да му влязат в положението и украинците веднага ще се договорят с руснаците. Така че, няма страшно.
120
0
 
0
 
! Отговори
ау преди 15 години
до 120да те боли и да не минава, ха-ха-хаи без него да останеш, все ми е тая
119
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Държавата се вмирисва отвсякъдеееееее! И не толкова от липсата на топла вода! Голяма хурка ни чака, да знаете!
118
0
 
0
 
! Отговори
ULTRAS преди 15 години
Rusnacite she vleznat s tankove v Ukraina ako ne6tat da si pla6tat..
117
0
 
0
 
! Отговори
Десебар преди 15 години
МЕЖДУ ДРУГОТО СЕЩАТЕ ЛИ СЕ ЧЕ СЕРГЕЙ Е УКРАИНЕЦ?
116
0
 
0
 
! Отговори
monacoBoy преди 15 години
tc tc tc dobre 4e jiveq v Monaco....mnogo e hubavo:)))))))
115
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само така за софиянци - студ,глад и *** на всяка крачка!
114
0
 
0
 
! Отговори
фантом преди 15 години
Украинските *** са длъжни да изпълняват договора за транзитиране. Още повече,че са прибрали парите предварително.За чий *** е това международно право,щом всеки си прави,каквото иска.
113
0
 
0
 
! Отговори
Ivo-DE преди 15 години
В момента температурата на водата, която се подава към потребителите, е 52-62 градуса, а трябва да бъде над 73 градуса.Глупости! Подаваната вода от ТЕЦ е 49 градуса, а в инсталацията е 39-40 тази вечер погледнах показанията. Не лъжете!
112
0
 
0
 
! Отговори
Гей преди 15 години
Мисля, че станах гей заради газовата криза днес. А вие ?
111
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
MAI ZLE TRAGNAHME PREZ NOVATA 2009..DA SE NADQVAME,4E ZANAPRED NQMA DA SE IZPRAVQME PRED TAKIVA SERIOZNI PROBLEMI.. A OTNOSNO ,,BEDSTVENOTO " POLOJENIE S GAZTA-NE IRONIZIRAITE..DA KAJEM,4E 35-40 % OT NASELENIETO E ZASEGNATO..A OSTANALITE?! TE NE SA LI HORA?! ILI HORATA PLA6TA6TI 100 LV TOK ILI PAK TEZI NA DARVA I VAGLI6TA MI6KITE GI QLI...DAL GOSPOD NA4IN ZA OGREV-BRIKETI,VAGLI6TA,DARVA,TOK...VQRNO-NQMA DA VI IZLEZE KATO S 50te lv ZA PARNO,AMA SE QDVA..6TOM OSTANALITE NE SE OPLAKVAT...
110
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Украина перекрыла три газопровода в ЕвропуСюжетыОтключение газа Украине06.01.2009Венгрия перестала получать российский газ В ночь на вторник, 6 января, Украина перекрыла три трубопровода, по которым российский газ поставляется в Европу. Об этом первый зампред правления "Газпрома" Александр Медведев заявил на пресс-конференции в Берлине. Ее в прямом эфире транслировал телеканал "Вести". "В результате независимо от нашего желания поставлять газ потребителям, мы лишены физически возможности поставлять европейским потребителям в необходимом объеме", - заявил Медведев. Он рассказал, что факт воровства российского газа был зафиксирован независимой международной компанией. Медведев добавил, что Украина обязана соблюдать контракт по транзиту российского газа в Европу, который будет действовать еще три года. Также Медведев сообщил, что "Газпром" использует альтернативные способы поставки газа в Европу через Белоруссию и через газопровод "Голубой поток", проложенный по дну Черного моря. Также используется газ из европейских подземных хранилищ. Ранее Болгария, Венгрия, Греция, Македония, Турция, Хорватия, а также Босния и Герцеговина заявили о полном прекращении поставок российского газа в эти страны, а Франция, Германия, Чехия, Польша, Сербия, Словения и другие страны о частичном снижении объемов получаемого газа
109
0
 
0
 
! Отговори
Няма значение преди 15 години
Да мислят ония в Парламента за проблемите и тия ,които са ги избрали.
108
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Помисли за промишлените предприяния и последиците. За транспорта......
107
0
 
0
 
! Отговори
Няма значение преди 15 години
В по-голямата част от България използват и печка на дърва ,така че има хиляди алтернативи,има градове без парно като цяло и не са умрели от студ,пенсионери също има,така че в София като са спрели парното не е Световен проблем.....
106
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Има идей ама са глупави и недообмислени
105
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
сигурно сега се топлиш в новия си апартамент, но не мислиш за пенсионерите, които нямат пари да ядат, а парното им поглъща последните стотинки. Вземи ти да помогнеш на някой пенсионер, като си щедър на идеи
104
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** ще те видя с климатаки какво ще на правиш по време на режима
103
0
 
0
 
! Отговори
Няма значение преди 15 години
Купете си бойлер за топла вода и климатик за отопление!Никой не е длъжен за някакво парно.....то голям проблем стана,само с това занимавате хората с някакви смешни 'проблеми'.
102
0
 
0
 
! Отговори
scarface преди 15 години
mar6 ot sofia greite se na selo