Най-малко 3 дни! Софиянци с по-слабо парно, къпането - с хладка вода

Борисов: София минава на мазут
6 яну 2009 20:31,
162
Най-малко 3 дни! Софиянци с по-слабо парно, къпането - с хладка вода
Заради кризата – трябва да се къпем по-набързо! Снимка: Булфото

В продължение на три дни София ще бъде с понижено подаване на топлоенергия заради преминаването на работа на мазут на ТЕЦ. Това съобщи пред журналисти говорителят на Кризисния щаб на "Топлофикация- София" и заместник изпълнителен директор на компанията Иван Маринов.

Той добави, че ТЕЦ "Земляне" и "Люлин" са преминали на работа на мазут, а другите две ТЕЦ ще преминат на този вид работа постепенно.

Проблемът е, че мазутът, преди да започне да гори, трябва да се затопли до необходимата температура, уточни Маринов.

Основният проблем пред "Топлофикация- София" е да знаем кога ще бъдат възобновени доставките на природен газ, за да знаем как да работим, каза той.

В "Топлофикация-София" има запаси от мазут за пет дни и се очакват доставки за още 5-6 дни. Този мазут е платен, но за да се купят нови количества, е необходимо хората да си плащат сметките за парно, защото този енергоносител трябва да се плаща при доставка, заяви Маринов.

В момента температурата на водата, която се подава към потребителите, е 52-62 градуса, а трябва да бъде над 73 градуса.

С над 70 процента е намалено подаването на природен газ към "Топлофикация-София" след спирането на доставките на руския газ, каза Маринов.

Служителите на дружеството са осигурили безаварийното спиране на съоръженията и безопасността на преносната мрежа.

Ограничено е и производството на електроенергия от дружеството, като са спрени четири турбини, уточни Маринов.

Наши читатели вече сигнализират на редакционния ни телефон, че в Младост, Зона Б-18 и Мусагеница водата за къпане е студена.

Междувременно стана ясно, че в 23 часа кметът на София Бойко Борисов свиква заседание на кризисния щаб на Столичната община във връзка с възникналия проблем с доставките на природен газ.

На заседанието ще бъдат обсъдени варианти за работата на общинските заведения и служби при кризата с доставките на природен газ и преминаването на алтернативни горива.

Късно във вторник Борисов обяви в ефира на Нова телевизия, че София може да издържи без газ през следващите 25-30 дни.

Борисов отбеляза, че се вземат мерки ТЕЦ-овете в София да заработят изцяло на мазут.

Кметът на столицата подчерта, че в момента топлоподаването е такова, че „само топли радиаторите“.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
мо преди 15 години
Какво стана??? Плюхте руснаците!А сега американците да ви дадът газ!Да видим те братя ли ви са или вампири.Като ни молиха Руснаците да прекараме газопровод вие нещяхте.Екология,не било изгодно,все едно ние произвеждаме газ.А сега и АЕЦ нямаме и на ток да се топлим.А сега излезте господа на улиците като едно време и свалете правителството.Ама вече несте на държавна работа и не ви стиска вече хаха.Еее това е вашата демокрация за която се борехте под диригентството на вашите шефове а те от продажните политици.
100
0
 
0
 
! Отговори
Feee преди 15 години
Отговорът е много *** на твоя въпрос- Щото всички селяни след 5 януари са в \София и трябва да ги сгреем нали са гласоподаватели за нашата партия любима
99
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Оценивая ситуацию после перекрытия Украиной трех магистральных газопроводов, Медведев отметил, что "ситуация очень серьезная, ряд стран испытывают серьезное сокращение поставок". В особенности это касается Балканского региона и прежде всего Болгарии. Александр Медведев заявил об абсолютной недопустимости перекрытия украинской стороной транзитных газопроводов. Украина, указал он, должна выполнять свои обязательства как транзитной страны. "Есть действующий транзитный контракт, все условия которого были согласованы в 2005-2006 году, - отметил Медведев. - Условия этого контракта действуют еще, по крайней мере, два года. Никаких оснований для действий, которые мы наблюдаем с украинской стороны, нет. Транзитный контракт не только подписан, он три года исполнялся, Украина получала деньги по этому контракту за транзит, и основания для пересмотра этого транзитного контракта отсутствуют".
98
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
защото вие избирате станишев и доган...отгожорило радио ереван.
97
0
 
0
 
! Отговори
scarface преди 15 години
kato se pu4ite protiv sofia hodete si na selo ne ni idvaite tuk da ni pre4ite opraviali sme se i pak 6te se opraviame biagaite s izvungradskiq transport.
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
NA 14 VI 4EKAM PRD PARLAMENTA NA KOITO MU STISKA NA KOITO NE DA LIJE GAZA NA STANI6EV
95
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Станишеф, ела да пипнеш парното, дали е само с 20 градуса по-ниско, аз не усещам и 12 градуса температура, а колкото да не замръзне. Кой ще ви плаща лъжите.
94
0
 
0
 
! Отговори
Провинциалист преди 15 години
Защо в Топлофикациите в провинцията, които сме най-изрядни ни спряха парното, а софиянци дето не плащат си имат парно ?
93
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бойко Борисов каза че са спрели осветления реклами коледни украси за да не се пренатовари мрежата, представете си какво ще стане като пуснем печките и климатиците
92
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Украйна е виновна застуда във вашите апартаменти!
91
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ПУснете КАЛЕНДАР по Нова
90
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
1991-1992 Филип Димитров и Иван Костов много се перчеха и Елцин ги резна. сега дано Путин даде помощи че от САЩ едва ли ще дойде нещо
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Някой може ли да ми каже какви са били 1991-1992
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
до 85 не не съм се открил не карам 100 бричка като Форд или Голф. Нямам проблеми с жената. Телевизора ми не е 18 годишен LG ед и струва 1200лв. НЕ се хваля че съм богат но не съм от тези дето ги описваш
87
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
очертава се година като 91-92
86
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хора аз мисля положително и че няма да се стигне чак до такива неща. МИсля си че всичко ще се нормализира до седмица и ще е ОК.Миналата година как ни изкараха във принудителна ваканция и казах че ще анулират годината ала бала ама не беше така.Видяхте ли надписите по БиТиВи?!
85
0
 
0
 
! Отговори
batekrasi преди 15 години
открил си се батка...:))) и не можеш да го прикриеш :))) злобата ти показва,че си се открил:))) проблеми със жената ??? хич да не ти пука:)) пак ще преглътнеш:))) а пък може и просто никой да не я пожелава???? ти си знаеш :)))
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да се вземат милионите на Вальо Топлото и другите знайни и незнайни родни български богаташчета, дето си купиха имоти по толите острови и страни. Ще стигнат за мазут.Най-*** коленичене беше затварянето на блоковете в АЕЦ Козлодуй. Идват избори, г-да политици, а ние помним и знаем кой какво надроби.
83
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и тоя бойлер на какво ще го грееш. не четеш ли че ще има и режим на тока ако се затегне положението. поне до март-април. после идва жегата и спират водата за ремонти на ВиК
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
78: не не съм открил себе си, но ти определено описваш себе си