От 400 хил. абонати на парното 17 000 я карат на аванта

Топлофикация вади списъци с длъжниците си в София
28 сеп 2010 07:45,
56
От 400 хил. абонати на парното 17 000 я карат на аванта
Снимка: БГНЕС

17 хил. домакинства в София имат натрупани задължения за парно в период от преди 5-10 години, съобщи шефът на столичната топлофикация Петко Милевски.

Общо абонатите на дружеството са около 400 хиляди.

Милевски допълни, че пръст в увеличението на затлачените сметки за парно има предишното държавно управление на станалото отново общинско дружество.

Още по темата

По думите му обещанието от 2008 г. на тогавашния принципал на компанията - Министерството на икономиката и енергетиката, че ще опрости натрупания от увеличената цена на газа дълг на "Топлофикация-София" за 200 млн. лв., е довело до намаляване на събираемостта на сметките.

Политиката на дружеството да предявява съдебни искове срещу длъжниците си обаче дава резултат и това е довело до ръст на събираемостта на сметките.

Милевски даде за пример как при очаквани 3 млн. лв. събираемост след предаването на искове за дела срещу неизрядни длъжници в Софийски районен съд са платени 8 млн. лв. през миналата година.

През тази година прогнозите на дружеството са за още по-голям ръст на събираемостта.

Според зам.-кмета на столицата Минко Герджиков за това ще допринесе публикуването на имената на големите длъжници, наемането на частни съдебни изпълнители за събиране на просрочените задължения, създаването на нов топлинен счетоводител в лицето на "Топлофикация-София".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
12
 
16
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Не само да вади списъци, ами да започва да ги съди и да си прибира парите. Стига са си разпределяли недовзетите приходи в цената на отоплението.
13
0
 
32
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Абе няма ли да се откажете от това парно бееее. Докога ще ви скубят и ще си мълчите???
12
6
 
23
 
! Отговори
Е, точно такива ... преди 13 години
терикати като тебе, ги дават на частни съдия изпълнители !!! Няма безплатен обяд !!! Има студени стаи, студена вода и още кредити , за да си погасите задълженията.За това "За Бога /макар че не виждам какво общо има тук Бог/ братя - Не ползвайте! "
11
2
 
25
 
! Отговори
Мъдовски преди 13 години
Топлофикация явно работи неефективно. Да допуснеш твои абонат да задлъжнее с по 7 - 10 хиляди лева означава, че някой е проспал да събере тези пари. Държавата може да не е перфектна, но е създала правила по които можеш в обозрим период да си събереш вересиите, а сега искаш и лихва. Докажи, че си направил всичко възможни да си прибереш парите и остави Съдът да определи каква лихва да начислиш. Откачи абонатите - длъжници от топла вода и парно и те ще си платят като попове!
10
27
 
22
 
! Отговори
Kpacu преди 13 години
Хаиде сега големите софянци. По мой наблюдения точно баш софянците се правят на тарикати и не плащат вода и парно. Софянец да плаща... да бе да, изяждат и изпиват всичко, а нямат водомери пък пари за парното да дадат това е ъпсурд. По-големи селски тарикати и от най-големите селяни.
9
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А дървения шоп си е дървен
8
9
 
35
 
! Отговори
Hamer преди 13 години
Селяните да мълчат!Никой не им иска мнението.По добре да се замислят над факта,че торния бръмбар си остава торен бръмбар нищо,че са изпълзяли от бунището!
7
14
 
21
 
! Отговори
hataka преди 13 години
хехехеее българите не си плащат парното ,тока водата осигуровките,нии се мъчим да интегрираме *** то българите стават прости :):)
6
5
 
36
 
! Отговори
ВР преди 13 години
А Топлофикация случайно да знае, че вземанията и са периодични и съгласно чл.111 ЗЗД имат тригодишна давност за предявяването им. За повече от тригодишен период назад от последната неплатена сметка , Топлофикация не може да предяви вземането си.Затова "за бога братя не плащайте", борете се и нека се научат на закон и ред.
5
0
 
51
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
Ако имаше яснота какво точно плащаме на топлофикация и се отчитаха реалните потребени единици топлофикация нямаше да има длъжници.Кой е длъжен да плаща загубите на дружеството, заради остаряли и неподдържани съоръжения?Зимата когато натрупа сняг личи най много къде минават тръбите на топлофикация-нима някой е длъжен да плаща за това, че дружеството поддържа улици и градинки сухи през зимата?Никой не иска да приватизира топлото, защото батака и неразборията е пълна.
4
10
 
25
 
! Отговори
до4 преди 13 години
ревете срещу ***,а не плащате като тях,живеете на наш гръб.Парното в София все още се субсидира.Като смятате,че се краде,съдете топлофикация,като си мълчите,значи и вие участвате в престъпление или просто сте съгласни с това положение.Тогава си плащайте като всички нас.И аз искам да ми е топло в къщи,а пък да платя когато мога и ако мога.
3
25
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От 400 хил. абонати на парното 17 000 я карат на аванта. Т.Живков умря и с него свърши и комунизма и свършиха и подаръците господа и госпожи софиянци.Ти да живееш в 21 век и да нямаш водомер или топломер и бойлер за топла вода в апартамента си това го няма никъде по света освен в София
2
23
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Останалия народ как си плаща,само софиянци се правят на тарикати,а обиждат на провинция!
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Петко,да си събирате задълженията,че да има какво да краднете!