Таксата за детска градина в София скача до 80 лв.

Софиянци получават много добра услуга, смята Фандъкова
30 ное 2009 07:28,
246
Таксата за детска градина в София скача до 80 лв.
Снимка: БГНЕС

Между 50 и 100% ще бъде увеличението на таксите за детските градини в София, обави кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

По думите й обаче предстои финансистите да определят точната сума, и то с оглед на разчетите на бюджета за следващата година.

Заедно с повишаването на таксите щяло да се обсъжда и дали има нужда от още облекчения за някои от семействата.

"Софиянци получават много добра услуга", категорична е тя.

Още по темата

Фандъкова се похвали, че през тази година са построени 16 нови детски градини, а 56 са ремонтирани.100% от кухните получили ново оборудване.

В края на миналата седмица кметът Йорданка Фандъкова обави, че започва преговори с родителски огранизации за вдигане на таксите за забавачка.

По думите й с направените инвестиции през тази година осигуряването на заплати и храна в детските градини Столичната община всеки месец отделя по 225 лева на дете, а получава като такса от родителите едво 40 лева.

"За да продължи инвестиционната политика на общината в пълния й обем, ще трябва да помогнат и родителите с увеличаването на таксата", каза тогава Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Имаш ли парички, хубави колички, нямаш ли парички само стари брички." Що мъдрост е събрана в това изречение. Надявайте се на детски градини "мередеси" за по 40 лв на месец. Умрем да се смеем!
185
0
 
0
 
! Отговори
Малинка преди 14 години
Ми не мога, признавам. Затова "рева", че 80 лв. ми е висока.
184
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кът не щете да лащате ще се вайкате още дълго ще се вайкате и така!
183
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Заслужи си ги и ще ги имаш!
182
0
 
0
 
! Отговори
Малинка преди 14 години
ОК, нямаш проблем. Отсъпвам ти мястото в ОДЗ. Само, че искам заплатата ти или тази на мъжа ти, за да плащам частната.Както виждаш- с добро сърце съм
181
0
 
0
 
! Отговори
Малинка преди 14 години
За да даваш детето на частна, значи взимаш що-годе добри пари. За масовава бг мама със заплата 400-500 лв 40 лв са 1/10 от заплата. като прибавиш данъци, после дрехи и храна за детето, се получава много малко пари. Вайкам се, защото и с 100 лв такса няма да се подобрят условията, само дето торбите на лелките ще се по-пълни, а мерцедесите по-скъпи на управляващите. На мен 80лв ми се виждат много. Предпочитам да купя яке на детето.
180
0
 
0
 
! Отговори
ние сме на частна преди 14 години
И пак казвам - ако някой е недоволен от таксата в държавната градина и от условията там, моля да ни предостъпи своето място! Незабавно.....ама май няма такива хора с добри сърца :).
179
0
 
0
 
! Отговори
ние сме на частна преди 14 години
Не не бъркам с нищо, казвам, че за всички тези услуги и за това, че отговарят за живота и здравето на децата ви е смешно да се вайкате за 40 лв. Щом искате качествена услуга, си плащайте и подобаващо за това. Нека таксата е 100 лв. и тогава с основание надавайте вой за всяка нередност в градината. И тия смешни 40 лв. не отиват в джоба на лелката, а в хазната на общината, вс знаем това!
178
0
 
0
 
! Отговори
Малинка преди 14 години
Не, Васко, една бг майка съм, чета. А и пиша грамотно за разлика от теб!
177
0
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 14 години
Детски градини в София и сега са най-скъпи. Интересно, защо пак се налага да ги вдигат тук, а в другите градове не се налага. Сигудно Софийска община е най-бедната от всички. Интересно също защо всички така рекламирани ремонти започнаха Септември, когата децата тръгват на градина?Интересно и защо в нашата детска градина са 32-33 деца в група и някой от тях спят на походни легла?Още по-интересно е, че за всякакви ремонти в градината пак от нас събират пари.
176
0
 
0
 
! Отговори
Малинка преди 14 години
Еееех, поредните глупци вярващи и даващи. жКолко примери ви трябват още за крадене, че накрая да проумеете? Искам да видя действия не само за вземане пари от моя джоб, искам да видя действия дори и с тези 40 лв които плащаме сега. За да крадат лелките в провинцията, значи има какво. Като спрат кражбите им- ще се съглася, че няма пари за отглеждането на 1 дете
175
0
 
0
 
! Отговори
Vasko преди 14 години
Malinka dosta gi razbira6 rabotite - vsi4ko znae6 da ne si ti ot tezi lelki za koito garantira6 (:
174
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е именно за да не се случва това, таксата трябва да е по-реална. Иначе как да стане?
173
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да вдигат ,ама да го дават на децата.На ул.Първи май,гр Смолян персионала всяка вечер излизат с по две пазарски чанти.Няма ли някой да им провери чантите?????
172
0
 
0
 
! Отговори
Капиталист преди 14 години
Мдаа, масите хем смучат от нас все по-големи заплати, хем искат и от държавата безплатен обяд, която за да им угоди... смуче пак от нас! Ейй не можаха да вденат накрая, че соца е лош и за тях, поне дългосрочно.
171
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вие за това сте на частна щото си мислиш, че лелките получават 40 лв, хахахха
170
0
 
0
 
! Отговори
Еми преди 14 години
Вдигането на таксата няма нищо общо с РЗ на учителите!Освен това има учители и учители.Пример-в нашата ОДЗ са две госпожи. Едната е прекрасна и хлапето ми я обожава. Другата е ужасна и хлапето ми изпитва ужас от нея.Освен това редовно ни одрусват с пари за закупуване на какво ли не-от т.хартия, вода, салфетки, до чаршафи, дюшеци, ДВД, играчки и каквото се сетите! Убедена съм, че ще плащам двойно, и всички извънредни плащания ще си останат!
169
0
 
0
 
! Отговори
малинка преди 14 години
Хахахаха, с тези пари няма да вдигнат заплатите на лелките- Гарантирам!Нещо бъркаш- не получават смешните "40 лв."
168
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз лично и за 1000 не се наемам с тая отговорност. А те 40 лв е уууужас. Смешки!
167
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Таксите одавна трябваше да са други ама на социалистите не им стискаше, сакън да не изгубят изборите. Те са свикнали все друг да им сърба попарата!