Скандал! Губят се следите на бебета, изоставени в "Шейново"

Липсват документи за настаняването в домове на децата, изоставени от техните майки след раждането
26 мар 2009 22:00,
29
Скандал! Губят се следите на бебета, изоставени в "Шейново"
Снимка: Булфото

Новото ръководство на АГ болница "Шейново" е установило пропуски на предишното ръководство при воденето на документацията за децата в риск (юридическата формулировка за бебета, изоставени от техните майки веднага след раждането – б.р.).

Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов.

В писмо до съвета изпълнителният директор на болницата Иван Костов сигнализира, че при приемането от старото ръководство на документацията за децата в риск се е установило, че има пропуски при воденето й, допълни Иванов.

Според документа, за тази дейност тогава са отговаряли юрисконсултът на болницата Йова Петрова и одиторът по качеството Валентина Дичкова.

Според писмото двете не са представили документи за настаняването на децата, освен една заповед за настаняването на едно дете.

Изискването е тази информация да се съхранява пет години.

Новото ръководство е изпратило нотариална покана до Петрова, в което се иска да предостави документите за децата в риск за периода от 1 януари 2003 година до 8 август 2008 година, но тя не е предоставила нищо.

Изпълнителният директор на болницата е поискал проверка от прокуратурата относно съставянето на актове за раждане на децата в риск, съобщи още Иванов.

От началото на 2009 година до днес в АГ "Шейново" са оставени за осиновяване пет деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо ли вече нищо случващо се в АБСУРДИСАТАНО-ЧАЛГАСТАН не може да ме учуди ?
27
0
 
0
 
! Отговори
G. преди 15 години
Ай спрете се вече с тия органи, че настръхвам. Кой ще иска органи от едно бебе? Кво ще ги правят? Най-добре че им намират семейства на тия деца, вместо да ги травмират по разни Домове Майка и Дете.
26
0
 
0
 
! Отговори
men преди 15 години
защо не питате бившия зам. министър на правосъдието от правителсвото на НДСВ Марио Димитров,който отговаряше за осиновяванията в чужбина и който подаде оставка преди да изтече мандата на правителството,защото МВР го засече в сделки за незаконни осиновявания извън страната.
25
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Лошо няма, но все пак парите от сделката трябваше да влезнат в хазната и наи-важното - някой (примерно държавата) да следи как се грижат за дечицата, знае ли човек на какви изверги могат да попаднат...
24
0
 
0
 
! Отговори
po-dobre e taka преди 15 години
дано са извън Б-я ,че тук е страшно....да са живи и здрави и обичани...тук в домовете липсва всичко това ....
23
0
 
0
 
! Отговори
viki11 преди 15 години
данни, какво са си купили с парите двете птички: Йова Петрова и одиторът по качеството Валентина Дичкова. През 1995 година едно продадено бебе от Майчин дом струваше 20 000 лева ли, долара ли беше, забравила съм! По около 40 бона за двете, не е зле. Тези са за смърт, ако са продали бебетата. Ооооо, не, не точно. Държавата е за смърт, защото не се грижи за тези деца! ПРи мърлява държава като Българската, ръководена от тази управа, жените е възможно да са спасили децата или да са ги дали за органи! Защото за тези деца дом трябва да се намери от ... ДЪРЖАВАТА. Тя трябва и да ги пази. Ама ония смръдльовци не знаят, защо им плащат тези заплати. Смятат, че е , защото ги рекламират по медиите.
22
0
 
0
 
! Отговори
Пич преди 15 години
"В писмо до съвета изпълнителният директор на болницата Иван Костов сигнализир"Е не, работата е ясна ... Иван Костов.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А на теб по-весело ли ти става, когато тези деца растат като парче месо, запокитени в някакви домове на края на света, без семейство и без бъдеще?? Ти въобще наясно ли си, каква е процедурата, нормално бездетно семейство в България да си осинови дете?? Понеже теб са те отгледали татко и мама на топло пред телевизора у вас, ти и такива като теб се възмущават, ртазбираш ли, за разтоварване и после забравят за случката. Това, че някой е прескочил нашто недомислено законодателство, за да осигури на децата дом, такива като теб, възмутени гражданки (щото е 100% сигурно, че си жена), не ги интересува.
20
0
 
