От 400 хил. абонати на парното 17 000 я карат на аванта

Топлофикация вади списъци с длъжниците си в София
28 сеп 2010 07:45,
56
От 400 хил. абонати на парното 17 000 я карат на аванта
Снимка: БГНЕС

17 хил. домакинства в София имат натрупани задължения за парно в период от преди 5-10 години, съобщи шефът на столичната топлофикация Петко Милевски.

Общо абонатите на дружеството са около 400 хиляди.

Милевски допълни, че пръст в увеличението на затлачените сметки за парно има предишното държавно управление на станалото отново общинско дружество.

Още по темата

По думите му обещанието от 2008 г. на тогавашния принципал на компанията - Министерството на икономиката и енергетиката, че ще опрости натрупания от увеличената цена на газа дълг на "Топлофикация-София" за 200 млн. лв., е довело до намаляване на събираемостта на сметките.

Политиката на дружеството да предявява съдебни искове срещу длъжниците си обаче дава резултат и това е довело до ръст на събираемостта на сметките.

Милевски даде за пример как при очаквани 3 млн. лв. събираемост след предаването на искове за дела срещу неизрядни длъжници в Софийски районен съд са платени 8 млн. лв. през миналата година.

През тази година прогнозите на дружеството са за още по-голям ръст на събираемостта.

Според зам.-кмета на столицата Минко Герджиков за това ще допринесе публикуването на имената на големите длъжници, наемането на частни съдебни изпълнители за събиране на просрочените задължения, създаването на нов топлинен счетоводител в лицето на "Топлофикация-София".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
28
 
! Отговори
софиянец4топоколение преди 13 години
Студентите софиянци не само, че плащат по 300 лева за парно, дори и след жестоко пестене и студуване, но ако софиянец няма пари и си демонтира радиаторите-пак плаща по 120 лева за сградна инсталация. Студент софиянец стои на студено, няма пари да пуска парното-и пак за спряно парно плаща. В студентски град всичко е безплатно-безплатен ток, безплатно парно, безплатна топла вода, не плащат такса стълбище, не плащат такса смет, а наемите са символични.И пак селяните са недоволни и мрънкат
33
0
 
21
 
! Отговори
Коня от 2рия етаж преди 13 години
Топлофикация има ли договор с вашия подпис? Ако не - всички претенции са недействителни.
32
3
 
19
 
! Отговори
Бивш студент селянин преди 13 години
До 33. Абе ти си много зле.Провери колко е наема на най евтината квартира която бабати реститутка дава под наем без да си мърда пръста. И после ми говори за 250 лева. Ако си от провинцията и почнеш заплата на под 800 лева изкарваш няколко месеца в София и виждаш, че си за никъде с толко пари. По добре с 500 лева вкъщи отколкото да гледам на някоя баба глезеното внуче.
31
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички софиянци трябва да знаете, че на селяните в студентски град битовите консумативи са им безплатни на селяните. Студент от София плаща сам парно, топла и студена вода, а на селяните е наготово и безплатно.Нещо повече-софиянци пестят от парно-пускат си парното за 1-2 часа вечер, а в студентски град-защотото е безплатно-парното работи по 24 часа, и масово там си държат прозорците отворени-щото безплатното парно им е толкова силно, че им е горещо по стаите.А студент софиянец си плаща сам 250лв
30
0
 
24
 
! Отговори
Домакинство преди 13 години
Какво става с Вальо Топлото и жена му, която наскоро бе заловена да прибира поредния подкуп от негово име? Сметките са завишени в пъти именно, за да може хора по веригата като въпросния Вальо да трупат милиони.
29
0
 
42
 
! Отговори
хаха преди 13 години
Гражданин влиза в офиса на шефа на Топлофикация, поставя на бюрото му плюшено мече и заявява- Струва 13 000 лв.- Ама аз не го искам!- Тогава 9 000 загуби и пренос, 10% лихви, докато не ми платите. А после ще се наложи да ви вземеа апартамента...
28
1
 
28
 
! Отговори
мИ преди 13 години
Предполагам, че и от мен искат да плащам сметките на съседите, но не се получава. Дотопляме се на ток и плащам луди сметки и за това. Лошото, че и да се откажа, пак ще ми искат пари - незнайно за какво. А като се откажа пък всички под мен ще останат без парно или ще трябва да си сменят радиаторите, за да си обезвъздушат. Да не говорим, че по всички правила това което ни доставят като парно е вторичен продукт. Основната дейност на ТЕЦ-а е производство на ток. Аман от измамници
27
0
 
