"Шишман" става пешеходна шоузона за три недели

Стартира пилотният проект на общината "София диша"
9 авг 2010 15:57,
28
"Шишман" става пешеходна шоузона за три недели
Снимка: БГНЕС

В три поредни неделни дни столичната централна улица "Шишман" ще се превърне в пешеходна алея.

Инициативата е подета от зам.-кмета по "Култура, образование, спорт и превенция на зависимости" Христо Ангеличин, а това е първата акция от пилотния проект "София диша".

Още на 15 август в отсечката от ул. "Граф Игнатиев" до пл. "Народно събрание" ул. "Шишман" ще бъде "изчистена" от автомобили и ще бъде превърната в истинска европейска централна улица, хвалят се от "Московска" 33.

Целият неделен ден ще предложи на софиянци и гости на града развлекателна програма, включваща творчески работилници за деца и възрастни, спортни занимания, всякакви игри, музикални, художествени и театрални забавления и много други. В неделната улична фиеста ще участват циркови и театрални артисти – клоуни, жонгльори, артисти на кокили, мимове и др.

Музикалната част е поверена на софийските улични музиканти, на различни състави за класическа музика и на диджеи.

По време на уличния празник ще се проведат и турнири по минитенис, бадминтон, дартс, джаги, народна топка и други. Общината очаква към инициативата да се присъединят и много скейтбордисти, кънкьори и велосипедисти.

В инициативата "София диша" ще се включат и всички колоритни заведения, разположени на самата ул. "Шишман".

Проектът "София диша" е инициатива на Столичната община, която цели да събуди гражданска дискусия за въздуха на столицата, за зелена София с по-малко автомобили и градски шум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Шишман
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
8
 
5
 
! Отговори
Vlado D. преди 13 години
Аман от простотии!!!
7
2
 
9
 
! Отговори
контузен мозък преди 13 години
за да стане "истинска европейска централна улица" е достатъчно да премахнат неправилно паркираните коли и да я почистят. Разни представления за опразнуването на това не са нужни.
6
5
 
3
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Тихо,нали ке потрошим я краче,я ръчичка захласнати по всенародните тържества.И после ке съдим общината за дупката дет сме се потрошили и сеира дет са организирали за отвличане на вниманието ни.
5
7
 
3
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
УРА!Завърна се "Знаме на мира"!
4
2
 
14
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Похвално, направо не вярвам че някой в столична община се е захванал с такива неща. Звучи добре, дано се получи добре. Евала.
3
2
 
27
 
! Отговори
Nckl преди 13 години
Пууу, ти на Българина му дай да плаче само тока , парното , дупките . Супер , добра идея , пешеходните зони у нас са непозната работа .Сега някой да напише някой як лаф за Бойко Б. за тока и парното или нещо такова за да е като всеки коментар тук :)
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
bump
1
18
 
9
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Пак ли ще хвърлят пари на вятъра? Фандупкова, запълни фанДУПКИГЕ по пътищата бе!