0
 
! Отговори
50*10 000=500 000 преди 15 години
50 деца * 10 000 EUR = 500 000 EUR
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе *** за какво въобще създадоха данс и къде са останалите служби за какво плащаме заплати на тия, щом взехме да търгуваме с деца сме паднали толкова ниско че направо нямам думи *** и продажния народ сме станали
18
0
 
0
 
! Отговори
БК преди 15 години
Не политизирайте въпроса! Това е много опасно криминално престъпление! А какво ще кажете за скандала с износ на стволови клетки от новородени и фирмата, която се е занимавала с това, също криминално действие, е била регистрирана на домашния адрес на Драгиев. Преди време имаше едно разследващо предаване по Нова тв на тази тема. При наличието на доказателства за престъпления от Драгиев и компания, къде е прокуратурата? И добре, че Андрей Иванов не е прикрил всичко това. Драгиев трябва да бъде с белезници, а не да говори глупости. Как може лекари с "подкуп" от 50 лв да бъдат разкарвани като маймуни с белезници, а този престъпник Драгиев да е все още на свобода
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Идват избори и компроматите започнаха! "Обвинения" има единствената вина, че е потенциален кандидат в листите на една опозиционна партия.
16
0
 
0
 
! Отговори
аноминен преди 15 години
нямам думи, май като ни дойде време да раждаме ще е по-добре да си идем на село на нивата, да не ни ги открадне някой. После ще трябва да си ги гледаме във високопланинска недостъпна местност, по-добре сред вълците отколкото сред продажни изверги. Колко ли наистина деца са ги присвоили по тази схема: обявяване за болно > отказ от майката под натиск, припознаване от платец представящ се за баща > припознаване - край на сделката на това ниво > продажба на органиОЧЕВИДНО ЗАКОНИТЕ ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ, държава бедствие.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ако се осиновяват, няма лошо. лошото е начинът по който това става, има ред, закони, регистри, други двойки, които чакат преди теб. ако е за търговия с органи, няма смисъл да коментираме...бавна и мъчителна смърт, макар законът да не го позволява
14
0
 
0
 
! Отговори
Озадачен преди 15 години
Колко болни хора коментират..... Явно в лекарите психиатричната клиника не си вършат работата.
13
0
 
0
 
! Отговори
G. преди 15 години
Защо никой досега не призна, че все пак на тези деца се осигурява бъдеще? Вместо да ги сложат в някой приют и там ги се отнасят с тях като машини за , без майчински да се грижат за тях... Нека да печелят от това, щом могат. Но щом на тези деца се осигурява хубаво бъдеще - аз проблем не виждам.
12
0
 
0
 
! Отговори
raylight.blog.bg преди 15 години
в лошия - търговия с органи. ИСКАМ ТЕЖКИ ПРИСЪДИ!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
10,това,което пишеш е точно така. Само дето освен тази законово чиста сделка за припознаване на бебета от мъжа на двойки без деца , има пак липващи следи за бебета. При описаната схема от теб не трябва да се губят бебета по трасето. Само да добавя,че според мен процедурата е още по-проста,защото не е необходимо да го осинивява новата бездетна майка. Новата майка дефакто се съгласява да гледа бебе,чийто баща уж е мъжа й. Така мисля,че е ,но ...все едно. Нека има проверки не само за Шейново,защото търговията с бебета е криминално престъпление за мен с много доходи за някои.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само ще ви кажа, че тарифата е между 10 и 20 хиляди за дете, в зависимост от това колко е "расово". Схемата е следната, биологичната майка се отказва от детето, мъжът от семейна двойка припознава пред нотариус детето като свое и си го отнася вкъщи. След това жена му го осиновява. Няма регистри, няма чакане, минимум формалности. Всеки адвокат в Сф ще ви каже кои са посредниците. Тъжното е, че децата се продават като парче месо в халите.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
i kakvo 6te trqbva da se slu4i zada se pokajem kato ob6testvo?nqkoi si mislqt 4e sled izborite 6te cyfnim a az si mislq 4e bes grajdansko nepod4inenie sme obre4eni ne na lo6 jivot a na GIBEL