20
 
! Отговори
Данчо преди 13 години
Тъй като народа си е Андрешковски,а оправниците са отбор хайдуци,така прословутите топлинни счетоводители си ползват формулата на метър кубичен,да се определи цената му и да се плаща по обема на собственноста!Това станели,ще се ползва отоплението рационално!Еквилибристиките с напъните за смяна на флшивите индикатори ще отпадне!Отоплителните системи са проектирани за целия обем сграда!Прословутото КОЛЕКТИВНО преебаване!!!
26
1
 
18
 
! Отговори
Термо Помпа преди 13 години
Който е на ТЕЦ, да му мисли .. аз си реших проблемите преди години.
25
1
 
22
 
! Отговори
kolekcionera преди 13 години
тези 17000 абонати бас държа че са министри ,депутати,чиновници абе не са от обикновения народ
24
0
 
18
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
До 23Твоята епопея е нищо. Ние платихме над 3 бона сметки на съседа. Минахме по всички възможни инстанции. До омбудсмана стигнахме и нищо. Платихме като попове.
23
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един от начините да се намали цената на парното е да се махнат от "хранилката" топлинните счетоводители.Абсолютно ненужно звено! Само товарят сметките! Не може ли "Топлофикация" да си отчита топломерите! Не , защото тези така наречени" топлинни счетоводители" се разроиха точно от "Топлофикация", поокрадоха я - а сега отново да сменяме топломери!
22
2
 
30
 
! Отговори
селянджър преди 13 години
Оня ден бях на гости на кореняк Софиянец и ми се хвали ,че си сваля устройството което отчита от парното казвам му "е нали другите ще плащат за твоето парно" "Пука ми на мене"!!!
21
1
 
44
 
! Отговори
мИ преди 13 години
Живея на последен етаж, в Хаджи Димитър, външен апартамент. Единствено моят апартамент в целият вход е с дограма и сериозна изолация. Обезвъздушаващите винтили са в моя апартамент. Всяка година разиграваме филма "Топло"-аз ще почукам радиатора в детската, другият съсед ще пълни системата, а ти да обезвъздушиш. На всичкото отгоре, при разпределение моята сметка е най-голяма (през деня всички радиатори са изключени), а температурата на радиаторите е съмнителна. Топла вода нямам. Е как да ви плащам
20
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Робът обича оковите си! А 383 000 домакинства обичат да си плащат на обирджиите от Топлофикация!
19
0
 
41
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
С Топлофикация не можеш да се пребориш. Превърнаха ни в крепостни към тази крадлива организация. Топлинните счетоводители допълнително товарят сметките ни. От къде мислите са им заплатите, офисите, колите и т.н.?
18
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СЪВЕТ ОТ МЕН - НЕ САМО СОФИЯНЦИ, НО ВСИЧКИ ОТ БГ ТРЯБВА ДА КАРАМЕ НА АВАНТА, ЗАЩОТО НАШИТЕ УПРАВНИЦИ ДО ТАМ НИ ДОКАРАХА ДА НЕ СМЕ СЪВЕСТНИ ПЛАТЦИ.
17
0
 
24
 
! Отговори
КОНВОЯ преди 13 години
То във входа ти все ще се намери някоя богата бабичка, която не иска да си го спре или заможно семейство, което го мързи да си купи два климатика и затва вместо 150 за ползване, 60-70, че минават нек'ви тръби от некъде си..... Е това е да те цицат ЯКО. Затова ако някой има село в околията, близо му е и има къща - да отива! Поне няма да имате шумни съседи, такси асансьор и такива глупости и сами ще си определяте къде и колко и с какво да се топлите....
16
0
 
19
 
! Отговори
Hamer преди 13 години
Tака е чеденце!С тези Твой наблюдения сигурно си съзерцател на водомери и каси на Топлофикация.Задълбочи се в четене на Заратустра и не си пъхай човката в градския живот!
15
3
 
33
 
! Отговори
Ужилен преди 13 години
Вальо Топлото и Р. Овч. да платят!!! Перлени вани в кабинета на директора, манекенки по плажовете, джипове, джетове платени със последните стотинки изсмукани от софийските семейства! 17 000 семейства са казали "НЕ!" на наглите кражби. пладнешки обири и надписаните сметки! Останалите 483 000 овци си плащат, за да ги стрижат! Приватизирайте Топлофикациите! Нека си плащаме за качествени услуги, а не за да пълним партийни каси!БОЙКОТ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ-София!