Топлото за софиянци е гарантирано. Обещано

Шефът на "Булгаргаз" призова да се плащат редовно сметките
Обновена: 4 яну 2011 14:31 | 3 яну 2011 11:54,
69
Топлото за софиянци е гарантирано. Обещано
Снимка: Булфото

Отоплителният сезон за софиянци е  гарантиран. Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова след среща  с изпълнителните директори на „Топлофикация София” Стоян Цветанов и на "Булгаргаз" Димитър Гогов

До първите 10 дни на февруари "Топлофикация-София" ще издължи на "Булгаргаз" 90 млн. лв. от задълженията си за доставен природен газ.

„Това са 90% от текущите задължения на дружеството, уточни Йорданка Фандъкова. По този начин е гарантирано топлоподаването през този сезон, допълни тя.
 
Ръководството на "Топлофикация" обаче ще засили процедурите по събирането на неплатените повече от две сметки, като Цветанов посочи, че практиката за съдебно събиране на задълженията е дала добри резултати през миналата година.

Между 14 и 14,5 млн. лв. са събрани по този начин, допълни той.

Топлофикациите, които дължат най-много средства на "Булгаргаз", са тези в Шумен, Бургас, Враца и Плевен.

Изпълнителният директор  на "Булгаргаз" посочи, че с договореното днес се избягва опасността и за газовото дружество, което може да изпадне в невъзможност за плащане на доставени количества газ.

Гогов призова абонатите на "Топлофикация София" да плащат дължимите суми.
   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей, аз като се топля с климатици и под мен и до мен няма никой да не би да ги карам хората да ми плащат? Я се озъзнай малко.
41
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе дупе, ти ли ще определяш кой да има празен апартамент или не? Да не си им го купил ти! ***, хората няма да плащат за услуга, която не искат! Това само болен мозък може да измисли!
40
11
 
8
 
! Отговори
Истината преди 13 години
Когато става дума за пари, на никого не му харесва ИСТИНАТА. Да, това да имаш празен апартамент си е лукс, в него влиза енергия, която разбира се трябва да се плати, да тази енергия понякога дори е по-голяма от 30%. Поради тази причина в подобен празен и "неотопляем апартамент" температурата е 15-20, а не 5 градуса (пак питайте родата от провинцията дали е така). Явно има много големи баровци, които могат да си позволят празен имот, но не могат да му плащат режийните, по скоро са ***.. :-)
39
0
 
6
 
! Отговори
SirT преди 13 години
... Много сме! Още малко да почнат да не плащат и ще се реши въпроса! Да загиват. В цял свят, когато не си конкурентен фалираш!
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами аз знам кой краде - Топлофикация краде! Да идват органите!
37
2
 
10
 
! Отговори
до 21 преди 13 години
Аз работа си имам, но не плащам измислени сметки по прогнози и по без прогнози. Като ми изпранят реална сметка, ще си я платя. Реално ли е отоплението с парно на гарсониера да струва 150 лв. месечно?!? То по-евтино излиза да се отопляваш на ток! Хората вече не са балъци, но явно на хората от Топлофикация още не им се вярва...
36
1
 
5
 
! Отговори
John преди 13 години
Оставете хората да решават дали да ползват или не! Силово няма да стане, най-много да падне правителството! Плащаш ако ползваш, ако не не плащаш. Ако някой краде си има органи!
35
1
 
4
 
! Отговори
до 35 преди 13 години
Дали ще въртиш кранчето или не - все ще плащаш, така че парното на 6 и това е!!!
34
2
 
10
 
! Отговори
до 27 преди 13 години
Е не е същото - ти като си платиш 5 кубика дърва си взимаш 5 кубика дърва, а аз и нещо да не ползвам - плащам 100 лв. на месец... За миналата зима за апартамент, в който никой не е влизал една година - т.е. не сме ползвали нито парно, нито топла вода, трябва да платя 425 лв. За какво?!? Ясно е, че няма да ги платя... Ти би ли ги платил?!?
33
2
 
9
 
! Отговори
30 преди 13 години
Абе *** що не вземеш да спреш да ми пишеш глупости! Че тези мошеници от топлофикация ми искат да им плащам 450 лв. сградна инсталация за апартамент, в който в момента не живее никой! А там където живея за реално и ефективно отопление на по-голяма площ сметката на сезон ми е към 1400 лв. Кво на тия 30% енергия ли им заминава през сградната инсталация? Ако е така значи услугата им е безсмислена.
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Даа, топлото е гарантирано, ама не е съвсем топло в къщи, защото малко хора могат да си позволят да отворят кранчето на макс. Не топло, ами горещо ти става като отидеш да плащаш сметката и посред зима ти идва да се хвърлиш я в Перловската, я в първия срещнат гьол на улицата.
31
2
 
9
 
! Отговори
абонат преди 13 години
Няма проблем Гогов ще плащам, само че това ще стане след като ми се представи фактура, която по обективен и реален начин да отразява потребената от мен енергия. А понеже такава няма как да ми издадете аз ще си спестя плащането. Такова животно да плащаш за нещо, което реално не ползваш и да ти се пишат фактури на доверие от монополиста няма. А като сте толкова готини дай да обърнем нещата, аз ще си пиша колко съм изконсумирал, а вие нямате право да ме проверявате и трябва да ми вервате :))))
30
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Беж на село.Там ще берете дърва ,ще ги режете,цепите,горите,а накрая ще изхвърляте и пепелта.Като мине една зима и ще плачете за pueblo grande.
29
4
 
14
 
! Отговори
Хетфиелд преди 13 години
През по-студените дни си направих експеримент - пуснах си парното. То си отчиташе единици но в къщи беше студено. Пуснах си климатика и за нула време се стопли. Изхода хора е само един - никакво плащане на такса сградна инсталация. Когато започнат да ми плащат наем за тръбите които минаават през апартамента ми, тогава и аз ще плащам. Стига сме си мълчали народе! Това е рекет.
28
14
 
6
 
! Отговори
Истината преди 13 години
Има някои хора които са много зле и не мислят!1. Отоплението струва пари, на онзи дето 100лв за парно са му много да пита някой от родата си в провинцията колко се плащат за дърва, въглища и ток.2. Тези дето плащат а уж не ползват замислят ли се че и топлата вода влиза в тази сметка.3. Няма как някой да осъди топлофикация за тръбите, които минават в жилището му поради това, че те не са на топлофикация, а на етажната собственост.4. Топлинната енергия не е отпадна, а по проект на турбината.ОК
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От 5 години на ползвам парно. Само пустите тръби, които ми идва да отрежа. И какво: за ноември при 20 градусови температури-сметка 100 лв. А, къжете как да се справя с тези мародери и какво да им плащам?
26
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е добре де като не си плащате какво очаквате?От къде да дойде това топло?Аз като не си платя дървата дали ще стоя на топло?Същото е!
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако и парното бяха спрели, щеше да има много бърза промяна в ръководството на държавата :) ББ много добре ги знае тези работи явно :)
24
2
 
5
 
! Отговори
KALT преди 13 години
Щом тръбите им минават през частен имот, сте във състояние да ги осъдите.
23
1
 
9
 
! Отговори
John преди 13 години
Този монопол се крепи изкуствено и с подкрепата на държавата! Защо няма газифициране никъде, където има ТЕЦ? За да не може да избират хората! Нека сложат тръбите и хората да избират!